Forumdag Friesland
 Geplaatst op  26-11-2008  door Alfred en grietje
4446 keer bekeken22 november moest het gaan gebeuren, de forumdag. Was nog wel een spannend weekje omdat de weersverwachting niet leek mee te werken. Gelukkig volgens velen geen reden om het af te blazen! Rick(rix) had besloten om bij ons de nacht door te brengen zodat ie s'morgens een uurtje langer kon blijven liggen.Wel wou ie dan een stevig ontbijt, en nu was dat ontbijt zo stevig dat ie ook de hond heeft laten mee genieten van het ontbijt. Om 07:45 waren we in eetcafé t'Far in Terherne waar Wouter de koffie en broodjes welke hij belangeloos beschikbaar stelde al klaar had staan. Langzaam aan kwam iedereen binnen druppelen. De deelnemers die mee gingen waren: Pieter, Wouter Nijlant en Marco Vogelzang, Rick en Martin, Jelmer, Jaap en Bert, Wout en Mark Jan, Kj Visser en JH Jonkers en Grietje en Alfred. We konden op weg en de boten lagen redelijk vlot te water. Grietje zat bij Pieter in de boot en ik stapte bij Jelmer in. Terwijl ik een dood aas hengel voor Jelmer klaar maakte liet hij de motor warm draaien, toen de motor eenmaal warm was hield ie er mee op en heeft het de rest van de dag ook niet meer gedaan. Gelukkig was er altijd nog de elektromotor! Maarja Grietje in een boot met 15pk motor erachter en ik in een boot met alleen een elektromotor, hhmmm!


Maar het vissen kon beginnen en Pieter, Grietje, Jelmer en ik besloten om een haventje in te gaan en daar de dode aas vis te water te laten. Dit leverde voorals nog niet het gewenste resultaat op. De eeste vangstmelding kwam van Wouter Nijlant die een mooie 75cm snoek ving. Het leek op deze manier toch ook nog een visrijke dag te worden
Mark Jan ving ook op bijna de zelfde tijd in dezelfde haven een snoek. Begint nu echt leuk. Het was niet deze snoek trouwens dus je kunt al raden dat MJ er vandaag meerdere mocht vangen.


Wij besloten om te gaan trollen toen er weer een vangstmelding binnen kwam. Rick belde op en zei dat ie een 128cm snoek had gehaakt, en bleef dit ook hard nekkig volhouden! Wij denken na het zien van de foto dat ie een meetlint van 150cm had en deze verkeerd om naast de snoek heeft gehouden! Het weer bleek trouwens nog steeds mee te willen werken op de harde wind na.


KJ was inmiddels ook aan het vissen en al vrij vlot kwam er bij hem de melding weg dat ie in een nieuwbouwwijk een mooie 90er had gepakt. Wij lagen ondertussen in een andere haven met Wout en MJ knakworsten te eten die MJ in een thermoskan had gestopt. Ze waren erg lekker mannen!! Ook wij besloten na nog een brug te hebben af gevist naar de nieuwbouwwijk te vertrekken. Onderweg hier na toe mocht ik ook nog 2 snoekjes vangen en was ook ik van de nul. We zaten trouwens wel in het verkeerde water dus moest er nog een stukje om gevaren worden om op de plek te komen.


Na een tijdje in de wijk te hebben gesleept hoorden we dat de teller bij Jaap in de boot inmiddels al op 6 stuks stond. Dit belooft wat dachten we maar we konden ook hier geen aanbeet meer forceren. Inmiddels was de accumeter van Jelmer zijn elektromotor in het rood gekropen en besloten werd om weer richting helling te varen. Ik stapte uit in een haven om met dood aas verder te gaan vissen. Maar ja daar stond ik dan, zonder net, tang en mat. Dus Pieter gebeld en die waren zo aardig om mij even op te pikken en zo mocht ik dan bij Grietje en Pieter de rest van de dag volmaken.


Op een gegeven moment kreeg Grietje een echt snoeiharde aanbeet op haar steunhengel. Zo hard dat de steun finaal afknapte en in de diepte verdween! Dit moet toch wel echt heel groot zijn maar er volgde helemaal geen dril terwijl toch wel duidelijk een vis was gehaakt. Waarschijnlijk zelf ook geschrokken van zijn eigen brute aanval was de snoek de weg even helemaal kwijt en kon redelijk makkelijk geschept worden. 85cm is ook wel een erg mooie vis!! En ook Grietje was van de nul.


Hierna begon er een fikse hagelbui en die bleef ook wel hangen. Niet echt prettig met windkracht 5! Van Wouter Nijlant kwam er ook nog een melding en ook hij wist nog een paar mooie vissen te pakken. waaronder ook nog een 90er. De boot was trouwens ook van een hagel laagje voorzien maar we zetten door wachtend op die ene vis.


Mooie omgeving was het om in te vissen maar mede door de harde wind werd er besloten om maar niet het grote water op te gaan te meer daar er wel constant donkere dreigende wolken in de lucht hingen. Maar geen onnodig risico nemen dachten we zo!


We besloten om na afloop met zijn allen wat te gaan eten maar van MJ en Wout kregen we het bericht dat ze onderweg waren daar Wout erachter kwam dat ie die avond nog moest werken!! Ook Sybren kwam even mee eten, omdat hij deze dag moest missen omdat hij toen ie de avond ervoor de boot op de trailer lierde de trailer door de midden brak! Al met al toch wel een geslaagde dag dachten we zo, en met 21 gevangen snoeken nog niet eens zo slecht gevangen dacht ik zo. Volgend jaar maar eens weer zien wat en wie er dan een leuke dag voor ons wil organiseren.

Jongens tot een volgende keer en Wouter,
Good Goan!!Reacties

Er zijn 4 reacties

 Siete schreef op 27-11-2008 om 16:51:33
Ip opgeslagen


Leuk verslag. Heb dus toch de verkeerde keuze gemaakt.  

 Kj visser schreef op 26-11-2008 om 19:03:42
Ip opgeslagen


indd een gezellige dag die Qua weer erg mee viel, we zijn dan ook blij dat we toch gekomen zijn .
we hebben zelfs met open jas in de zon gevist , iets dat we gezien de weer berichten niet verwacht hadden.
de dag was goed geregeld , en ook wij begonnen de dag met broodjes en een lekkere bak koffie in T' far.wat het vaarwater betekent hoorden we van de ,,bardame,,
 ook het avondeten was goed te noemen,
een dag die zeker voor herhaling vatbaar is .

vr gr KJ Visser

 Rix schreef op 26-11-2008 om 18:55:04
Ip opgeslagen


Mooi verslag!! Persoonlijk vond ik eigenlijk dat de wind helemaal niet hard was, maar dit kan ook komen doordat wij de nieuwbouwwijk al vrij vroeg ontdekten, waardoor we tussen de huizen zaten, en dus uit de wind!
Hele gezellige dag gehad, en mijn varkenshaasje met champion roomsaus bij het Far was wel de lekkerste die ik ooit heb gehad! Ik kom hier zeker nog eens weer, als het niet om te vissen is, dan wel om te eten!
Iedereen bedankt voor de beregezellige forumdag!!

 Pieter schreef op 26-11-2008 om 15:18:20
Ip opgeslagen


Zooo... dat was me de forumdag wel weer, beregezellige dag gehad en de wiennerschnitzel was van een enorme omvang in het 't Far. Iedereen bedankt voor het meewerken aan deze super mooie forumdag.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.02932 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign