We gaan weer los
 Geplaatst op  05-10-2009  door Alfred en grietje
4177 keer bekekenNa een lange tijd van afwezigheid eindelijk weer eens een schrijven van onze kant. Wegens voornamelijk de te hoge temperaturen hadden wij het vissen even op een laag pitje gezet. Ook wel lekker hoor van die vrije weekenden, en dan leuke dingen doen met de kids.
Ook het oppakken van een andere oude hobby van mij, namelijk het africhten van politiehonden, zal ons vooral de zaterdagen gaan bezig houden. Maar nu het weer wat kouder gaat worden zullen we zeker weer vaker aan de waterkant te vinden zijn.


Zondag niet al te vroeg hadden we de tassen en hengels klaar en konden we op weg naar onze stek. Niet druk, lekkere wind en droog, nou dat zit wel goed! Vissen aan de dreggen en de dobbers konden te water. Na een dik half uur was het Grietje haar dobber die in de diepte verdween, maar na de 4 tellen en het aanslaan mocht er maar even van de vis genoten worden. Waarschijnlijk had deze vis geen honger en wachte hierdoor wat langer met het draaien van de vis waardoor deze dus door Grietje uit zijn bek werd getrokken. Jammer, maar een half uurtje later was het mijn dobber die met een hoorbare plop de diepte in dook en daar ook bleef. Deze keer bleef de snoek wel hangen en gaf een mooie dril weg! Eenmaal op de mat was ie binnen 10sec onthaakt en klaar voor de foto. Een nog ietwat dunne 110cm aan snoek!


Hierna bleef het erg lang rustig en we dachten er net aan om te gaan verkassen toen wederom mijn dobber de diepte in schoot. Deze dril was mogelijk nog mooier want ze zijn op hun sterkst en felst op dit moment. Goed, hij haalde het bij lange na niet bij de dril van een 116cm snoek die Grietje vorig jaar had bij een doodaas sessie bij Pieter in de boot, maar toch. Dit maal een 103cm aan snoek even op de foto!


Hierna een paar uur niks en we besloten dan toch om nog een 3e keer te gaan verkassen. Op een plek aangekomen waar we vorig jaar toch wel vaak erg leuke resultaten hadden was het nu voor Grietje dan ook raak! Spannende dril aan gehad daar de snoek keer op keer onder een steiger probeerde te vluchten. Na een paar foto's mocht er gemeten worden en deze dame mat precies 82cm. Helaas geen meter maar jullie kennen Grietje onderhand ook, en weten dus dat er nog ruimschoots revanche gaat komen op deze voor ons de 1e serieuze doodaas dag van het winterseizoen.


Volgende verslag zal wel gauw volgen en zal dan ook wel wat langer worden. Ik zou zeggen: Vangze allemaal en tot gauw!

AEGReacties

Er zijn 3 reacties

 Markjan schreef op 06-10-2009 om 20:59:09
Ip opgeslagen


Top om weer wat van jullie te horen. Alfred houdt wel van tanden denk ik zo, politiehonden, snoeken, tanden hebben ze gemeen  

 Rix schreef op 06-10-2009 om 19:58:12
Ip opgeslagen


Ja hoor, daar zijn ze weer! Was al even bang dat jullie verhuist waren! Ha! Super, gelijk weer 2 meters, lekkere start voor jullie winterseizoen!

 Pieter schreef op 05-10-2009 om 20:52:59
Ip opgeslagen


Zo héhé dat heeft even lang geduurd. Maar gelukkig zijn jullie weer goed op dreef, dat beloofd weer wat deze winter. Inderdaad Grietje kennende "ik ben een Grietje kenner van het eerste uur" gaat die revanche heel gauw komen. Ik hoop dat ik ook weer een keer getuige mag zijn van die revanche, sterker nog ik moet nog eens revanche nemen op die 116cm bij mij in de boot.
Bedankt A&G voor deze leuke bijdrage!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0182 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign