Taai maar fraai.
 Geplaatst op  09-03-2009  door Pieter
4174 keer bekekenWe zijn al weer in maart aanbeland en de laatste weken tikken langzaam weg voordat we onze roofvishengels weer voor twee maanden op kunnen bergen. De sluiting van het roofvisseizoen staat weer voor de deur en de snoek mag deze maand al niet meer bevist worden. Daar ligt voor ons roofvissers nu natuurlijk een klein probleempje want vriend snoek grijpt maar al te graag een aasje wat wij voor de snoekbaars aanbieden. Ook wij kregen hier weer mee te maken het afgelopen weekend maar het geluk is aan de groene rover haar zijde want wij zetten als sportvissers in hart en nieren onze vangst direct en onbeschadigd weer terug in het water waar wij haar in vangen. Ok een fototje maken kunnen we natuurlijk niet laten want wij sportvissers zijn nu eenmaal een beetje ijdel en willen met bewijzen komen als we over onze vangsten pronken. Wat dat betreft zijn we nu eenmaal niet heilig, nee gelukkig niet.


Ik had al een tijdje een afspraak met Rick staan om een dag te gaan vissen maar het kwam er maar telkens niet van. Afgelopen zondag konden we dan eindelijk de afspraak op elkaar afstemmen en werd mede door het slechte weer wat voorspeld was een veilig water opgezocht. Een water wat kapitale snoekbaarzen herbergt maar ook een goed bestand aan mooie snoek, wat dat betreft kunnen deze vissen het best vinden in één en hetzelfde water. Om acht uur aan de helling was de afspraak en terwijl ik onderweg was naar de helling kreeg ik een telefoontje van Rick. We hebben een probleem Pieter melde hij, de trailerhelling is volledig afgezet met een berg zand. Dit vermoeden had ik al want de laatste keer vissen daar moesten we ook de afzetting al weghalen. Geen probleem melde ik Rick want een stuk verderop kunnen we ook traileren. Ik pikte Rick even later langs de weg op en samen reden we een stukje verder naar een volgende helling. Deze helling vergt wel wat stuurmans kunst maar met een beetje geluk stond de boot al vlot aan de helling. Nu nog even een parkeer probleempje oplossen en we konden eindelijk beginnen met vissen.


Zo dat is even een tijdje geleden zeg ik tegen Rick terwijl we van de helling weg varen, zeker augstus vorig jaar weet hij. Aangekomen op de eerste stek gaan de aasjes snel overboord en beginnen we te trollen met rubber en ratel spul. Ik weet een aantal stekken waar vooral bij de opening van het seizoen de snoekbaars alles gretig aanvalt en nu tegen de paaitijd moet de vis deze stekken toch langzaam aan op gaan zoeken. We zijn nog niet zo lang op weg met trollen of de regen komt met bakken uit de hemel. We hebben allebei vanmorgen nog even op buienradar.nl gekeken en onze geruststelling was dat het rond tien uur gedaan moest zijn met de regen. Dan is het Rick die plots met een wel heel kromme hengel in zijn handen staat, dezelfde hengel waar hij vanmorgen bij de helling nog meedeelde dat deze hoognodig ontmaagd moest worden. Al snel hebben we beiden in de gaten dat Rick een hele mooie snoek aan het drillen is. In de stromende regen wordt de vis geland, gemeten en na een foto weer snel toevertrouwd aan haar omgeving. Rick heeft de dag geopend met een hele zware vis van 95cm.


De volgende stekken die we bevissen moeten zeker snoekbaars bezitten maar ze laten ons volledig in de steek. De dag snelt voorbij maar gelukkig was de betrouwbaarheid van buienradar.nl ook deze keer weer van kracht want na tien uur klaarde de lucht volledig op en lagen we uiteindelijk heerlijk in het zonnetje te vissen. Met een windtje erbij waren we al snel weer lekker opgedroogd zodat de natte kou van vanmorgen weer snel verdreven was. Wie Rick kent weet dat hij een ontzettende moppentapper is en net op het moment dat ik me bedenk dat er nog geen mop langs mijn oren gesmeten is komt hij er met één opzetten. Hé Pieter, ken je die al van jantje met zijn oma......... Zo dat was er weer één en er zouden er nog een aantal volgen deze dag. We besluiten om uiteindelijk maar eens een haventje in te gaan en hier wat te gaan priemelen met onze aasjes. En terwijl Rick een beetje achterover hangend in zijn stoel een grote groene twister over de bodem aan het tikken is veert hij in één keer op. Vis vraag ik hem en terwijl ik het water voor de boot al op zie spatten bevestigd hij dit. Weer zien we een mooie snoek aan het oppervlak verschijnen. Met 88cm weer een prachtige vis die ook weer snel terug is.


Het loopt al aardig in de middag als weer weer een traject opzoeken om af te gaan slepen. Deze keer heb ik een groene SD aan de hengel hangen die ik zo diep afstel dat hij af en toe over de bodem stuitert. Vaak wil dit nog wel eens voor aangename verrassingen zorgen en deze keer zou het een wel heel aangename verrassing worden. Ik zie mijn hengel goed dubbel gaan en begin meteen de dril die raar maar zeer zwaar aanvoelt. Ik kan Rick niet bevestigen wat ik aan het drillen ben want het is gewoon vol naar boven pompen zonder voelbare weerstand. Onze verbazing is erg groot als we even later een enorme snoekbaars boven zien komen vol in de rug gehaakt. De vis neem weer een enorme run van de boot en de slip die ik altijd wel zwaar afstel doet de hengel tot in het handvat krommen. Na de vis weer terug gepompt te hebben gaat ze er weer vandoor en ik begin nu toch wel een beetje zorgelijk te worden want deze wil ik absoluut niet verspelen. Ik vraag Rick of hij de vis met het net wil scheppen want met de hand landen is in deze situatie onmogelijk. De eerste schep poging mislukt en de vis gaat er nog een keer vandoor. Als ik haar weer bij de boot heb weet Rick wel het net eronder te krijgen en sta ik te juichen in de boot. Wat een kapitale snoekbaars weten we allebei en we zijn echt benieuwd naar de lengte. Door de enorme omvang hadden we haar groter geschat maar een lengte van 90cm doet daar natuurlijk niets aan af. Na de nodige foto's gaat de vis weer snel terug en met een slag van haar enorme staart besluit ze dat het mooi is geweest en gaat er vandoor. Mij natuurlijk in een opperbeste stemming achter latend. We doen nog een aantal stekken aan en er vliegt nog een mop in het rond van twee belgen die een bus gaan jatten maar dan zit de dag er toch echt weer op. Het was weer gezellig en aan het brainstormen van Rick deze dag hebben jullie de titel van dit verslag te danken, ere wie ere toe komt............

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn 3 reacties

 Markjan schreef op 11-03-2009 om 20:18:30
Ip opgeslagen


Plagiaat of geen plagiaat... het is een prachtig verslag van een mooie vissessie!

 Pim Holthof schreef op 11-03-2009 om 17:03:06
Ip opgeslagen


Super verslag, mooie vangsten. Dat nog even op de valreep! Hopelijk nog grotere en nog meer knotsen voor het gesloten seizoen!

Groeten Pim

 Kj visser schreef op 09-03-2009 om 20:36:33
Ip opgeslagen


mooi verslag mannen met mooie vissen, alleen de titel  kwam me al een beetje bekend voor,
kijk eens naar de titels van de visverslagen van vorig jaar ergens in het midden.....haha .

jammer Rick , volgende keer iets originelers  

Gr KJ te U
Commentaar van Rix:
Inderdaad! Nou, mijn welgemeende excuses voor dit plagiaat! Is dan in m'n onbewuste gebeurd, want ik dacht echt dat ik een toptitel had bedacht!

@ Pieter, maak er dan maar: Fraai maar Taai van!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01863 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign