Een droom......Een Meerval!!!
 Geplaatst op  25-06-2009  door Derk
4175 keer bekekenZoals ik al vermeld had in het vorige verslag ben ik wezen vissen met Sander.... Vooraf alles doorgesproken en we hadden wilde plannen!! Ik zou mijn PR moeten verbreken en we hadden nog een wedstrijdje met SD's...

Binnen drie minuten waren alle plannen vergeten en is de dag een dag geworden die ik in mijn hele leven nooit zal vergeten!!! Ik heb in drie kwartier tijd een band gekregen met Sander die onbeschrijfelijk is geworden....


Ik zal de tekst die ik geschreven heb op een ander forum hier kopieƫren, waarom... Het is een gevoel, het was wat in mij op kwam dit was pure emotie!!!!

Voor een aantal weken terug hadden Sander (license to drill) weer een afspraak gemaakt om te vissen, ik zou zijn kant op komen dit keer...

03.45 ging de wekker en met moeite kwam ik eruit, ik had al een paar nachten slecht geslapen want als je met Sander weggaat dan breek je PR's!!!

Om even voor half vijf reed ik weg om tegen zessen aan te komen en na wat handengeschud en aasje veruild te hebben gingen we plannen smeden. Uiteindelijk voor een water gekozen waar we nog wel even naar toe moesten rijden en daar zouden we gaan trollen..

Auto weer leeg en de boot weer vol, aasjes werden gekozen en aan de speld gehangen... Het zal drie minuten geduurd hebben en echt niet meer... dat ik op de handhengel een enorme doffe dreun te verwerken kreeg en meteen knalde de draad voor heel even zo van de spoel!!!
Zit ik vast... wat is dit... En Sander schreeuwt: MEERVAL!!!! Ik nog wat beduusd besluit maar te gaan staan en ik sta werkelijk met mijn Shimano hengeltje van 2,10 en 3/4-1 oz een heus monster te drillen... En dan ga je merken wat je aan elkaar hebt!!! Sander weet keurig de hengels binnen te halen terwijl ik dat niet eens merk... Hij houd de boot op koers en zorgt dat we niet naar de kant gaan.. Ik heb werkelijk niets in te brengen als ze een run doet maar moet wel alle zeilen bijzetten om haar te sturen zodat ik geen vastloper krijg.. Dan begint het spel van druk op de lijn en ineens slap.. Ik weet het op te vangen en nadat ze dat een keer of vijf gedaan heeft probeerd ze op de bodem te gaan liggen maar ik wacht geduldig... Mijn armen doen pijn en ik ga verzuren maar mijn mental coach staat naast me!!!! Dan gaat ze weer maar ik voel dat ik ga winnen!!! Kom ik wil je 1 keer zien kom kom kom.. en dan zie ik de slijm op het snoer en een enorme schim breekt door het water en ze komt langszij!!! om weer naar beneden te duiken!! In extase staan we te kijken... Nog weer wat runs en ze is bij de boot.. Sander staat al klaar met het net en als hij die in het water houd zeggen we allebei die past nooit!!! En dan doet Sander iets en daar zal ik hem altijd dankbaar voor blijven........ Hij graaft onder de vis door en pakt met de blote handen de bek een kreet en boem in de boot met de kop boven op hem, ik zeg nog maar das niet alles!!! De hele boot vol Meerval!!!!

Ik ben zo vreselijk blij dat ik met hem op de boot zat dat wil je niet weten!! Alleen had ik het nooit gered, never nooit niet!!!

Een meerval als deze vang je niet alleen maar samen en ik wil Sander nogmaals enorm bedanken voor dit onvergetelike moment dat we samen hebben gehad... 2 vissers en een vangst helemaal alleen op het water!!!

Allebei zijn we de eerste drie uur helemaal in een roes maar vissen we wel verder... Ach wat maakt het nog uit wat we vangen we varen heerlijk!!!!


Ik wou geen verslag opnieuw tiepen want ik kon deze niet verbeteren vond ik....

Of we nog meer gevangen hebben? Ja we hebben nog een snoek en een baars gevangen, van een wedstrijdje is het niet meer gekomen trouwens..


Nog steeds denk ik er elke minuut aan, aan deze knaller van een vis... Voor een bijvangst heeft hij mij behoorlijk gegrepen!! En ik weet dat ik samen met mijn maatje iets heb mogen beleven wat vele mannen nooit zullen meemaken!!!
We zijn bevoorrecht en daar ben ik mij terdege bewust van!!!

Wees gegroet en we zien elkaar aan het water, later!!!!

groet,
Derk

www.derkbait.nlReacties

Er zijn 5 reacties

 koen schreef op 09-07-2009 om 01:52:32
Ip opgeslagen


wow wat een kanjers
waar zijn deze eigenlijk gevangen?
gewoon in nederland?
groet koen

 Markjan schreef op 26-06-2009 om 07:00:05
Ip opgeslagen


Mooie vangst hoor! Zo'n bijvangst wil ik ook wel eens hebben. Ik kan me voorstellen dat je dit nooit meer vergeet. Je omschrijfy het prachtig, niets meer aan doen.

 Pieter schreef op 25-06-2009 om 20:31:29
Ip opgeslagen


Juist door geen nieuw verslag te tiepen heb je een levensecht verslag met veel emotie neer gezet. Prachtig!
En uuh Derk, wat zijn ze sterk he.
Gefeliciteerd!
Commentaar van Derk:
Ongelooflijk sterk.. Ik had de volgende dag gewoon spierpijn.. Ik was na de fotosessie gewoon kapot.... 3 kwartier vol in de ankers met dat beest en megageconcentreerd dat vreet energie...

 Rix schreef op 25-06-2009 om 17:45:43
Ip opgeslagen


Wat een verslag!!! Kort maar krachtig! Toen ik het las was het net of ik erbij was!!!
Super super en nog eens super, en natuurlijk heeeel erg gefeliciteerd!!!!!

 Kj visser schreef op 25-06-2009 om 14:52:08
Ip opgeslagen


Super Derk ,

wat een beest hoe lang was hij precies?
eerst de vrouw van Pieter, nu jij , nog even en we kunnen er gericht op gaan vissen.

vr gr KJ Visser

Commentaar van Derk:
180 centimeters!!! en mijn maatje die 66 kilo is tilde ik ook even op maar die was niet zwaarder als de meerval hoor!!!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0278 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign