Terugkijken of vooruitblikken?
 Geplaatst op  14-04-2009  door Markjan
4176 keer bekekenEen terugblik op het afgelopen seizoen brengt leuke herrinneringen naar boven, maar doet me tegelijkertijd beseffen dat dit geen topseizoen was voor mij. Allerlei redenen liggen hier aan ten grondslag, maar geen enkele kan als 'goede smoes' door. Ik mis het snoeken, en geniet er met volle teugen van als ik het weer doe. Aan de andere kant kan ik mezelf er regelmatig niet toe zetten om tijd in te plannen voor mijn favoriete hobby. Mijn werk eist veel tijd op, en put me regelmatig uit. Verder is het bouwen van websites een beetje een eigen leven gaan leiden, waar (te) veel tijd in gaat zitten. Combineer dat met een gezin... en je houdt vrij weinig tijd over!


Toch heb ik heel wat uurtjes aan de waterkant gestaan. Als het lukte om de agenda's af te stemmen met Wout dan stonden we met z'n tweeen. Ik ben ook met mijn zoon op pad geweest, en heb geprobeerd hem de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Helaas hadden veel vissessies geen resultaat. Op menig van die tripjes kon het me niet eens wat schelen. Ik kan niet zeggen dat ik dan heel actief op andere manieren heb geprobeerd een snoek te verleiden. Ik genoot van de rust, het water, de natuur en het bijkletsen met mijn goede vriend Wout. Het vangen van vis leek hierbij vaak bijzaak. Een verslag van dit soort sessies is echter niet zo interessant voor de gemiddelde visliefhebber. Dit heb ik dus maar achter wege gelaten.


Ik herrinner me goed de vissessie in oktober. Het wasx eindelijk gelukt om mijn agenda met die van Wout af te stemmen. Vol goede moed gingen we naar een voor ons bekende 'hotspot', in de volledige veronderstelling dat we een topdag tegemoed gingen. Ik was zelf wat laat, en ging er vanuit dat ik dat wel te horen zou krijgen van Wout. Gelukkig was meneer zelf door de wekker geslapen, en kon ik met opgeheven hoofd verdedigen dat ik wel op tijd was ;) Ik ving een mooie snoek, en Wout... Wout vergooide een tuigje of 4 die dag. Zonder vangsten moest hij in mij zijn meerdere erkennen.


Een andere leuke dag was de 'Snoeken.net forumdag'. Na een lange trip richting Friesland, kwamen we aan in een knus cafeetje, waar een lekker kop koffie klaar stond en er zijdelings ook nog eens voor broodjes was gezorgd. De opkomst leek tegen te vallen, zeker gezien de reacties op het forum. We hebben gezellig geklets, en zijn daarna netjes naar de botenverhuur gebracht door Alfred en Grietje. Op prachtig water, bleken er toch nog wat mensen later aan te zijn gekomen, en was het gezellig druk. De vangsten vielen niet tegen, en Wout en ik konden terugkijken op een vruchtbare dag. Ik baalde ervan dat we niet voor het eten konden blijven omdat Wout weer moest werken die avond. Ik had de dag echter niet willen missen! Alfred en Grietje... jullie zijn geweldig!


Wout had al twee dagen zijn meerdere moeten erkennen in Markjan, en wilde dat toch eens recht zetten. Op een mooie dag in December hadden we een sessie in de wijk bij Wout gepland. Na eerst de bekende plekken te hebben afgeworpen zonder resultaat gingen we aan de zwerf. We kwamen al gauw bij slootjes waar hooguit 20 cm water stond. Ik was er snel klaar mee. Het enige dat naar boven kwam waren bladeren! Wout dacht daar anders over en bewees dat dan ook maar! Binnen de kortse keren had hij 4 snoeken te pakken, in 4 verschillende slootjes. 2 daarvan in de eerste worp die hij deed, en geen enkele op meer dan 20 cm water. Dat heb ik nog lang moeten horen. In de tijd die ik nodig had om na de sessie naar huis te rijden had Wout mijn dochter nog even gebeld. 'Hoe was de visles' was het eerste wat ik hoorde uit de mond van een 7 jarig meisje toen ik thuis kwam. De brede glimlach verraadde dat ze Wout had gesproken, de rat ;)


Zo tussen neus en lippen gingen we in de schoolvakantie nog even met de kids vissen. Het was al gauw druk aan het water. Mijn zoon ving de ene naar de andere witvis, en liet de monden van vele leeftijdsgenooten openvallen. Ik hing deze vissen weer onder een dobber, en zo wisten we ook nog een mooie snoek te pakken. Wout sloeg hem aan, ik mocht hem scheppen, en Dave had de aasvis gevangen. Hoe bedoel je teamwork! Mijn verbazing over de onervaren kids die zonder enige voorbereiding aan het water stonden en daar terloops nog wat afval; lieten slingeren heb ik al eens beschreven. Ik verbaas me er weer over nu ik er aan terugdenk...


Al met al geen heel vruchtbaar seizoen, maar wel een aantal dierbare herrineringen. En het contact met de mede snoekers is natuurlijk een leuke bijkomstigheid.

Ik wil graag de gelegenheid nemen om de andere beheerders te bedanken voor hun inzet en het meedenken. Met name Wouter, bedankt voor het opzetten van 'de viskoffer van'! Alfred en Grietje bedankt voor de organisatie van de forumdag. En Pieter... Ja Pieter... bedankt voor alles!!! Je bent een inspirerende persoon en voor een groot deel de motor achter de site!!! BEDANKT! Voor de rest natuurlijk iedereen die verslagen heeft geschreven of op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd. Hopelijk kunnen we de komende jaren op dezelfde voet verder, en blijven jullie me ondersteunen op de leukste snoeksite van Nederland!

Tot volgend seizoen!Reacties

Er zijn 2 reacties

 Rix schreef op 14-04-2009 om 23:20:49
Ip opgeslagen


Mooi verslag, en de rest zei Pieter al!  

 Pieter schreef op 14-04-2009 om 21:56:11
Ip opgeslagen


Markjan, vruchtbaar of niet dit seizoen je hebt toch die dierbare herrineringen en de essentie die je beschrijft van het vissen, de rust, de visvrienden en de natuur zegt toch alles.
Die inspiratie haal ik ook weer uit de site, door de vele visvrienden die ontmoet en de erkenning van hen in het snoekvissen. Voor de toekomst geeft dit weer energie om er mee door te gaan. En de inspiratie bron is nog lang niet op!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0303 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign