Eindelijk!!
 Geplaatst op  31-05-2009  door Rix
4181 keer bekekenEindelijk mocht het weer, na 2 maandan van haken vernieuwen, kunstaas poetsen, kopen kopen en nog eens kopen mochten we eindelijk weer met kunstaas het water gaan bestoken.
Ik ging vandaag samen met Robin vissen, en we hadden besloten maar eens lekker optijd weg te gaan.
Om 4 uur ging dan ook de wekker, om half 5 reden we weg, en om 6 uur lagen wij incl. rubberbootje in het water!
Toen kon het eindelijk weer beginnen.
Na 1,5 uur kon de eerste vis geland worden, en gelijk een mooie sterke vis! Door de stevige wind die er stond lagen we tijdens de dril al tegen de kant aan, en konden we dan ook zo uitstappen om deze vis even op de kant te fotograferen.


Zo gezegd zo gedaan, en nadat de snoek vrolijk lachend op de foto ging besloten we om nog even een paar keer te werpen op die stek vanaf de kant. Ik hang een zalt aan mijn wartel en begin te gooien, 5 worpen verder ligt de 2e snoek van de dag op de kant! Wat een openingsvis voor mij!! Denk dat ze de meter net niet haalde met een goede 50 cm!
Maar toch is het fijn dat je dan allebei in ieder geval een snoek hebt gehaakt, en je vist vanaf dan ook opeens met veel meer vertrouwen.


We stappen in de boot en gaan verder! hier en daar wat kantjes uitgewerpt wat niets opleverde. Dan maar weer een stukje trollen.
Ik had tijdens het trollen een groot nadeel, want robin was de 29e jarig... Resultaat? Een bierlucht! En niet uit zijn mond. Als nog iemand een zuurstofmasker heeft liggen zou dat prettig zijn want ik weet niet of ik dit nog vaak vol ga houden.
Maarja, het heeft ook weer zijn voordelen, als je namelijk zonder benzine zit, heb je altijd nog straalaandrijving.

Maargoed! Het ging om de vis, en die was er!
Een uurtje na de 2 snelle vissen klapt de hengel van Robin finaal dubbel en een lange dril begon. Wat zijn ze toch sterk na de gesloten tijd! Een hele mooie vis met een brede rug kwam boven en kon dan ook even later geland worden.
Wederom lag de boot na de dril al tegen de kant, en werder daarom snel even op de kant wat foto's geschoten.
Deze vis had mooie lengte van 87cm!


Nu duurde het even voordat zich weer vis melde, Maar zo erg is dat niet, bakje koffie in de hand, krentebolletje erbij.... ja, zo slecht hebben we het nou ook weer niet!
Het is genieten, het word steeds warmer, en de twijfel om het vest uit te trekken word steeds groter! De zonnebrandcreme ligt gereed, incl. de korte broek! Ja, aan het weer lag het niet op de openingsdag!
We waren ook niet de enige roofvissers, een aantal tientallen boten zwaaien vriendelijk als ze ook vissend langsvaren.
Eindelijk BAM! vis! shit, weer een kleintje!
Maakt ook niet uit, vis is vis! snel onthaakt toch nog even gemeten voor een raad de maat fototje, en zwemmen maar weer!


Op het moment dat ik de snoek terugzet komt er een andere boot langs, die ook opeens een hengel dubbel ziet buigen.
Wij blijven even kijken, en het blijkt hier om een mooie snoek tegaan.
Ook hun dreven tegen de kant aan en wij liepen er even heen, en gelukkig niet voor niets! Deze jongens hadden het duidelijk niet voor elkaar! De snoek zat heeel vervelend gehaakt waar de mannen ook niets aan konden doen, maar dan de behandeling! Bah! Je legt geen snoek in de boot met een haak in z'n oog om daar vervolgens een tang op te zetten en een keer te schudden. Hopelijk heeft deze snoek een goed zijlijnorgaan, want zien doet ze aan die kant niet meer.
Het was ook nog eens een grote snoek, 89cm en die hoor je terug te leggen in het water om haar vervolgens even op adem te laten komen waar je bij HELPT! Deze mannen kiepen hem zo overboord! plons! Hier hebben we even duidelijk wat van gezegd, en de mannen bedankten ons dan nog wel voor de tips.
Hopenlijk doen ze er dan ook wat mee.
Maargoed, het genieten kon verder gaan en dat deden we dan ook.

Lekker in het zonnetje af en toe even werpen, dan weer even trollen, en zelfs nog een stukje aan het verticalen geweest.
Dit ging niet zo best omdat de wind ons nogal snel wegduwde! Leek meer op trollen dan op verticalen!


Maar de vangsten bleven uit, en we hebben even ergens aangelegd om een bakkie en een broodje te doen.
Dan kom je aan het denken... wat gaan we doen?
Snoekbaars leek Robin wel wat, en hier had ik eigenlijk ook wel oren naar, maar dan moest het wel trollend gebeuren, want dat verticalen ging zo echt niet goed!
Uiteindelijk besloten we om eerst nog wat te gaan jerken om vervolgens te gaan trollen op snoekbaars.
Dit jerken leverde niets op, wel spanning!
Ik kreeg een volgen van een hele grote snoek die bij de boot vrolijk weer omdraaide en wegzwom. helaas zagen we deze niet weer.
Later kreeg ik nog een aanbeet aan het oppervlak toen we richting snoekbaars stek trollen. helaas bleef deze niet hangen!
net voor de plek waar we wouden snoekbaarsen haak ik een snoek, maar helaas lost deze! We wisselen aas, en gaan over de bodem trollen.
Dit levert binnen 5 minuten een schitterende snoekbaars op!


Nadat we deze terug zetten en opnieuw het zelfde stukje gaan afvissen klap op dezelfde plek weer m'n hengel dubbel en haak ik nog een klein snoekje!
De tijd was aardig doorgetikt, en aangezien de planning was om richting 4 uur de boot uit het water te halen begonnen we aan een terugtocht die we over het midden van het water gingen doen, op het diepste, met pluggen die net boven de bodem zwommen, niet echt logisch voor deze tijd van het jaar misschien, maar het loonde wel.
Robin pakt nog een ontzettend mooie snoek en krijgt veel bekijks!
Snel nog even wat foto's en weer terug!
Robin bedankt voor de gezellige dag, en het was zeker voor herhaling vatbaar!
De kop is er weer af! HEERLIJK!

RIXReacties

Er zijn 6 reacties

 Markjan schreef op 04-06-2009 om 10:48:43
Ip opgeslagen


Wat een leuk verslag, jullie hebben wel lol gehad lees ik zo.

 Kj visser schreef op 01-06-2009 om 09:07:14
Ip opgeslagen


indd de kop is er af,mooie vissen en leuk aantal zo samen enne die snoekbaarzen blijven leuk om te vangen,
hopelijk heeft iedere boot volgende week zulke aantallen,nu nog wat meterbakken erbij en het feest is compleet,

zie je de 6e
gr KJ

 Bas schreef op 01-06-2009 om 07:57:18
Ip opgeslagen


Jullie hebben je geloof ik vermaakt! Mooi verslag.

 Sybren Schoustra schreef op 31-05-2009 om 23:57:48
Ip opgeslagen


Leuk verslag riX! Mooie vissen :D hoop dat het zaterdag ook zulke mooie vissen op gaat leveren. Robin distels moet je niet swaffelen dat is pijnlijk :P

 Robin schreef op 31-05-2009 om 11:36:37
Ip opgeslagen


Rix jij ook bedankt!
Doen we snel over.
Commentaar van Rix:
Zeker weten Robin!
En tsja... die titel 'Met je pik in de distels' die heb ik toch even laten schieten!  

 Pieter schreef op 31-05-2009 om 11:04:25
Ip opgeslagen


Zo dan, prima vangsten op die eerste dag en een voorsprongetje op volgende week. Hopen dat dit water ook volgende week dan maar zijn geheimen prijs geeft. Goed verslag!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01839 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign