Swimbait
 Geplaatst op  11-12-2008  door Derk
4177 keer bekekenDoor drukte, een kleine jongen en allerlei factoren zit het vissen een beetje tegen, aan de andere kant sta ik wel vaak als kluizenaar bij mijn kacheltje, heerlijk in een roes, lekker in mijn garage met maar een doel..... Het maken van jerks en pluggen!!
Van de week weer even de zaag gezet in een stuk eiken en een bestaand modelletje omgetoverd in een swimbait!!


Na het aajse overgetekend te hebben, gevijld, gefreest en geschuurd te hebben heb ik de loodgaten pepaald. Plaats van de ogen afgetekend en geboord. daarop het kantelpunt bepaald en een streepje getrokken. De decopeerzaag omgekeerd in de werkbank en rats... geen weg terug!!
Twee schroefoogjes gepakt en erin geboord zodat ik de andere kant kan gaan aftekenen voor de sleufjes waar de ogen in moeten vallen. Lexaan staartje gemaakt en de sleufen uitgevijld en de plek waar het staartje komt ook uitgevijld. Ik wou dat het staartje wel heen en weer kon bewegen.


Alles nogmaals geschuurd en eneffenheden weggewerkt met plamuur en de primer erop.
Nu komt het spannendste van alles het testen en uitloden!!! wat gaat hij doen in het water, de theorie klopt allemaal, alles is goed... Maar uiteindelijk wil je het toch aan den lijve ondervinden niet waar??
Bak water vullen, de hardware aan de bait knopen incl stangetje en loodstaafjes smelten... In de bait doen.... Iets eraf knippen.... Weer kijken.... Nah nog iets... Hmmmm das wel wat. Naar het water erin gooien en draaien aan de reel.... Yes!!! Beetje fine tunen, ietsje nog eruit boren en klaar is ie!! Half uurtje gespeeld en laten drogen.


Na de droogperiode, komt eigenlijk het allermooiste. het airbrushen. Baitje nog aan een laatste chek laten ondergaan en een beetje schuren.. Primertje erop. Fohnen en spuiten maar.
Lak erover fotoos maken en nou zijn jullie aan de beurt om te kijken!!


De volgende aasjes staan alweer te wachten en ik heb alweer ideeen zat!!! Wie weet plaats ik wel weer eens iets want van vissen komt nog niet zoveel. Na het werk is het donker en weekenden werken maakt het er ook niet beter op om te vissen.... Geeft niets mijn grootste hobby is het maken van aas en daar vermaak ik me altijd mee!!
Kortom vang ze en als je bouwt veel succes!!

DerkbaitReacties

Er zijn 3 reacties

 Derk schreef op 13-12-2008 om 16:38:24
Ip opgeslagen


Dank jullie wel voor de reacties!!

 Markjan schreef op 12-12-2008 om 15:46:04
Ip opgeslagen


Dat ziet er fantastisch uit zeg! Het kan niet anders of daar gaan mooie snoeken op knallen. Ik kan me goed voorstellen dat je veel plezier beleeft aan het maken van zulke mooie pluggen.

 Pieter schreef op 11-12-2008 om 21:06:30
Ip opgeslagen


Zo dan, dit is geen knutsel werk meer maar een profesioneel stuk kunstaas. Ik zou die graag in mijn kunstaasbox willen hebben!!!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.03048 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign