Gezellige maar taaie dag.
 Geplaatst op  08-02-2009  door Pieter
4452 keer bekekenHet weekend stond weer voor de deur en dus weer nieuwe mogelijkheden om te vissen. Ikzelf had nog niet echt plannen gemaakt maar er moest gevist worden dit weekend dat was één ding wat zeker was.
Het is vrijdagmiddag als mijn telefoon gaat, het is Alfred met de vraag of ik al plannen had voor dit weekend. Kom maar op zeg ik tegen hem en hij stelde voor om bij hun in de buurt op een riviertje te gaan vissen waar ik al eerder met hen een dag gevist had. We hadden toen best veel actie gehad dus met dit voorstel ging ik gelijk mee. Het plan werdt gemaakt om alles uit de kast te halen, trollen, verticalen en mischien nog even slepen met doodaas.


Zaterdagmorgen ging ik dus op pad richting het altijd gezellige Ter Idzard een dorpje van precies één straat lang. Half in die straat wonen Alfred en Grietje met een uitzicht over de Friese kleipolders, prachtig wonen daar!
De koffie staat klaar als ik arriveer en onder het genot van dit bakje kletsen we even gezellig bij. Alfred is even druk als altijd en staat ook deze keer weer te popelen om te gaan vissen. Een klein stukje rijden van hun dorp ligt de trailerhelling en het duurt dus niet lang of we zijn al weer op pad met de boot. Helaas begint het vrijwel direct te regenen en dit zal zo blijven de rest van de dag.


We beginnen een stuk af te trollen maar voorals nog gebeurt er op het eerst stuk niets. Bij een brug aangekomen stel ik voor om deze stek even uit te gaan werpen maar ook hier krijgen we geen aanbeten op. Verder onder de brug door trollen we verder maar het duurt nog minstens een uur voor ik een aanbeet krijg op de SD die aan mijn handhengel hangt. In het begin lijkt het niet veel maar eenmaal bij de boot blijkt het toch een mooie snoek te zijn. Aan boord wordt de vis snel even gemeten en met een lengte van 90cm toch een beste vis.


We zijn inmiddels weer bij een brug aangekomen en dit blijkt een stek te zijn die in het verleden mooie snoekbaarzen opleverde. We gaan deze stek dan ook even uitvissen met shadjes maar na een tijdje verticalen leverd deze stek ons niets op. We gaan weer verder om een stuk af te trollen maar het blijkt een taaie dag te worden want bij het punt om terug te gaan hebben we verder geen reactie meer gehad. We zijn weer een stuk terug als ik dan eindelijk weer een aanbeet krijg maar deze vis verspeel ik ook direct weer. Ook de stek om te verticalen lijkt visloos te zijn.


We zijn inmiddels al weer een eind op de terug weg als ik een lekkere klap op mijn steunhengel krijg. De hengel buigt goed door maar veert ook met een rotgang weer terug. Even denk ik dat de vis eraf is maar dan begint de hengel flink te stuiteren in de steun, snel pak ik de hengel uit de steun en al snel wordt deze rare aanbeet verklaart. Een flinke snoekbaars komt met de plug aan zijn staart boven water. De vis wordt door Alfred met het net geschept en even later kan ik met een prachtige snoekbaars van 73cm vereeuwigt worden.


De dag loopt al weer op zijn eind en het is nog niet echt druk geweest met de aanbeten. Alfred en Grietje hebben zelfs nog geen aanbeet gehad. Het laatste stuk voor de helling wordt afgetrolt en net als ik weg draai bij een ondiep stuk krijgt Alfred een aanbeet. Zo snel als hij reageren kan zo snel verspeelt hij de vis ook weer en dit past precies bij de trent van de dag. Weinig aanbeten en de schrale aanbeten dan ook nog niet verzilveren. Ik leg de boot stil om de hengels binnen te halen en af te tuigen en dan gebeurt er nog geheel iets onverwachts. Terwijl ik mijn handhengel aan het aftuigen ben sleept mijn plug aan de steunhengel op de drift van de boot door het water. Ik zie mijn hengel doorbuigen en twijfel geen moment en grijp de hengel. Een snoek blijkt maar net gehaakt en in de nek weet ik hem snel aan boord te pakken. Een onverwachte vangst op het einde van deze taaie dag.

Bij Alfred en Grietje thuis sluiten we de dag nog even af onder het genot van een biertje en worden er weer nieuwe plannen gesmeed, bedankt voor de gezelligheid deze dag weer A&G en op naar betere tijden!

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn 3 reacties

 Alfred en grietje schreef op 09-02-2009 om 10:09:02
Ip opgeslagen


Zeker taai zeker gezellig. Noem alleen maar in de splagaat tussen wal en schip, een bijna in de broek pissende Pieter en de onderkant uit een bierflesje tikken. Hier en daar een gek geluid. Gauw eens weer doen!
Commentaar van Pieter:
Hoe kon ik die feitjes uit het verslag laten, dom, dom, dom van me. Zeker nog eens over doen.

 Markjan schreef op 08-02-2009 om 19:58:42
Ip opgeslagen


Jammer dat het zo mooeizaam was! Wel weer een leuk verslag. De volhouder wint, zullen we maar zeggen. En volhouders... dat zijn jullie wel!

 Rix schreef op 08-02-2009 om 19:24:08
Ip opgeslagen


Mooi verslag van een taaie dag!! Toch mooie formaten!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.03124 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign