Fair for lure en fly.
 Geplaatst op  28-09-2009  door Pieter
4455 keer bekekenAfgelopen zaterdag bezocht ik met Bas de beurs te Stellendam. Eigenlijk stond er een visdag voor deze dag gepland. Samen met Michiel, de vismaat van Bas zouden we het grote water op bij mij in de buurt. Maar Michiel moest werken op de beurs en Bas kwam met de oplossing. S'morgens bij hem een paar uurtjes snoeken om daarna de beurs te bezoeken. Een prima oplossing omdat Stellendam voor mij nou niet bepaald bij de deur ligt. Zo vertrek ik zaterdag rond half zes in de morgen richting Alblasserdam waar Bas een heerlijk bak koffie voor mij klaar had staan. We bezochten daarna een watertje waar Bas in zijn jeugdige jaren al mooie snoeken ving. Twee en half uurtje vissen leverde mij een prachtige snoek op waarna we richting Stellendam vertrokken.


Het parkeren baarde ons eerst zorgen maar dit bleek onterecht want er was ruimte genoeg aan gratis parkeer plaatsen en daarna werden we met gratis pendelbussen richting het beursterrein gebracht. De entree van zeven euro vijftig viel wat dat betreft dan ook nog mee. Op het beursterrein waren veel buiten activiteiten die we eerst bezochten. Een ritje met een ribboot kwam al gauw op de waarde van de entree wat ons een beetje te duur leek. Ook een helikopter vlucht was mogenlijk en deze was dan ook continu in de lucht. We dachten nog even met een werp wedstijd mee te doen maar een echtpaar was ons voor. Eerst ging de dame aan de slag om met een baitcaster te proberen een aantal doelen in het water te raken. Dit ging haar toch nog aardig af hoewel ze niets wist te raken. Toen haar partner het probeerde gooide deze een pruik waar wij niet meer op besloten te wachten. Sloeg toch wel even een flater tegenover zijn vrouwtje.


Michiel wees ons op een aantal voordeeltjes bij hem op de stand waar we dan ook gretig gebruik van maakten. We togen daarna naar de stand van Spro om een praatje met Henk Simonsz te maken. Bas bleek dan ook hier zijn onschatbare waarde aan roofblei ervaring met Henk te kunnen te delen en Henk was dan ook één en al oor. Hij had nog wat nieuwe roofblei aasjes in petto en Bas leek dit wel wat. Ook de nieuwe jerkbait van Spro genaamd The rapper was volgens Henk een regelrechte vanger en hij garandeerde ons zelf vangst op deze, een beetje gewaagd van hem vond ik. Toch heb ik hem even later aangeschaft dus we zullen zien straks op het water.


Ook het nieuwe kunstaas van Rozemeijer was hier volop verkrijgbaar en vooral de Pike Attack trok mijn aandacht. Ik heb hier bij Bertus aan boord onlangs met eigen ogen kunnen zien dat het een vanger van het eerste uur is. Voor nog geen vier euro per stuk kon ik ze hier op kop tikken. Gaan we straks wat met beleven denk ik. Ook de nieuwe jerkbaits van Rozemeijer zien er allemaal gelikt uit en kunnen wel eens toppertjes zijn. Ook hier had ik al eens eerder mee mogen vissen en ze bevielen me goed wat actie betrof.


De stand van Hotconcept had een aantal leuke jerkbaits die we graag even aan een test wilden onderwerpen. Dit bleek geen probleem en even later stonden we in de haven te smijten met allerlei jerkbaits. Ook de spinnerbaits van deze eigenbouwer konden in elke gewenste samenstelling op bestelling gemaakt worden. Bas liet er gelijk even één in elkaar zetten. Er was veel te doen op de beurs en vele bekenden konden we even de hand schudden of een praatje mee maken. Op de stand van Pure Fishing komen we Jouke van vissen op roofvis.nl tegen, hij blijkt hier testvisser te zijn.


Tenslotte wil ik nog even de aandacht vestigen op het Peuterfonds. Dit fonds houd sportevenementen voor kinderen met gezondheids problemen. Een goed initatief dat ik van harte kan aanbevelen om het te ondersteunen. Kinderen die goede verzorging nodig hebben worden hier persoonlijk begeleid tijdens het vissen Een charmante jonge dame benaderde ons om een gift voor dit fonds. Toen Bas aangaf dat zijn zoon ook wel een persoonlijke begeleider kon gebruiken dacht de dame even dat zij hier aan man gebracht zou worden. Even later viel het kwartje bij hen beide en bleek Bas toch wel serieus te zijn en op het evenement te doelen.


Rond vijf uur vonden wij het welletjes en togen we richting de uitgang, we hadden er haast een dag slenteren op zitten. Zoals gezegd was er werkelijk van alles te doen op de beurs. De pendelbus bracht ons weer terug naar het parkeer terrein waar de bus precies naast de auto van Bas stopt. Dit was toch wel even lachen voor ons want zoveel service hadden we nou ook weer niet verwacht. Wij vonden de beurs een geslaagd evenement en hebben dan ook een zeer gezellig dagje achter de rug.

Pieter Nederlof.Reacties

Er is 1 reactie

 Bas schreef op 01-10-2009 om 08:55:30
Ip opgeslagen


Prachtig omschreven, Pieter! Gezellig, veel te beleven en veel nieuwtjes. En ik sloeg inderdaad een flater toen ik mijn zoon aan de vrouw wilde brengen. Ik had eerst niet eens door dat zij dacht da ik dat wilde.
Maar ik heb toch besloten mijn zoon niet op te geven na beraad. Koen is te lastig te begeleiden.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.0194 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign