Het sprookjesbos in Friesland
 Geplaatst op  30-10-2008  door Rix
4174 keer bekekenZaterdag 25 oktober.. Hehe, het is weer weekend! Lekker uitslapen! 05.30: PIEP PIEP PIEP.... Shit, moet ik alweer vissen!
Na een minuutje of 5 naar het gegil van de wekker te hebben geluisterd stapte ik toch maar met mijn duffe hoofd uit bed om het welbekende thermoskannetje te voorzien van een goede sterke laag koffie, nietsvermoedend over de 2 records die vandaag worden verbroken!


Om kwart over 6 stap ik in de auto, om vervolgens om kwart voor 8 bij Sybren de deur los te schoppen! GOEDEMORGEN!!!!
Gelukkig, sybren had m'n rijdende sms ontvangen en de koffie stond klaar! Dat moest ook wel, want het was nog te donker om het water op te gaan. Gelukkig was het na een bakje koffie en een zware vannelle wel licht genoeg om op weg te gaan naar de hondedrollensloot waar het vandaag moest gaan gebeuren! Volgens Sybren was het water zo bruin omdat er zoveel strond in en naast het water lag!
Stront of niet, we waren getuige van een hele mooie zonsopgang in een nog mooier landschap.


Het duurde ongeveer 3 kwartier voor het eerste monster zich vol op een plug van Sybren storte. Een schitterende aanbeet die we beiden van begin tot eind volgden!
Je zat een staart achter het kunstaas, vervolgens een kolk, de snoek mistte volledig, paar seconden later kreeg sybren een klap, weer mis, maar 3 maal is scheepsrecht en dit keer bleef de dappere strijder hangen! Een snoek om van te dromen! (cm of 40!)
Het viel wel op dat deze snoek de complete rugvin kwijt was.
Maakt niet uit, de kop was er af, en de 1e bakken koffie op!


De 2e vis van de dag was voor mij, een klein uurtje nadat Sybren zijn 1e had geland, deze was natuurlijk wat groter, 74 centimeters en mocht dus ook even lachen naar het vogeltje!
Het weer was vandaag heerlijk en veelbelovend, waterig zonnetje, beetje wind, en vies koud! Wat wil je nog meer?
Na de nodige verhalen over het Zwedenavontuur te hebben verteld knalde het hengeltje van Sybren weer lichtelijk krom en mocht er weer een harinkje geland worden!


Deze was wel fotogeniek en mocht zelfs met plug en al op de foto!
Ondertussen werd besproken dat het wel een goed idee was om richting shoarmatent te trollen om ons daar even lekker onbeschoft vol te proppen met een geraspt varkentje!
Helaas ging dit feest niet door omdat onze shoarmaboer blijkbaar ook weekend vierde en dit waarschijnlijk met 1 oor op zijn kussen deed! Dan maar naar de buurtsuper om een zakkie chips en natuurlijk een 500 gram zak... hoe kan het ook anders... pepernoten te kopen!


Terug in de boot komen we in gesprek over de onderwerpen op het forum. Geloof jij het verhaal van die pet? Niet echt, jij dan? Weet ik veel, we kunnen het wel even proberen!? Zo gezegt zo gedaan. Op een potentiële hotspot de pet even boven water gehouden en VLAMM!!!! *&$^^$&#* ik schrik me dood!!!!! Klapt er zo even een snoek vol op, gelijk maar in de kieuwgreep, want wij vissen zonder haken met een pet, en op de foto dan maar! Het kan dus toch!!


Ondertussen is het al tegen 5en en varen we rustig aan met bochten en slingers terug naar de ligplaats van de kleine trol, en bespreken we de dag. Er is veel actie, hier een kolk, daar een tik, en we weten hier en daar ook nog wat te vangen. Ik had dan ook alle gelegenheid om een snoek in zijn element nog even mooi op de plaat te zetten!


Toen we op een gegeven moment aan het tellen kwamen bleek dat het nog niet eens zo'n heel gek dagje was geweest, want opeens besefte ik dat ik 2 records had gebroken.
5 snoeken op een dag in Nederland, was voor mij het 1e record, en de 2e was dat ik over mijn seizoensaantal heen ben gegaan. Het vorige seizoen had ik totaal 65 snoeken gehaakt, en deze dag had ik het aantal op 68 weten te zetten, en we zijn er nog lang niet! Dat belooft wat.
Sybren is wel een jongen vol verassingen. Terwijl er een boot met kindertjes aankomt legt hij zijn boot ervoor en zegt: Kijk jongens, zo van je snoek! Hij maakt vervolgens een proffesionele worp voor de boot van de kinders en tovert er warempel een leuk snoekje onder weg! Zo zie je maar weer dat ook Sybren een ware kindervriend is!


In totaal hebben we deze dag 9 snoeken gevangenen was het dus al met al een heerlijk dagje gehad met mooie vangsten en een heeeeeel gezonde sfeer!
Dit is leven, dit is genieten... met de hoofdletter G!

Tot de volgende keer,

RixReacties

Er zijn 4 reacties

 Sybren schoustra schreef op 01-11-2008 om 21:24:36
Ip opgeslagen


Heey rick jij had de meeste vissen dus het verslag moest van jou kant komen ! Je hebt er een leuk verslag van gemaakt en ik heb heerlijk gelachen.

 Kj visser schreef op 01-11-2008 om 10:38:16
Ip opgeslagen


mooi aantal mannen, en geloof me ,ik ken de koffie van Rick heb 3 nachten daarna niet geslapen  .
leuk verslag , dito foto's.
we zien elkaar de 22e.
groet Kj

 Pieter schreef op 31-10-2008 om 21:15:24
Ip opgeslagen


Zo,zo dat was toch wel een prima dagje. En ik zat me nou zo af te vragen wie het drukst van de twee is. Waarschijnlijk was ik gillend naar huis gegaan.

 niewap schreef op 31-10-2008 om 11:53:04
Ip opgeslagen


mooi verslag en leuke snoekjes en mooi dat je 2 records hebt gebroken 

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01815 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign