Welkome vangst.
 Geplaatst op  26-10-2008  door Pieter
4185 keer bekekenBen net terug van een weekje vakantie aan de Zeeuwse kust. Wegens omstandigheden waren we dit jaar niet aan vakantie toe gekomen en dus was dit weekje meer dan genieten van een vakantie. Ook nog even gevist aan de Oosterschelde maar de visserij was er op een paar ondermaatse zeebaarsjes na erg taai. Ik viste er wel met de zeehengels, ooit in een ver verleden eens aangeschaft, met zagers op de bodem. Wellicht had de kunstaas visserij wat meer zeebaars opgeleverd. Maar goed het was tenslotte geen visvakantie deze keer!


Het was dus inmiddels veertien dagen terug dat ik het water opgeweest was. De laatste keer bezocht ik met KJ het grote water en een stuk van de rivier. Het werdt uiteindelijk een zeer taaie dag met op de favoriete stekken geen enkel teken van aanwezige snoek. De rivier leverde ons wel enkele aanbeten verticalend op maar ook deze aanbeten konden we niet verzilveren. Tenslotte vingen we allebei dan nog een hele mooie baars waar we het deze dag mee moesten doen.


Terug naar het afgelopen weekend, bij thuiskomst vondt ik een mail in mijn box van Syb. Hij zou met Rick op mijn thuiswater gaan vissen. Ik had eigenlijk weinig tijd zo net terug van vakantie om te gaan vissen, maar toch besloot ik om Zaterdagmorgen de boot maar te gaan halen en de mannen dan maar even te gaan vergezellen.
Rond tien uur kwam ik aan bij de helling maar opvallend genoeg geen bekende auto's of trailer te bekennen. Ook op het water geen teken van andere boten, ze zouden hier toch gaan vissen?


Met mijn trouwe viervoeter aan boord deze keer ging ik dan maar op pad, ik had dus in ieder geval mijn steunhengel niet in de gaten te houden want op bijgaande foto zie je dat dit voor mij gedaan werdt. En geloof mij maar dat iedere aanbeet geregistreerd wordt en met een luid blaffend beantwoord wordt!
Ik besloot om toch eerst maar eens de ondiepe kanten uit te trollen en deze keer eens met een lepel die ik voor deze visdag maar weer eens in mijn tas had gestopt. Op een dressuur water als dit kon dit nog wel eens helpen. Maar de ondiepere kanten bleken toch visloos te zijn want er kwam geen enkele reactie.


Opvallend vondt ik de enorme watertemperatuur daling van de afgelopen veertien dagen. De laatste keer had ik een watertemperatuur van 18* tegen 11* nu. Het was dus even zoeken naar de diepte waar de vis zich zou ophouden. Het diepere water tussen de vijf en zes meter gaf de meeste vissignalen op de fishfinder en ook trollend voelde ik mijn kunstaas door de witvis heen gaan. Uiteindelijk leverde mij dit een vals gehaakte brasem op.
Na stug doortrollen op de diepere gedeelten van dit water kreeg ik een aanbeet op een diep geviste plug. Het was een dike negentiger die zijn buik al aardig rond had gegeten. Het was inmiddels drie uur in de middag en wegens andere verplichtingen moest ik het water al weer verlaten. Het bleef dus verder bij deze welkome vangst............


Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn 2 reacties

 KJ Visser schreef op 27-10-2008 om 12:35:03
Ip opgeslagen


enfin toch nog een mooie vis weten te vangen ,wordt tijd dat je je bordercollie leert foto's te nemenĀ dat vissen heeft hij al wel onder de knie zo te zien.

leuk verslag weer , (denk dat ik me de volgende keer toch echt eerst moet schren voor ik op de foto ga.....)

groet kJ

 Rix schreef op 26-10-2008 om 19:07:06
Ip opgeslagen


Hey Pieter, mooi verslag maar jammer dat we elkaar zijn misgelopen, maar doordat de trailer van Sybren even niet was wat het geweest was, zaten we vast aan Sybrens thuiswater. Dit heeft ons overigens een hele leuke dag opgeleverd, maar hiervan volgt ook zeker nog een verslagje!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0197 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign