Verslag Bootvisdag ...!
 Geplaatst op  08-06-2009  door Kj visser
4450 keer bekekenTijdens de koop van Martins nieuwe boot , kwam het idee bovendrijven om weer eens gezamelijk het water op te gaan, en zo gezegd zo gedaan , een oproep op de site bracht binnen de kortste keren 5 boten op het strijdtoneel , ook veel aanvragen van losse opstappers waren er.
maar helaas de boten waren eigenlijk al vanaf het begin goed gevuld geweest.
Onderling werd de afspraak gemaakt dat de vanger van de grootste snoek het verslag mocht(moest) maken , en nu zien jullie mijn naam boven dit verslag staan dus die uitkomst is dan ook bekend,


De dag begon om 8 uur bij de trailerhelling en we kwamen eigenlijk allemaal rond deze tijd aan , alleen Pim lag een half uurtje eerder op het water , en melde dan ook de eerste snoek via sms nog voor de rest kon beginnen,toen bleek dat dit waarschijnlijk ook meteen de grootste zou zijn werd er al snel gezegd,,o nee die telt niet mee ,die was voor 8 uur gevangen,,,
Na de diverse kennismakingen en foto’s voeren we gezamenlijk het water op.
De boten waren alsvolgt ingedeeld :
Pieter en meindert.
Pim en Rik.
KJ en Jan Hendrik.
Martin en Rick.
Sybren en Uibe.


Het parcour zou vrij zijn en om 13..00 uur was er een gezamelijk punt afgesproken om de ochtend even door te nemen en de dan reeds gevulde blazen te kunnen legen.

Ieder ging al snel zijn eigen tactiek , techniek, strategie uitoefenen , wij kozen er voor om een flink stuk te gaan trollen , ook Pim volgde dit voorbeeld en de rest koos er voor om te gaan werpen op prachtige stukken waterplanten.
Het duurde ongeveer een uurtje toen mijn firetiger dan eindelijk deed waar hij voor gekocht was en dat is snoek vangen.
Een leuke snoek van rond de 65cm kwam al protesterend bij de boot en werd na een foto weer aan het water toevertrouwd.


We voeren terug in tegenovergestelde richting en we gingen werpen lang een paar leuke kantjes ,
Hier was het JH die de volgende snoek van ongeveer dezelfde afmeting aan boord bracht.
Onder applaus van de toeschouwers vanaf de kant werd het snoekje vrijgelaten in het heldere water, hierna voeren we de tegenoverliggende haven in.
Pim lag verderop te vissen en zag ons de haven invaren, snel melde hij even later via sms ,
,,,,,,Pieter heeft in de haven 7 keer een misser gehad , gaan jullie het nu proberen?,,,,,,
dit betekende in ieder geval dat er leven was onder het oppervlakte .
en met het naar binnen trollen kreeg ik dan ook een flinke tik op mijn handhengel.
Maar hier bleef het dan ook bij.


Door de welige watergroei waren we genoodzaakt om heel ondiep lopend aas te kiezen en dit vlak achter de boot te slepen,we kozen allebei voor de Salmo Fatso.
Met de hengelpunt omhoog gericht sleepten we net over de onderwater jungle ,wat snel hierna resulteerde in een aanval van een snoek vanonder de boot vandaan.
De Fatso van JH werd op ,,het zicht gegrepen,,en een felle dril was het gevolg.
Maar dan toch lag even later een snoek van 76 cm op de onthaakmat .
Hierna was ik verplicht mijn zonnebril op te houden door de constante glimlach van mijn vismaat.


Het was inmiddels 12.30 en we besloten naar de verzamelplek te varen.
We passeerden 2 boten die nog weinig vangsten te melden hadden .
Af en toe passeer je natuurlijk elkaar, maar bij de boot van Sybren vroegen we ons een paar keer af of hij alleen aan boord zat of niet.
Zijn vismaat bleek de avond ervoor even het cafe te hebben bezocht en lag pas een paar uurtjes te slapen toen Sybren hem wakker belde.
tot overmaat van ramp was de passagier dan ook nog dun gekleed wat het in de koude ochtend wind resulteerde in een opgevouwen houding in de punt van de boot
De andere boten lagen al in de buurt van de ontblazings plek en niet veel later lagen de boten naast elkaar aan de kade


Hier werden de nodige , boterhammen, en sterke verhalen genuttigd .
De teller stond op dat moment op 9 gevangen snoeken met 5 boten.
Dit is niet echt veel te noemen , en we besloten dan ook gezamenlijk de oude rivierarm af te trollen naar betere visgronden.
Martin en Rick waren al een stukje die kant op geweest en hadden in de bocht een leuke snoek gevangen


Het was rond 14.00 dat de trossen werden losgegegooid en de 4 takt motoren werden gestart.
Ieder koos nu een plekje in het armada,de een koos ervoor strak langs het riet te trollen, weer een ander koos het talud en wij kozen ervoor de diepere stukken aan te houden.
Na een bocht knalde dan eindelijk mijn handhengel weer krom en een diepvechtende vis was duidelijk voelbaar aan het dunne dynema.
Al snel werd duidelijk dat het niet om een snoek ging maar om een uit de kluitengewassen snoekbaars.
De dril was heftig maar kort , en eenmaal op de flank liet de snoekbaars zich als een mak lammetje aan boord tillen.


Een prachtige vis van 73 cm was het resultaat.
Na een paar foto’s werd deze stekelridder weer aan zijn donkere thuiswater overgelaten.
Door de dril waren achterop in het konvooi beland en ook de boot van Pim lag stil wat steevast ,,vis ,,betekend.
En ja de contouren van een mooie snoek werd duidelijk toen we langzij voeren.
En weer knalde mijn hengel krom en weer kwam er een flinke snoekbaars langs de boot .
Een fraktie groter nog dan zijn voorganger,….dat ging lekker zo.
Samen met Pim vormden we de achterhoede van ons flotielje


J.H had inmiddels ook een dieplopende little ernie aan de lijn gedaan en dit resulteerde in een flinke aanbeet, en ook nu bleef de vis diepbonkend in de diepte, we gingen er vanuit dat het ook hier om een snoekbaars ging, en na een flinke dril kwam er dan eindelijk een grote snoekbaars boven die de Little ernie vol gegrepen had.
Na het onthaken het meetlint ernaast en die bleef hangen op 77 cm ,


Even voor de niet bootvissers onder ons:
Tijdens een aanbeet veranderd het serene trollen snel in een georganiseerde Chaos.
De nietvangende visser moet in recordtijd alle overige hengels binnendraaien om te voorkomen dat de gehaakte vis door meerdere lijnen zwemt.
Tevens moet er voor gezorgt worden dat de boot niet tegen de kant of andere obstakels aanbotst .
Alles aan boord heeft een vast plaats zodat er niet word misgegrepen tijdens een ontakings aktie.
Ik heb 3 meetlinten aan boord en op de een of andere manier zien we toch kans om ze aan het eind van de visdag allemaal kwijt te zijn , waarna ze naar verloop van tijd op de meest uiteen lopende plaatsten weer opduiken


Maar dit terzijde.
Door deze vangsten waren we ver achterop geraakt en in de verte waren een paar kleine stipjes waarneembaar , we voeren al trollend verder totdat we een mooie stek bereikten die we al vertikalend zouden gaan af vissen ,
De dieptemeter gaf op verschillende plaatsen duidelijk vis aan en niet veel later werd zo’n vissymbooltje om gezet in een daadwerkelijke aanbeet op de groene shad van J.H.
Een klein snoekje ??kwam uit de diepte te voorschijn.
Een stuk verder kreeg J.H weer een duidelijke aanbeet maar loste jammer genoeg en nog geen seconde later kreeg ik een ram op mijn kleine Fin S shadje,nu had ik toch een tegenstander van formaat aan de lijn en waar ik snoekbaars verwachte kwam er een mooie snoek tevoorschijn.
De snoek was van een dusdanig formaat dat dit wel ,,de verslagschrijvende snoekvangst,, moest zijn en ja hoor bij 84 cm was dit de grootste van die dag
( Pim heeft me omgekocht met een flesje wijn)……
Pim was trouwens net voor deze vangst afscheid van ons wezen nemen daar hij de verjaardag van zijn moeder te vieren had.


Het was inmiddels tegen vieren en we waren met Martin en rick de laatsten op dit stuk water .de rest was omgekeerd en begonnen aan hun thuisreis.
Ook wij volgden later met het idee om op de terug weg nog even wat knotsen van snoekbaarzen te gaan vangen, maar nu bleef het akelig rustig.
Tegen vijven besloten we te gaan traileren en de balans op te gaan maken tijdens een lekker biertje en een heerlijke BBQ .
In een ,,niet alleen spreekwoordelijke poep en een scheet,,, lagen de boten op de trailers en werden de tongen losgemaakt.
Rick toverde ondertussen en ene doos Hamburgers en fricandellen na de andere ,uit zijn koelbox en die lagen even later heerlijk te sputteren tussen de friesche burgers waar Sybren voor gezorgt had.
Meindert had de eerste honger gestild met een paar stevige stukken leverworst die gretig aftrek vonden.
De teller van de dag was blijven steken op 17 vissen .
14 snoeken en 3 snoekbaarzen.
De 8 vissen in onze boot lieten het gemiddelde gelukkig nog wat stijgen maar een algemeen oordeel was dat er niet echt goed gevangen was, het was voor de meeste boten taai geweest om een paar visjes te kunnen vangen.
De gezellige sfeer tijdens en na afloop maakte het toch een heel geslaagde dag die voor de meesten voor herhaling vatbaar is ( alleen lijkt me 4 keer per week ietsjes te veel Rick!!!!!).

Ik wil langs deze kant iedereen bedanken voor de super gezellige dag.
De volgende dag staat gepland op groot water…..

MVG KJ VisserReacties

Er zijn 6 reacties

 Sybren schoustra schreef op 16-06-2009 om 22:30:19
Ip opgeslagen


Leuk verslag KJ was een gezellige dag :) en de bbq daarna was ook leuk! Voor herhaling vatbaar, vangsten vielen bij ons in de boot wat tegen Ulbe ha helemaal niks gevangen maar die zij na de tijd volgende keer wil ik wel weer mee.

 Pieter schreef op 09-06-2009 om 16:08:08
Ip opgeslagen


Dit zijn nou echt de visdagen die het vissen zo aantrekkelijk maken. Prachtige dag was het met een heerlijk slot. Op naar de volgende bootvis dagen.

 Pimholthof schreef op 09-06-2009 om 12:57:41
Ip opgeslagen


KJ, mooi verslag heb je er weer van gemaakt. Vansgten worden hopelijk beter, zie uit naar de volgende keer. Gelukkig dat de vis voor 8 uur niet meetelde, was er vast niet zo'n super verslag gekomen!
Binnenkort maar weer even een afspraak vastleggen.

Groeten Pim

 Flatsy schreef op 09-06-2009 om 12:22:24
Ip opgeslagen


Hey KJ wat een super dag was het zaterdag he, en voor het eerst dat we samen zo succesvol zijn heb er echt van genoten!! M'n eerste snoekbaars gevangen en dan gelijk een bak van 77 cm wat een kick! kijk alweer uit naar onze volgende visdag...   en je weet wat onze dag maakte he   (tik em an bitch)  

Grtzz "the fish hunter"

 Rix schreef op 08-06-2009 om 23:21:43
Ip opgeslagen


Heerlijk, ik zit het verslag knikkend te lezen! Heel herkenbaar is het stukje waar je even uitlegt hoe het eraan toe gaat na een aanbeet, ofterwijl een snoeiharde beuk op je hengel! Eigenlijk moest daar eens een mooi filmpje van komen.
Ondanks dat ik het geschijt van jullie na afloop niet erg gepast vond heb ik in ieder geval een fantastische dag gehad... De volgende keer op ´MIJN´ water!!! hehehehe

 meindert schreef op 08-06-2009 om 21:21:11
Ip opgeslagen


KJ een top verslag voor een top dag  
ik heb nu al zin in de volgende visdag.
(hoop er dan wel meer binnen te halen)

gr meindert

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.02759 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign