Het interview met..............
 Geplaatst op  26-07-2009  door Pieter
4185 keer bekekenDe Viskoffer van..... het geesteskindje van Wouter Nijlant staat alweer een tijdje stil maar krijgt binnenkort toch weer een echt leuke update. Achter de schermen is er al die tijd hard gewerkt om voor dit item een echte crack weten te strikken. In de roofviswereld komt één naam altijd weer terug als het om het belang van onze nederlandse roofvis gaat. Ook een roofvislijn met ongekend goed materiaal en kunstaas waar bijna ieder van ons wel mee vist en vangt heeft dit fenomeen door de jaren heen ontwikkeld. Mischien in het buitenland net zo bekend als in ons eigen land. Binnenkort een Viskoffer van.........Bertus Rozemeijer!


Het heeft een tijdje geduurd maar zaterdag 25 juli was het dan echt zo ver. We konden instappen in de boot bij Bertus Rozemeijer voor een interview van de Viskoffer van..... Ook voor Wouter en mij een spannend avontuur natuurlijk om Bertus tijdens een dag snoeken op groot water te bestoken met vragen. Het weer zat in de morgen niet echt mee met een harde wind en dikke regenbuien. Toch gaan we een groot randmeer op en beginnen vol in de wind een traject af te trollen waarbij de golven over de boeg van de boot lopen, nee echt torenhogen golven waar de meesten van ons bootvissers toch af zouden haken.


Toch blijft Bertus vol houden op deze stek omdat er nu eenmaal grote snoek te vangen was, meerdere meters op een dag volgens hem. Het interview is ondertussen in volle gang en met name Wouter weet het Bertus knap lastig te maken met de vele vragen door hem op papier gezet. Het duurt niet lang of Bertus krijgt een flinke beuk op zijn hengel, deze hengel was trouwens een prototype voor de nieuwe Rozemeijer lijn die nog even uitgetest moest worden. De eerste vis komt dus langs de boot en terwijl Bertus hem met een kieuwgreep de boot in hijst meld hij even gelijkt dat deze vis 105 lang moet zijn. Wouter controleert het even met het meetlint en kan er een cm bovenop doen. De kop was eraf maar nu wij nog...........


Zowel Wouter als ik krijgen ondertussen een paar keer een flinke beuk op onze hengel maar lossen de vis weer. Bertus staat ondertussen zijn tweede vis al weer te drillen "toch zeker een goed prototype deze hengel" deze is wat kleiner van formaat en wordt direct onthaakt en terug gezet. Bertus vist trouwens met een nieuw stuk kunstaas door hem ontwikkeld en wat net nieuw op de markt gekomen is. De Pike atack is een rubber lijfje met een spinnerblad erachter, een listig aasje waar we vast nog meer van zullen horen. Ondertussen beginnen Wouter en ik lustig van kunstaas te wisselen want we willen natuurlijk niet achter blijven in de vangst. Maar zoveel wisselen van kunstaas weten we, is nou eenmaal niet altijd verstandig. Zouden we soms een beetje zenuwachtig zijn geworden?


Het is uiteindelijk Wouter die een vette beuk op zijn hengel krijgt als hij met een grote bull dawg vist. De vist maakt er een leuk spectakel van door flink te springen. Eénmaal bij de boot blijkt het kunstaas volledig in de strot van de vis te zitten. Bertus adviseert om niet te gaan klauwen en knipt via de kieuw de dreg door waardoor de vis vrij vlot is onthaakt. Wouter mag nog even met zijn trofee op de foto en ook deze vis gaat weer onbeschadigd terug. Een grote opluchting voor Wouter deze vangst!


We verlaten daarna deze stek om rustiger water op te zoeken want de wind lijkt steeds meer aan te trekken. Het interview is ondertussen nog in volle gang en Wouter ontpopt zich als een ware journalist. Bertus verteld voluit en de ene anekdote na de andere komt voorbij, prachtig zoals die man vertellen kan. We trollen nog een stuk af en krijgen hier nog een aantal aanbeten maar verzilveren dezen niet. De laatste stek van deze dag komen er een aantal nieuwe jerkbaits van Rozemeijer tevoorschijn en Bertus vraagt of we deze even aan een test willen onderwerpen. Als we dan allebei ook nog een spik splinternieuw prototype van Salmo aan de lijn knopen krijgt Wouter hier nog een flinke knal op waarbij zelfs zijn lijn knapt. Wonder wel weet hij de afgebroken lijn nog te pakken en hierbij het kunstaas van een ondergang te redden. De Sweeper 17 is een prachtig ver uitslaande glider die we uiteindelijk allebei kado krijgen van Bertus, straks in September pas op de markt volgens Bertus maar wij mogen er ons deze zomer al mee uitleven. Toch wel kicken voor ons kunstaas freaks............
De visdag loopt op zijn eind voor ons en we nemen afscheid van Bertus en kijken met een tevreden gevoel terug op deze dag.
Het is ons gelukt want binnenkort hier op Snoeken.net de Viskoffer van.........Bertus Rozemeijer!

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn 3 reacties

 Kj visser schreef op 27-07-2009 om 19:21:20
Ip opgeslagen


Zo mannen, leuke dag zo te zien, en die Bertus vangt tussen neus en lippen een mooie meter.
er stond innd een flinke bries afgelopen zaterdag, dat hebben we zelf ondervonden ,zelfs op het binnenwater was het niet makkelijk om een rechte lijn te trollen.
ben benieuwd naar de ,,viskoffer van,,
gr KJ

 meindert schreef op 27-07-2009 om 19:10:31
Ip opgeslagen


mooi verslag pieter zaterdag was voor ons ook een mooie dag alleen de vanst viel wat tegen maar goed.....

meun

 Pimholthof schreef op 27-07-2009 om 08:48:58
Ip opgeslagen


Pieter en Wouter,
Geweldig verslag! Hartstikke gaaf om eens een keer mee te kunnen met een echte prof. Dus de kneepjes van het vak zijn jullie weer bijgeleerd. Wie weet kun je er de komende tijd van profiteren! Vangsten hadden beter gekund maar een meter in de boot is altijd een mooie dag! De volgende keer zijn jullie vast aan de beurt!

Hartelijke visgroeten,

Pim Holthof

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02829 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign