KLeintjes!
 Geplaatst op  13-03-2009  door Derk
4172 keer bekekenHet seizoen zit er bijna op!!

Een tekst die elke verslagschrijver wel typt. Over de gesloten tijd is veel geschreven en veel bediscuseerd... Feit blijft dat je als roofvisser en als sportvisser verstandige keuzes moet maken omtrent de paaitijd en behandeling van de snoek. Enige aktie hierin is hier en daar al waar te nemen..

Een regel is dat je de maand maart nog met kunstaas vissen mag en dat je gevangen snoek meteen moet terugzetten.. Maar dat deden we natuurlijk allemaal al, dus vissen kan mits je de natuur niet verstoord. En zeg eerlijk, je kan niet voorspellen wat er op je aas knalt toch?? Ten hoogste rekening houden met is mijn optiek.


Voor een tijdje terug kreeg ik een verzoek om aasjes te spuiten voor een roofvisforumlid Sander, en ik heb hem toegezegd dat ik dat wel wilde doen.
Toen ik in mijn enthousiasme vertelde hoe ik dat allemaal deed was Sander zo nieuwsgierig dat hij dezelfde avond nog langskwam om te kijken!!! Kijk dat is een sportroofvisser in hart en nieren!!
De band die klikte meteen en zo werd er over en weer fotoos verstuurd, berichtjes getikt. en uiteindelijk aasjes gespoten!!

Dit zijn aasjes die gespoten zijn voor hem en je kan wel zien dat hij fan van de bochel is!!


Een afspraak om eens samen te gaan vissen was zo gemaakt. Een paar dagen later was Sander bij mij in het hoge Noorden. een reisje van een uur en een kwartier..
Er werd eerst wat gekletst, de garage werd weer even bekeken en de aasjes gingen weer van hand naar hand. Veel te gezellig natuurlijk want het ging van de vistijd af!!
Alsof we dat beiden doorhadden keken we elkaar aan en hebben we de spullen snel in de auto gedaan.
Ik wou mijn "gast"natuurlijk niet een blankdag laten meemaken dus meteen werd er koers gezet naar een water waar meestal wel wat grotere dames liggen. Helaas deze mocht geen vis opleveren. Het water was bruin en zag er niet aantrekkelijk uit. Hengels weer in de auto en op naar de volgende stek.


Sander had een bochel meegenomen welke ik nog spuiten moest in een bepaald patroon welke hij alvast op de bochel getekend had. Om te kijken of de aktie wat was gooide hij er even mee en meteen knalde er een leuk snoekje op... de bochel was goedgekeurd!!

Zelf deed ik er een eigengemaakt heukertje aan en na een paar worpjes knalde er een mooi straatvechtertje op die wel wat zag in dat flitsend stuk hout!!
Jammer dat een dreg in zijn mooie stekelkam terecht kwam want die is er een beetje van beschadigd.


Ineens werde we opgeschrikt door een school vis die wegschoot en een een grote draaikolk achterlatend!!
Als door een wesp gestoken keken we elkaar aan....
Meteen de hengels gepakt en gooien, deze rakker kwam ons even kort begroeten en werd na wat plaatjes meteen weer terug gezet.. Toch waren we ervan overtuigd dat oma in de buurt was maar die liet zich niet zien!

Besloten werd om de reis maar weer voort te zetten en door te gaan naar een plaatsje in de buurt waar altijd wel aantallen te halen zijn..


Wat koffie en een broodje deden ons weer goed en na wat geklets gingen we weer verder met gooien.
Op een soort van inhammetje met een eilandje leek het erop dat er wel snoek moest zitten en na wat worpen bleek het ook zo te zijn... Weer een klein snoekje begroete ons en kwam vast te liggen op de gevoelige plaat. Ook deze was meteen weer weg nadat hij in het water lag...We besloten naar de andere kant van het water te gaan om daar eens even lekker te gaan struinen. Dus de hengels even weer voor kort in de auto en verplaatsen maar weer. een paar honderd meter verderop zetten we de auto neer.


Naast de auto gooide ik nog wat met een zelfbouwtje en verduld er vloog een klein snoekje met een rotvaart voor mijn voeten op de jerk!! mis..
Nog een keer wist ik hem te verleiden tot een aanval maar ook deze keer weer een misser!!
Aktie is er in ieder geval dus das alleen maar goed!!
Tas mee en allebij een hengel, dat moest het gaan doen voor de middag. Jerks eraan en smijten, subtiele tikjes afgewisseld met hangmomenten.... tjonge wat is de sport toch mooi!! links, rechts, wachten...Weer een tikje hop, hop... wat sneller inhalen en weer wachten.. Opnieuw ingooien, zelfde ritueel...


Verliefd op mijn eigengemaakt aas en heerlijk genietend van de mooie dag en van een goed gezelschap die met snoeken opstaat en ermee naar bed gaat kun je als roofvisser je geluk niet op... Wetend dat je toch je visje vangt en wetende dat de dag alleen maar mooier kan worden!!
Geconsentreerd vissen we verder, allebei onze eigen gang!! Elkaar het water gunnen en leren van wat de ander doet.

Pats!!! Aktie!!! weer een kleine rakker vergist zich in een stukje hout welke de kleur van vis totaal niet heeft maar toch zoveel aantrekkingskracht heeft dat de snoek het niet kan laten om er de tanden in te zetten!!
Na een korte dril en wat plaatjes mag ie verder..


We gaan weer en stukje verder en wederom ben ik het die aan mijn gele aasje een vis vangt.. Moet niet gekker worden!! weer een kleintje! Allebei moeten we er wel om lachen...
Klik mijn maatje knipt er weer een mooie plaat van, en hop de vrijheid weer in!!

Daarna geef ik het aasje aan Sander om hem er ook mee te laten vissen. Ook hij wist er een klein snoekje mee te vangen!!
Het was half vier en ik moest op tijd thuis zijn en hij had nog een rit van een uur en een kwartier voor de boeg..
We hebben de spullen weer naar huis gebracht en na een stevige handdruk en de belofte deze dag een keertje over te doen namen we afscheid..


Groots hebben we niet gevangen, aantallen waren we tevreden over.. beter kan altijd maar slechter ook!!

Dezelfde avond mailden we elkaar nog dat we hebben genoten en nadat ik de fotoos nog een keer als dia voorstelling had bekeken besloot ik om mijn vrouw op te zoeken die al heerlijk lag te slapen.. Een kus op der voorhoofd en heerlijk gedroomd over metersnoeken en allerlei aasjes die ik nog wil maken en spuiten!!!


Uitslag, 4 snoeken voor Sander en twee voor mij. Ook had ik nog een mooie baars.Reacties

Er zijn 3 reacties

 Markjan schreef op 14-03-2009 om 15:14:09
Ip opgeslagen


Je hebt helemaal gelijk hoor! Je kunt niet voorspellen wat je vangt, en als je de vis met respect behandeld en terugzet is er niets aan de hand.

Wat ben je een kunstenaar man... prachtig hoe je dat aas weet op te leuken.

 Kj visser schreef op 14-03-2009 om 14:38:42
Ip opgeslagen


6 snoeken en een baars is toch een leuk dagje.
en wie het kleine niet eert......

leuk verslag Derk,

gr KJ

 Pieter schreef op 13-03-2009 om 21:11:42
Ip opgeslagen


Prachtige omschrijving van het jerkbaitvissen, in gedachten zat ik gewoon mee te tikken.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01888 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign