Snoeken.net bootvisdag zomer editie
 Geplaatst op  31-08-2009  door Pieter
4176 keer bekekenWie de grootste snoek vangt mag het verslag schrijven was zo'n beetje het startsein van de Snoeken.net bootvisdag zomereditie. Vandaar dat ik deze keer uw verslaggever mag zijn. Rond half acht op zaterdagmorgen de 29e van augustus verzamelen acht boten met 17 bemannigleden zich aan de trailerhelling. Sommigen hebben er een flinke auto rit opzitten want we hadden twee boten met Belgische snoekvissers te gast. Een international tintje dus deze keer tijdens de bootvisdag. De organisatie was in handen van KJ en Rix en dit duo had het weer strak gerigiseerd compleet met de juiste vispapieren voor iedereen. De dag zou besloten worden met een heuse bbq en het bekende afsluitende biertje.


Ik ben onderweg naar het viswater als ik half onderweg de organisatie bus met boot in mijn achteruit kijk spiegel zie. Gezamelijk komen we aan bij de helling waar we vlak daarvoor nog een trailercombinatie oppikken die de juiste afslag zoekt. Bij de helling staat mijn vismaat voor deze dag al te wachten. Ik mag samen met Bas vissen vandaag en via de mail hadden we de afgelopen dagen al het een en ander uitgewisseld. Ik kon er niet omheen vandaag want wie Bas kent zeg roofblei en hier zou dan ook een deel van de dag aan besteed worden.


Tijdens de kennismaking met de andere vissers trekken de Belgen uiteraard mijn aandacht. Ik ga zelf al jaren met Belgische snoekvissers op pad naar Zweden in het voorjaar en ook zij kenden een deel van deze mannen. Altijd leuk om even bij te kletsen. De mannen van www.vissenoproofvis.nl waren net als vorig jaar ook weer van de partij en waren zelfs uitgebreid met enkele boten.
Alles is compleet en rond half negen kunnen we eindelijk op pad.


Bas en ik besluiten om een eerste drift van zo'n 150 meter te maken. Hierbij werpen we een kantje uit met jerkbaits. De rest gaat zo'n beetje trollend op pad wat voor de boten die onbekend zijn op dit water natuurlijk de beste manier is om het water een beetje te verkennen. Het duurt niet lang of ik krijg een eerste tik op mijn jerkbait maar daar blijft het bij. We werpen een planten rijk stuk af en ook Bas krijgt hier een eerste aanbeet. De snoek blijft er voor als nog niet aanhangen en vertrekt met een enorme kolk aan het water oppervlak. We waren het er allebei over eens dat dit wel eens een beste vis had kunnen zijn. Jammer.


Ondanks dat Bas mij al een paar keer aangegeven had de dagen voor de visdag dat hij een rare snuiter is blijken we elkaar toch goed te liggen. Waarschijnlijk kan hij zich zelf niet zo goed verkopen want hij blijkt toch echt wel een toffe kerel te zijn. We kletsen dan ook heel wat af onder het werpend vissen door. Dan vanuit het niets is het raak voor mij. De jerkbait die ik net begin terug te vissen wordt hard gegrepen. Is het een grote of niet vraagt Bas, beste vis meld ik hem.


Als de vis dichter bij de boot komt zie ik dat het toch wel om een meter plus gaat. Bas vraagt of hij de vis voor mij moet landen en hier mee geeft hij al aan dat hij goede vismaat is want de meesten die ik in de boot krijg staan nou niet echt te poppelen om een metersnoek te landen. Toch land ik de vis zelf omdat Bas dan in de gelegenheid is om een aantal plaatjes te schieten.
We meten de vis en met 1.03m is dit toch wel een mooi begin van de dag. Ik kon toen nog niet vermoeden dat ik de verslagschrijver van dit verslag zou worden.


Nadat de vis weer goed is weg gezwommen vissen we weer verder. Bas vindt het jammer dat hij het bier in de auto heeft laten liggen want ik had er zeker een verdient nu volgens hem. Bas, het is kwart over negen in de morgen meld ik hem verbaast, nee aan bier moet ik nu niet denken. Bas krijgt dan nog een aanbeet maar lost deze ook direct weer.
Het kantje wat we verder nog afvissen levert niets meer op en we gaan verder naar een stek aan de ander kant van het water.


Deze stek is net afgevist door een aantal boten en Bas vraagt mij of het nog wel verstandig is om hier te gaan vissen. Wellicht hebben ze een aantal vissen voor ons wakker geschut Bas zeg ik lachend tegen hem.
Als we net aan het werpen zijn hier komt de boot van Jaap bij ons langs. Zij hadden onze vangst opgemerkt aan de overkant en vragen nieuwsgierig hoe groot hij was.
Voorals nog geeft deze stek ons geen aanbeten en af en toe komt er een bende baars achter onze jerkbaits aan. Bas vindt het een prachtig gezicht.


We zijn bezig aan het laatste stuk van deze stek af te werpen als Bas een klapper op zijn jerkbait krijgt. Een leuke snoek maakt er een waar spektakel van en blijkt maar net gehaakt. Eenmaal bij de boot gaat hij nog even goed tekeer en weet zich te ontdoen van het kunstaas. Jammer maar Bas heeft er toch een leuke dril van gehad.
Opgebeurd van deze vangst gaan we weer fanatiek verder met het afwerpen van deze stek met jerkbaits. Een visserij die ons allebei goed ligt en we vissen zelfs probleem loos met de lijnen over elkaar heen.


Top om met zo'n visser aan boord te zitten en Bas laat mij nog even een trukje zien wat hij vaak met zijn vaste vismaat uithaalt. Als ik mijn lijn over de zijne heen vis trekt hij de hengel omhoog en het voelt voor mij of dat ik werkelijk een aanbeet krijg, lachen natuurlijk.
Dan is het even later weer raak voor mij en knalt er een snoek op een fel gevist jerkbaitje. Ik land de vis en na een foto mag hij gelijk weer vertrekken. Zal ergens rondt de zeventig cm geweest zijn.


We zijn aan het eind van onze geplande werpstek en we maken ons op om een stuk te trollen naar een volgende stek. Het weer verslechter nu snel en de wind die toch al wel hard was trek nog verder aan. Bas vist aan de steunhengel een zelf geknutselde spinnerbait met een grote shad eronder. De shad is voorzien van een loodkop en tussen de loodkop en de onderlijn zit nog een extra splitring. Werkelijk een goede combi want de shad heeft hierdoor een hele mooie wankelende actie en extra opvallende spinnerbladen erboven. Onthouden deze tip dus want het werkt echt zo'n splitring er tussen.


We trollen een stuk af maar op een enkele vage aanbeet na weten we niets te vangen. We komen al trollend de andere boten tegen en deze weten gelukkig allemaal vangsten te melden. Allemaal tevreden gezichten dus en dat maakt zo'n visdag natuurlijk echt leuk. Wij trollen nog door tot we bij een stek aankomen waarvan ik denk dat we die nog wel even af kunnen werpen. Alleen had ik niet gedacht dat de wind zoveel kracht op de boot zou zetten. Met een driftzak en de electromotor erbij vlogen we nog met een vaart over de stek heen. Het jerkbait vissen ging niet echt goed zo en de aanbeten die we hier krijgen komen gewoon te laat door om nog te kunnen reageren. Bas weet nog wel een vis aan te slaan maar deze rolt er ook weer voortijdig af.


We gaan weer terug om verder een stuk af trollen want we moesten ook nog door de sluis. We hadden ons het doel gesteld om in de middag op roofblei te gaan vissen op de rivier. Uiteindelijk is het rond het middag uur als we bij de sluis aankomen. Bas heeft het laatste stuk met een diep duikende timber-tigher gevist aan de handhengel en heeft een paar baarzen weten te vangen. In de sluis laat hij nog even een shadje zakken en vangt gelijk een mooie baars. Terwijl Bas ondertussen zijn tweede baars zit te drillen komt de sluiswachter een beetje boos aanlopen. Het is niet toegestaan om in de sluis te vissen zegt hij, eigenlijk een beetje kinderachtig van hem want we waren de enigste die in de sluis lagen.


We komen aan op de rivier en ik besluit om direct naar een stek toe te varen waarvan ik weet dat het er hard kan stromen. Ook heb ik hier van gehoord dat er ook daadwerkelijk roofblei gevangen wordt. Onderweg komen we een snelle rubberboot van de politie tegen die net achter een snel varend bootje aan jaagd. Ik doe een beetje kalm aan want op dit gedeelte van de rivier mag niet hard worden gevaren. Ik bemerk het onderweg al en op de stek aangekomen blijkt er bijna geen stroming te staan. Toch beginnen we de stek af te vissen en Bas spot ook nog een jagende roofblei. Hij blijkt hier echt oog voor te hebben want ik had het niet gezien.


Uiteindelijk gaan we langs de kribben trollen met de kleinste plugjes die we hebben omdat volgens Bas de roofblei wel eens dieper kon liggen. Bas weet dan nog een paar baarsjes te vangen en wordt hiermee vandaag tot baarzen mepper door mij verklaard. Ik weet nog een leuke stek en ook hier beginnen we langs te trollen. We zijn net langs de eerste krib als ik een geweldige beuk op mijn hengel krijg. Er volgt een heftige dril met doffe stompen op de hengeltop. Ik herken deze dril eigenlijk niet maar volgens Bas moet het een beste roofblei zijn. Dan.........ja ongelooflijk maar ik verspeel de vis. We balen er allebei van want we hebben hem niet gezien.


Verder gebeurt er niets meer en we besluiten het laatste uurtje nog even te gaan verticalen. Ook dit leverd ons niets op en een bootje met een verticaal visser dat langs komt weet ons te vertellen dat het voor hem ook al de hele dag erg taai is. Het is tijd om terug te gaan want om vijf uur gaan we verzamelen voor de bbq. Als we aankomen blijkt Meindert al wat vlees op de grilplaat te hebben. We kletsen nog even lekker na met z'n allen en voor iedereen bleek het een geslaagde dag te zijn geweest. In totaal zijn er 30 snoeken gevangen en een hele mooie roofblei door KJ.
Hierbij wil ik de organisatie bedanken voor een zeer geslaagde bootvis dag. Bas bedankt voor de leuke vismaat die je was. De overige deelnemers bedankt voor de gezelligheid en niet te vergeten, Meindert bedankt voor de perfect gegrilde hamburgers en worsten.

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn 11 reacties

 Robbert Noteboom schreef op 06-09-2009 om 22:18:24
Ip opgeslagen


Mooi verslag en leuke vangsten. Jammer dat ik er niet bij kon zijn.

 Arnold de Groot schreef op 03-09-2009 om 08:56:46
Ip opgeslagen


Pieter het is een mooi verslag en voor iedereen was het wel een gezellig/geslaagde dag.
Jammer dat niet iedereen minimaal één vis gevangen heb.
Aan allen van snoeken.net bedankt voor de organisatie en wie tot volgend jaar bij ons in de buurt.

Gr Arnold

 Marco schreef op 02-09-2009 om 09:53:14
Ip opgeslagen


Mooi verslag van een prachtige dag zo te lezen en te zien met mooie foto's.
Schitterende vangsten ookweer.

 Hans schreef op 01-09-2009 om 21:55:45
Ip opgeslagen


Hallo mannen van Snoeken.Net
Bedankt voor deze gezellige dag, de organisatie was top. Dank aan Rix voor het regelen van de vergunningen en de catering was ook prima in orde. Topkok ! Verder ook iedereen bedankt die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan het slagen van deze dag ! Enne KJ : wat een vetklep die roofblei, geweldige vis ! Gr.Hans
p.s. mijn creatie van 4 pluggen (zie verslag www.vissenoproofvis.nl) leverde helaas niets op....

 Gary schreef op 01-09-2009 om 21:04:47
Ip opgeslagen


Als ik dit zo lees moet ik toch maar eens gaan kijken of ik iemand zo gek kan krijgen mij mee de boot in te nemen. Wat een mooie dag heb je weer beschreven Pieter. Lijkt mij geweldig om voor zo´n beleving eens een tochtje naar Nederland te maken wie weet.....
Commentaar van Rix:
Bij deze, als jij de boot meeneemt, mag je bij mij in!

 Kj visser schreef op 01-09-2009 om 19:27:15
Ip opgeslagen


mooie beschrijving van een mooie dag,leuk om te lezen hoe julle kant van de dag er uit zag.
nog even wat getalletjes voor de statistieken.
8 boten met totaal 28 snoeken,1 snoekbaars en 1 roofblei.
Rene 6,Jaap 3,Ray 2,Bart 4,Jouke 2,KJ 6,Rick 5,Pieter 2.(per boot)
grootste snoek 1.03 (pieter)2e 92 cm.(Bart)
snoekbaars 71cm (arnold)
roofblei 76cm (KJ)

VR GR KJ Visser

 mein schreef op 01-09-2009 om 13:16:18
Ip opgeslagen


leuk verslag van een geslaagde dag.
en ik wou ook iedereen bedanken.......

op naar da volgende visdag  

 Bas schreef op 01-09-2009 om 09:36:02
Ip opgeslagen


Top Pieter! Ik heb de dag weer herbeleefd! En wat een mooie dag heb jij me bezorgd. Dank dat ik in je boot mocht.

 Flatsy schreef op 01-09-2009 om 09:07:34
Ip opgeslagen


Mooi verslag en wat een mooie dag, hebben er allemaal wel van genoten dan mogen er wel 36 uren in een etmaal zitten....... op naar de volgende.... (ik mis iemand)  P??

 Jaap van der Vliet schreef op 01-09-2009 om 08:38:42
Ip opgeslagen


Mooi geschreven Pieter, precies zoals het was.
altijd leuk zo'n dag waarop de neuzen allemaal in het zelfde water wijzen.
ook namens vissenoproofvis.nl iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen bedankt.

 Rix schreef op 01-09-2009 om 06:13:12
Ip opgeslagen


Leuk verslag van een heel gezellige visdag!! Mannen, allemaal bedankt!!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.03182 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign