Tandarts!!
 Geplaatst op  18-12-2008  door Derk
4174 keer bekekenAfgelopen woensdag had ik een afspraak staan bij de tandarts om een vulling te laten verwijderen en er weer een nieuwe in te krijgen. De Vrouw moest werken dus s'morgens maar de kleine even naar de opvang gebracht om hem tussen de middag weer op te halen. Ik heb voor de zekerheid maar wat hengels meegenomen en wat aasjes welke ik de afgelopen tijd gebouwd heb mocht ik vroeg klaar zijn.


Onmiddelijk na de marteling doorgereden naar een kanaal in de buurt van de tandarts, hengel uit de kofferbak, tas gepakt, warmtepak aan en ongeduldig een aasje aan de speld gehangen...... Werpen, nog eens werpen..... een worp of 20 verder niets!!! Hé balen... spullen in de auto en een bruggetje verder weer proberen. Bij de brug aangekomen weer eens in de tas gekeken en daar viel mijn oog op een jerkplug welke ik eigenlijk nog maar net droog van de lak heb en speciaal in een mooi winterkleurtje gespoten had. Die maar aan de speld gehangen.
Met een klein sprongetje kon ik mooi onder de brug op het beton van een peiler gaan staan. Na een mooie worp vlak langs wat in het water liggende takken begon ik te draaien.... Oei wat een mooie waggelende actie heb ik er toch weer ingekregen zeg!! (in mijzelf pratend) En plots weerstand!!!! Hey log gewicht aan de hengel mooi!! Een beetje door de slip laten gaan en hem lekker laten vechten. Deze heeft al wat meer vis gegeten want hij ziet er lekker gezond uit voor de winter. Eenmaal aan de kant kon ik hem pakken en met een sprongetje stond ik weer aan de wal. Camera op de standaard, zelfontspanner aan en ff lachen!!! Floep die staat op de plaat!!!


Meten was ik vergeten maar das ook niet het belangrijkste, en een meter ging ie niet halen. Nog wat worpjes gemaakt want in de winter liggen ze wel vaker bij elkaar maar dat mocht niets opleveren.
Ik keek op de klok en dacht ik pak nog één bruggetje en dan ben ik wel klaar. Hop de wagen in, hengels erin en karren maar weer.
Bij het bruggetje aangekomen had ik na een worp of drie meteen weer een aan de haak maar dan van kleiner formaat. Spartelend of zijn leven er vanaf hing kreeg ik de kleine vechtersbaas binnen.. Bij de blik van de snoek en het aas moest ik toch even glimlachen. Tjonge de gulzigaard kon de bek er niet eens omheen krijgen anders had ik nog moeten opereren ook!!! Snel de camera gepakt en het bewijs dat de plug vangt even vastgelegd.
Beestje weer in zin vertrouwde omgeving losgelaten en als een kat die op zijn staart getrapt word spoot hij er vandoor!!


Het was mooi geweest!! Pappa gaat naar huis. spullen opruimen, pak uit en schoenen afspoelen. De auto weer in en naar de opvang!! daar aangekomen krijg ik weer de beloning die onbetaalbaar is. Een glimlach van de kleine... Nog even jongen dan kan je mee met je pa snoeken vangen!! Net als je andere broertje en zusje!!!!

Groet Derkbait!Reacties

Er zijn 3 reacties

 Markjan schreef op 18-12-2008 om 20:55:03
Ip opgeslagen


Weer zon'n prachtig stukje aas. En meteen lekker vangen. Wat wil een mens nog meer!

Leuke vangsten, en een leuk verslag. Bedankt!

 Rix schreef op 18-12-2008 om 18:25:41
Ip opgeslagen


maak er maar 2 klanten van!! mooi spul en een leuk verslagje weer!

 Kj visser schreef op 18-12-2008 om 17:24:55
Ip opgeslagen


Derk het blijven prachtige creaties,je moet er echt de markt mee op,1 klant heb je dan in ieder geval al 

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02011 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign