Taktiek??
 Geplaatst op  26-09-2009  door Derk
4176 keer bekekenVrijdag... Deze dag is als ik vrij ben meestal een visdagje tijdens de ochtend. De vrouw is aan het werk de kleine breng ik even weg want ik wil eens even gaan trollen. Goede hoop heb ik want het is wat koeler en de zon kan niet zijn werk verrichten door de wolken die hem wat tegen houden.
Ik maak de boot klaar voor vertrek en selecteer mijn aasjes.. Westins gaan meestal als eerste erin en dan de SD's en fatso's... En daarna kijk ik meestal pas weer op het bord en neem dan andere aasjes mee waar ik ook vertrouwen in heb. Pikefigters, al dan niet met scharnieren gaan mee, maar eigenljik is het allemaal spul waar ik zelf een kleur aan gegeven heb en waar ik domweg goed vertrouwen in heb.
Dan besluit ik nog even een heel klein plugje mee te nemen van Shakespeare waar ik overigens niets aan gedaan heb maar die gewoon erg mooi is.
Die knoop ik er ook meteen aan want ik wil, tot tegenstelling wat ik altijd doe, eens kijken hoe het gaat met klein aas en verrek het is meteen na een paar meter dat ik mijn kleinste snoek van dit jaar vang....


Maar goed het is half negen en er is actie.. ook al krijgt de rakker geen beweging in mijn hengel.. snoek is snoek!!
Hengeltjes gaan weer overboord en meteen weer een tik op de hengel, en weer is het dat verrekte plugje wat vis opleverd....
ooit heeft hij mij mijn visdag gered door 11 vissen aan te leveren in een middagje tijd en dat terwijl anderen die dag gewoon blankten!!!


Mooi van kleur en zeker topfit gaat deze rakker weer onder...
Dan pak ik nog even een brug maar die leverde mij wonderwel niets op..
Het gas gaat open en ik vertrek naar een heel ander stuk water.. Een water waar ik eigenlijk nooit heen ga maar waar ik goed gevoel bij kreeg dat ik er vandaag maar eens even heen moest...

Ik wissel mijn aasjes omdat er diepere stukken zijn en ik over de bodem wil schrapen en opzoek ga naar snoekbaars!!!!
Ik pak een Tjocke blauw gespoten en kijk hoe die door het water gaat.. Door de UV lijkt hij groen te flanken en groen onder water lijkt op!!! Juist.. In de hand hou ik een hengel met een pikefighter ook die weet een half metertje vanaf de bodem zijn werk wel te doen....
Ik vaar net lekker als ik naar de afgesteunde hengel kijk en zie dat ie gevaarlijk ombuigt.... hij is lekker hard die blank dus de vis zet zichzelf en de slip schiet af en toe door.. Ik leg de handhengel weg en pak de andere uit de steun... Bonkend gaat de hengel op en neer, en blij als een kind weet ik dat ik een beste snoekbaars aan de hengel heb!! Eenmaal bij de boot schep ik de massieve vis en onthaak hem in het water met het net om hem heen.. Ideale manier ben ik achter gekomen en de vis is als langste in het water..


Hij is prachtig gebouwd maar toch moet ik na de plaatjes serieus werk verrichten om hem op gang te krijgen!!! Maar dan voel ik het leven weer terug komen in de staart en knal weg is ie.. Mij met natte glazen in de bril achterlatend.
Ik ben echt zeer verrast en tegelijk dans ik wat in mijn bootje, helemaal alleen midden op het water.
Ik maak de boel weer gereed en gooi de pluggen weer ver achter de boot.. Ik vaar een stukje en kijk gespannen naar de steun hengel terwijl ik de de andere in de hand heb en alles kan voelen en zien...
De visvinder geeft steeds scholen met vis weer en af en toe grote vissen in beeld.. Heerlijk is dat kijken onder water en de spanning dat er weer wat op je aas grijpt!!
BAM!!! De steunhengel schiet ongehoord lomp in een buiging!!
Ik gris hem uit de steun en voel meteen dat dit serieus is!! Diverse runs krijg ik te verwerken... Kopstoten onder water!!! Ik draai de andere hengel ook wat binnen om maar niet in de knoop te geraken.. en eindelijk bij de boot zie ik een witte schim voorbij schieten.. Ik leg mijn net alvast in het water en als hij dichtbij is schep ik en moet toegeven dat ik mijn net redelijk vol heb aan snoekbaars!!! De tjocke tik ik uit het snuitje en de ontspanner kan weer aan. Een paar plaatjes en ik leg haar weer in het water.. En met een beste klap schiet ze weg.. Tweede natte kop vandaag maar ik ben er blij mee!!!


Dan bel ik Sander mijn vaste maat op, en vertel mijn verhaal. En zie weer een school vis verschijnen, ik vertel hem dat ook en mits dat ik klaar ben met dat verhaal knalt de hengel weer helemaal krom... Maar bellen en vissen is een slechte combi, want de telefoon ligt ergens in de boot en ik ben veel te laat bij de hengel want als ik hem pak voel ik flinke druk maar hij schiet los.. Ik bel Sander weer ens Sander was inmiddels ook op het water en vangt ook de een na de andere serieuze snoek!!
Ik hang op doe aan de handhengel ook een Tjocke maar dan oranje geel en ga weer verder met concentreren en dat leverd succes op want ik vang er weer eentje maar nu van rond de 60
Op de net aangeknoopte Tjocke...


Ik moet naar huis want de vrouw en de kleine willen ook naar huis.. De boot laat ik bepakt staan bij het huis want ergens kriebelt het me wel. Mijn vrouw begrijpt mij en ziet dat ik nog even weg moet. Boel weer achter de auto en gaan. Ik trol heen maar niets. Tikjes genoeg maar verder niets.
Na een uurtje vaar ik hetzelfde stuk terug maar tegen de wind in nu. Ik doe een redhead gespoten Tjocke aan de steun en een SD wit zinkend op de hand. Het zal een dik half uur geduurd hebben dat ik me toch een ram op de hengel krijg!!!! men steun hengel klapperd erover en ik krijg hem met moeite eruit. een dikke staart verschijnt een dikke 20 meter achter de boot en de lijn was al aan het lopen.. Ik geniet van elke minuut alles voelt vertrouwd en als een trotse pauw sta ik een heuse onderwaterbuffel te drillen!!!! Bij de boot nog een paar pogingen en als ik het vertrouw schep ik de kapitale dame en ontkaak weer in het grote net.
Ik pak haar stevig in de kieuw en schiet wat plaatjes... Dan leg ik haar op de plank achter de boot.... Exact een meter!!! geen centimeter gelogen!!! Ik ben blij.. vreselijk blij... Een topochtend en de middag doet het dunnetjes over!!!


Ik doe men bekende telefoontjes en zit in mijn boot alsof ik de titanic bestuur maar waar ik dan ook nog de eigenaar van ben!!! Wat voel ik me lekker....
Ik trol weer en ben eigenlijk al klaar en vaar weer naar huis. Boem op de handhengel!!! Hmmm wat raar... heb ik vuil gepakt... Het lijkt wel een oude zak of zo.. Nah ja, ik draai binnen maar het gaat zwaar en bij de boot komt de zak ineens behoorlijk tot leven.. Deze snoek is echt vreselijk sterk en niet eens zo heel groot!! Zal rond de 80 zijn schat ik. Maar run na run moet ik toegeven en uiteindelijk na een 10 minuten is ie uitgeraast!!! Net eronder zelfde ritueel en met hem/haar op de plaat. Met uiterste respect voor deze taaie vechter laat ik deze weer te water en met een rotgang gaat ie de diepte in.


Ik heb een topdag beleefd en vergeet deze niet snel!!

Iedereen veel geluk gewenst op en aan het waterGroet Derk(bait)Reacties

Er zijn 4 reacties

 Kj visser schreef op 28-09-2009 om 09:22:52
Ip opgeslagen


Derk, prachtige vissen pak je daar in het kanaal.
hoe groot waren de snoekbaarzen?, ik betrap mezelf er namelijk op dat ik toch echt een mannetje ben van cijfertjes en getalletjes.
Leuke foto's zo vanaf je statief.

gr KJ Visser  
Commentaar van Derk:
De grootste was 80 de andere 70 en de kleinste in de 60 op de plank

 Rix schreef op 27-09-2009 om 23:13:11
Ip opgeslagen


Dat is nog eens een mooie dag! Schitterende vissen, en een meter!!! mooier kan haast niet!! Wel een beetje overdreven dat je zelfs met een spartelende snoek in je hand nog op de dieptemeter gaat staan kijken!!
super verslag!

 sieneke schreef op 27-09-2009 om 23:10:09
Ip opgeslagen


spannend , zoals jij het beschrijft,je beleefd het helemaal mee,

 Pieter schreef op 27-09-2009 om 17:22:22
Ip opgeslagen


Derk, bedankt dat je deze topdag met ons gedeeld hebt. Ik heb ervan genoten!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02024 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign