Lekker dichtbij.
 Geplaatst op  21-12-2008  door Pieter
4187 keer bekekenIn het weekend ga ik bijna altijd met de boot op pad en heb ik op deze manier veel te versjouwen. Een auto vol met hengels en materiaal zoals een electromotor, accu en vistas. Samen met de boot erachter komt er zo ieder weekend weer heel wat in beweging, ook worden er op deze manier heel wat kilometer afgelegd want de reistijd bedraagd toch vaak een half uur tot soms wel een dik uur. Dat het ook anders kan ben ik afgelopen Zaterdag weer achter gekomen want deze middag ging ik mijn eigen dorp rond op de fiets met een hengel in de hand en een tasje met de noodzakelijke spullen op de rug. Ik heb een drietal singels afgevist waaronder twee groten en een kleintje met toch wel een goede snoekstand bleek deze middag. Na al het doodaas geweld met A&G "Alfred en Grietje voor wie hier nog niet zo bekend is" de laatste tijd was ik wel weer aan het kunstaas vissen toe want hier ligt toch mijn hart.


Ik begon in een kleine ronde singel die je in een dik half uurtje toch helemaal af kunt vissen. Er was wat jeugd aanwezig en nieuwsgiering komen ze even langs om te vragen of ik al wat gevangen heb. Ook inspecteerd een van hen mijn Salmo slidertje en vraagt waar ik deze gekocht heb. Dan wordt pas duidelijk dat deze jongens wel wat van de snoekstand afweten in deze singel. Eén van hen geeft het advies om bij de put te gaan vissen omdat daar altijd wel een snoek ligt. De ander geeft het advies om toch met kleiner aas te gaan vissen want er zwemmen hier een aantal hele kleine snoekjes. Toch prachtig om te merken dat zij meer van het snoekvissen afweten hier dan ik had kunnen vermoeden.


De volgend singel die ik aandoe is een grote, ik werp een hoek uit maar krijg geen reactie. Als ik de hoek van een andere positie begin uit te werpen krijg ik gelijk een aanbeet maar mis deze. Even later knalt er weer een snoek op en deze weet ik wel te haken. Opmerkelijk dat je vanuit een andere positie je kunstaas binnenvist en wel aanbeten krijgt. Blijkt toch wel dat de vis zijn prooi wat langer in het zicht krijgt en deze dan wel aanvalt. Ik ga verder de singel rond en krijg op een gegevens moment een flinke knal op mijn kunstaas. Ik zie een flinke buik door het wateroppervlak komen maar dan is het gelijk over. Dit was een mooie snoek die ik verspeelde.


Even later voel ik weer een tik en dit gebeurt zo drie keer voordat het snoekje hangt. Deze moest de slider echt hebben want op de rest van de aanbeten volgde wonderwel geen tweede aanbeet en zal wel een beetje met de hengeldruk te maken hebben. Want zoals ik al vertelde eerder vist de jeugd hier ook veel. Ik ben al weer een stukje verder als ik weer een flinke ros op mijn slidertje krijg en gelijk zie ik een leuke snoek door het wateroppervlak breken. De vis mist mijn kunstaasje finaal en ook deze laat niets meer van zich zien.
Ik heb de singel bijna rond gevist als ik weer een tik op mijn kunstaas krijg maar verder blijft het hier bij. Alleen mijn slidertje loop erg raar en blijkt een aanvaring met een karper gehad te hebben want een grote schub is op een dreg achter gebleven.


Het laatste uurtje van de middag is voor de derde singel. Ik vis mijn slidertje weer rustig binnen en zie hem prachtig door het heldere water lopen. Het lijkt of het aasje zelf zijn werk doet want door de fluorcarbon onderlijn zie ik alleen mijn hoofdlijn en het aasje en daartussen zit niets althans voor het oog niet. Deze fluorcarbon onderlijn wordt nogal eens gewantrouwd als zou hij vaak beschadigen en niet betrouwbaar zijn. Ik vis er al enkele jaren mee en ben er zeer tevreden over. Beschadigingen lijken mee te vallen en de lijn breekt nooit af want door de jaren heen heb ik er nog geen vis mee verspeeld. In Zweden heb ik in zeven dagen vissen op honderd snoeken exact twee onderlijnen gebruikt en dit wil toch wel wat zeggen over de kwalitiet van dit materiaal! Mijn grootste vis mat 112cm op deze 80.00mm onderlijn, echt een aanrader voor het jerkbait vissen.
Maar goed terug naar de laatse singel en hier krijg ik vlak voor mijn voeten als mijn slidertje net stil ligt in het water een aanbeet. Ik schrik mij een hoedje en de snoek waarschijnlijk ook want bedenkt zich en gaat er met een rot gang weer vandoor. Ook ik ga er weer vandoor want het wordt nu rap donker en ik heb bijna geen zicht meer waar ik werp. Het was een leuke middag en dat zo lekker dichtbij..............

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn 4 reacties

 Rix schreef op 22-12-2008 om 18:23:08
Ip opgeslagen


Heel herkenbaar! Lekker even zo vrij als een vogel!

 Kj visser schreef op 22-12-2008 om 16:54:11
Ip opgeslagen


komt me indd bekend voor daar....hoe heet het ook al weer.....
is lekker voor een paar verloren uurtjes,
en er zitten ook echt grote vissen.

groet KJ

 Derk schreef op 21-12-2008 om 20:52:32
Ip opgeslagen


Ouderwets of niet, het blijft de leukste manier!! Mooi stukje water daar.

 Markjan schreef op 21-12-2008 om 14:00:10
Ip opgeslagen


Terug naar de ouderwetse gezelligheid van het rondstruinen met je hengeltje. Ik ken het gevoel, en heb zelf heel wat uurtjes zo rondgelopen, lekker de slootjes afstruinend.

Leuk om te lezen, en wat mooie vangsten.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01898 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign