Heerlijke dag!
 Geplaatst op  09-11-2008  door Alfred en grietje
4174 keer bekekenDinsdagmorgen, Grietje had al een paar dagen last van haar kies. Besloten werd om de tandarts maar te bellen. Ik was op mijn werk en kreeg een sms dat ze nu naar de tandarts onderweg was en of ik voor haar wilde duimen. Tuurlijk deed ik dat maar het mocht niet helpen! De kies moest eruit! Een uurtje later belde Grietje en ik dacht dat ze me goed nieuws te melden had, maar niets was minder waar! Best in paniek melde ze dat ze naar de kaakchirurg moest. Ik moest hemel en aarde bewegen op het werk om er voor te zorgen dat ik met haar mee kon, en zo waren we om 4 uur in het ziekenhuis. Redelijk zware ingreep en 4 dagen van erg veel pijn. We besloten om wat het vissen betreft niks te plannen en maar zien hoe het met de mond ging in het weekend. Zaterdagmorgen, we gingen met kunstaas ons thuiswater bestoken maar hoe gek ook er volgde geen enkele aanbeet!! Wel heerlijk om weer in de natuur te zijn ipv in een haven op de stenen.


Nu, dan maar snel naar huis en toch maar de doodaas hengels klaarmaken. We hebben nog een erg mooi watertje in de buurt waar het vaak erg leuk vissen is, zowel op de nodige aasvis als ook op de snoek. Aasvis vangen bleek ook nu geen enkel probleem en al gauw gingen er 2 snoekdobbers te water. Er stond een man zijn boot schoon te maken en die zei ook al dat er om het half uur een school visjes uit het water sprong gevolgd door een klap en een dikke kolk! Kijk, dat biedt perspectieven!(moeilijk woord, zal ook wel fout zijn maar staat wel interresant)! Na een minuut of 15, mijn dobber lag vlak naast een boot, keek ik naar mijn dobber. O, die is zometeen achter de boot, nu eerst maar een shaggie draaien en dan de dobber maar even verplaatsen. Na het draaien van mijn shaggie keek ik weer richting dobber, hmm hij is al achter de boot, shit straks zit ie vast en ben ik het spul kwijt dacht ik nog. Binnendraaien en ja hoor vast onder de boot! Of wacht, het zwemt! Aanslaan voor de zekerheid en er hing zowaar een snoek aan de andere kant. Kleine 65 a 70cm mocht er even later geschept worden door Grietje die snel met het net en mat kwam aangerend. Of ik de volgende keer eerder wou roepen dat ik snoek had, dan hoefde ze ook niet zo snel te rennen. Ik zei tegen haar: Lieverd (want ik mag dat zeggen) ik wist niet eens dat ik beet had. ik dacht dat ik onder de boot vast zat! Maar goed, de snoek was onthaakt en mocht weer zwemmen.

Lijk hier wel gitarist bij de Rolling Stones


Grietje liep weer naar haar hengel toe en ging verder met aasvis vangen. Haar snoekdobber lag midden in het water maar begon erg snel naar de kant te stromen. Niet geheel naar Grietje haar zin dus de hengel moest opnieuw in gegooid worden. Maar ook nu bij het binnen draaien ineens erg veel weerstand! Ook maar even aanslaan en ja hoor weer een esox die de aasvis had gepakt en er dus heel rustig mee vandoor ging om maar geen argwaan te wekken. Helaas voor de snoek geen deze vlieger niet op. En nu moest ik rennen met net en mat.
Formaat van de snoek was ong dezelfde als de vorige maar wel erg mooi en helder van kleur. Heel anders en vaak ook mooier getekend dan de snoeken van onze superstek, en ja wat is er nu eigenlijk mooier?!


Hierna bleef het een tijdje erg rustig en ook de aasvis werd moeilijker te vangen. Opeens was er erg veel pos op de stek gearriveerd en ja ze zien er wel mooi uit maar ach vangen vindt ik niet zo veel aan. Er kwam meer leven op het water, vis begon te springen en snoek begon weer te kolken. We kregen beiden nog een aanbeet en Grietje moest zelfs nog een keer slaan maar helaas loste deze vis. Toch met zoveel leven op en in het water is het moeilijk om je spul te pakken en naar huis te gaan dus maar weer een nieuwe aasvis eraan en nogmaals proberen. En ja hoor, Grietje haar dobber verdween in de diepten en na het aanslaan bleef de snoek nu wel hangen. Gaf zelfs nog een erg leuke dril weg en het was ook wel duidelijk dat deze vis iets groter was dan zijn voorgangers. Na het scheppen en onthaken bleek deze 83cm te zijn en zo toch weer een erg mooie vis voor Grietje.

Wel een paar fikse oude wonden op de flank bij deze snoek!


Kortom, een heerlijke dag gehad! Lekker in de natuur, je ziet zwanen, en groepen gansen overvliegen. Zelfs weer een paar keer een ijsvogeltje gezien en dat maakt zo'n dag dan toch weer geslaagd.
Kijk, ik ontken niet dat we een superstek hebben en dat we daar veel erg grote snoek vangen, ik ontken ook niet dat ik daar erg graag heen ga om die dan ook te gaan vangen. Maar een dag zoals deze, zo heerlijk weer in de natuur is toch eigenlijk wel zoals vissen bedoelt is!
Dan de snoek maar wat kleiner, maar vaak wel veel mooier! Dan maar wat minder snoek op een dag, maar wat je om je heen kunt zien is toch ook wel erg belangrijk voor de visdag!

Ijsvogels bijvoorbeeld, zie je steeds meer en vaker dus ik denk dat we de natuur wat dat betreft aardig op orde hebben. Laten we er voor zorgen dat het zo blijft en dat je kunt blijven genieten van alles om je heen ook al vang je niks. Dat is minstens zo niet belangrijker dan het vangen ben ook ik na vandaag toch wel weer achter!!!

Tot kiekus!Reacties

Er is 1 reactie

 Pieter schreef op 09-11-2008 om 14:55:29
Ip opgeslagen


Kijk dit is vissen zoals vissen bedoeld is want vissen is zoveel meer, humnn oja nu snap ik het zelf ook! Tot kiekus

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02804 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign