snoeken is zoeken
 Geplaatst op  17-12-2008  door Alfred en grietje
4172 keer bekekenZondagmorgen om 05:05 liep ik naar buiten om te gaan roken, en wat mij meteen opviel is dat het een stuk aangenamer was dan de dag ervoor. Toen was het zo koud dat we geen eens een foto hebben gemaakt van de snoek die Grietje in de middag had gevangen. De tas inpakken met koffie, koek en de nodige visattributen was zo gepiept en om precies 6 uur reden we van huis weg. We hadden weer afgesproken met de langslaper uit Urk (alias Pieter). We kwamen aan om klokslag kwart voor 7, een kwartier te vroeg maar ach dan maken we de hengels vast klaar en de snoeken wakker. Pieter arriveerde zoals afgesproken niet om 7 uur maar een 20 min later en we waren compleet en klaar voor de strijd die hopelijk komen ging. Nou dat viel nog wel mee! Er kwam het eerste uur geen beweging in geen enkele dobber. Toch dan eindelijk was het Pieter's dobber die er van door ging en hij mocht dan ook een fraaie snoek aanslaan. Na het meten bleek deze 86cm te zijn. Deze snoek had al eerder een aanvaring gehad met het een of ander want hij/zij miste een stuk van een kieuwdeksel.


Ondertussen was er ook iemand gearriveerd die betrokken is bij collega site: snoekvissers.nl hij kwam helemaal uit waalwijk! Ook de rest van hun groep aariveerde en namen rondom ons plaats om ook hun geluk te beproeven. Ze vingen een paar erg mooie snoeken waaronder 2 pr's. Leuk om ze eens te ontmoeten! Ik mocht ondertussen ook nog aan slaan op een mooie 93cm aan snoek. Zou het dan nu eindelijk gaan beginnen? Maar nee nog 1 losser gehad en verder bleef het erg stil. Te stil!


We stonden wat tegen elkaar te zeuren en te zwetsen om de tijd door te komen. Vooral hoe het nu toch komt dat de snoek ook hier niet erg los is. Verschillende theorie├źn passeerden de revue maar toch blijft het voornamelijk bij giswerk. Wel stond vast dat dit hier niet de "normale" gang van zaken was. Toch was het weer mijn dobber die op een gegeven ogenblik weer in de diepte verdween. Ook een 80er mocht bij ons op de mat komen uitrusten.


Hierna gingen we ieder onze eigen weg om de snoek te zoeken want verdere aanbeten bleven uit. Op verschillende plekken met verschillende technieken en tactieken diepten enz geprobeerd maar niets leek te werken. Boven genoemde heren begonnen juist hoe gek het ook klinkt nu pas te vangen! Het enige verschil tussen hun en ons was : de waterbreedte! Ze stonden aan overkant van ons, en vingen wel en wij niks, terwijl het een paar uur eerder precies andersom was.
Ik bedoel, hoe raar kan het gaan?! Pieter had dus al een snoek en ik 2, maar Grietje had nog geen enkele aanbeet gezien. Jammere van deze manier van vissen is wel dat je niet bij elkaar staat, dus ook niet zo veel met elkaar kunt praten en kletsen. Nu praat Pieter een boel wartaal, maar ik mag graag een goed gesprek voeren en dat zat er nu even niet in. Dus Pieter die conversatie hou je te goed!! We hadden besloten om op tijd naar huis te gaan maar ja, Grietje had nog geen vis en dat kon natuurlijk niet. Pieter pakte om half 4 in en kwam melden dat ie ervan door ging, net op dat moment besloot ook een snoek om Grietjes aasvis te pakken! Een redelijk sterke drill volgde en Pieter kon nog even een foto maken van precies 1mtr aan snoek.


Ook Grietje had nu haar vis en we stonden er met zijn 3en nog even van na te genieten. Toch nog weer een meter erbij. Nu ga ik echt zei Pieter, en hij liep ook richting auto. Hij deed de autodeur open en ik kon hem weer roepen. Grietje had haar dobber weer in gegooid en even later klapte er een snoek over de kop op een meter van haar dobber. Misschien pakt ie mijn aasvis wel zei Grietje voor de grap, en jahoor: Plof, weg dobber! Aanslaan en bingo! Ik toch Pieter maar weer een seintje geven dat ie maar weer even moest komen kijken. Ondertussen was er geschept en onthaakt. Tijdens het scheppen had ik gezien dat deze snoekblind was aan 1 oog en zo wist ik ook al dat deze snoek 108cm moest zijn. Deze snoek hebben we nu voor de 3e keer gevangen.


Pieter, volgende keer beloven we dat jemeer mag genieten van onze scherpe kritische en veelal domme praat. Maar je weet wat ze zeggen: Snoeken is zoeken! En soms doe je dat en soms blijf je maar volhouden op 1 stek. Toch altijd weer erg leuk dat je er weer bij was!
Volgende uitnodiging volgt!!Reacties

Er zijn 2 reacties

 Pieter schreef op 17-12-2008 om 21:18:05
Ip opgeslagen


Het is inderdaad waar dat Alfred en ik graag wat wartaal naar elkaars oren slingeren. Grietje staat erbij en lijkt af en toe niet in staat om de juiste golflengte van deze conversatie's te peilen. Ook jullie bedankt weer voor deze gezellige maar toch ook eenzame visdag.

 Markjan schreef op 17-12-2008 om 20:57:38
Ip opgeslagen


Klopt helemaal. Toch nog gerechtigheid voor Grietje, en iedereen mooie vangsten. Dan is een snoekdag toch weer goed.

Bedankt voor deze leuke impressie van jullie gezamelijke visdag!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01975 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign