Pechdag voor Wout...
 Geplaatst op  18-10-2008  door Markjan
4184 keer bekekenHet is al een aardige tijd geleden dat er een verslag van Wout en mij is verschenen op Snoeken.net. Allerlei redenen die ik hier niet zal uitwijden liggen daar aan ten grondslag. Niet dat we onze visspullen hebben verkocht, of het vissen niet meer leuk vinden... Nee, dat is het allemaal niet. Mensen begonnen zich al zorgen te maken, ik kreeg diverse mailtjes met de vraag of alles nog wel goed ging, en de constatering dat onze site het momenteel niet van de verslagen van Wout en mij moest hebben. Klopt!


Eigenlijk zit er ook een behoorlijk 'pechfactor' in. Als we het al voor elkaar kregen om onze agenda's op elkaar af te stemmen, bleek de dag visloos te blijven. Dit is ons de afgelopen twee vissessies overkomen, en ja... hoe schrijf je een verslag over een dag zonder vis?


Afgelopen vrijdag was het dan toch weer zover. Om 8:00 uur aan de waterkant. Dat was de afspraak. Om 8:00 uur gaat echter ook de plaatselijke supermarkt open. Aangezien ik trek had in wat lekkers, besloot ik om klokslag 8:00 uur de supermarkt binnen te stappen, en te accepteren dat ik hierdoor om 8:05 op de plek van afspraak zou zijn. In gedachten hoorde ik Wout al zeggen 'Je bent te laat', of 'Ik sta hier al uren!'. Maar dat kon ik dan vast wel weer goed maken met een lekkere koek ofzo. Het liep anders. Wout belde mij om 8:05 op. Slaperig klonk het bericht dat hij zich had verslapen, en er zo snel mogelijk aan zou komen. Oefff, daar kwam ik goed weg. De bedachte zinnen kon ik nu naar Wout gebruiken als hij aankwam.


Uiteindelijk stonden we een half uurtje later als gepland, dan toch met de telescoop hengeltjes in de hand om wat aasvissen te vangen. Gelukkig ging dit voorspoedig, en lagen er al snel 4 dobbers in het water, met daaronder op de juiste diepte een heerlijk verse aasvis. Wat kon ons nog gebeuren?
De tijd verstreek, maar er gebeurde niets, de dobbers waren slecht te zien door de laagstaande zon, maar we hadden alle tijd voor een lekker bakkie koffie en de pas gekochte lekkernijen. 'Zullen we verkassen?' vroeg Wout na een uurtje. En dat leek me een goed plan. Normaal is Wout nooit zo snel, maar in dit geval... voor ik het wist had hij de beste plekken bezet op het nieuwe plekje, een meter of 50 verder. Bij het uitgooien van de tweede dobber ging het fout, de draad zat om de top, en met een ferme knak gooide Wout zijn hele tuigje weg. Dat was één, zou later blijken.


Balend ging Wout op weg om een nieuwe aasvis te vangen. En dat gaf mij de ruimte om de zaken even te herverdelen, waardoor de aasvissen op mooie afstanden van elkaar in het water kwamen te liggen. En dat had resultaat! Na korte tijd zag ik mijn dobber langzaam de diepte in zakken. 10 tellen... aanslaan... en hangen! Helaas was Wout er niet om de andere hengels in te draaien, en nam de snoek een mooie run dwars door het draad van de andere hengels. Wat een zooitje, maar dat lossen we later wel weer op. Door te roepen had ik Wout gewaarschuwd, en die kwam met rasse schreden aanlopen met het net en de onthaak benodigdheden. Zonder problemen konden we de snoek landen. De haak zat netjes voorin haar bek, dus ook het onthaken was snel en vakkundig gebeurd. Alleen nog de foto sessie, en deze 90 cm lange dame kon haar weg vervolgen in het koude water.


Nu was ik ook mijn visje kwijt, en terwijl ik een nieuwe stond te vangen hoorde ik Wout vloeken. Hij had de dobber van mijn andere hengel zien verdwijnen, maar sloeg in al zijn enthousiasme mis. Na een korte ruk aan het draad, was de snoek weer weg. Balen!


De plek waar we stonden bleef verder rustig, dus besloten we terug te verhuizen naar de beginstek. Wout gooide zijn aasvis prachtig tussen twee meerpalen door, wat een werptechniek! Hij was echter vergeten dat de stroming er ook nog was. Tien minuten later zat zijn draad dan ook muurvast aan de meerpaal. Trekken, en met een ferme knak was dat tuigje twee. Wout besloot zich toe te leggen op de aasvisjes. Het zijn dobbertje moest naast een bootje komen, maar daar lag ook een touw. Nog geen 5 minuten later zat dus ook zijn witvis tuigje vast... Het was niet Wout zijn dag!


Verder hebben we helaas niets meer kunnen vangen. Eindelijk weer een snoek. Een gezellige dag, en mooi weer. Wat wil een mens nog meer...?

MarkjanReacties

Er zijn 4 reacties

 Jos schreef op 31-10-2008 om 18:45:58
Ip opgeslagen


Na heeeeele lange tijd weer eens op de site. Erg leuk om iets over jullie te lezen. Wout je bent gewoon een kanjer.Ik heb zelf erg lang niet meer gevist op snoek. Wel heb ik in het voorjaar wat Catfish uit de Po gehaald en 3 weken geleden een aantal mooie Mekhong(catfish) kunnen toevoegen aan mijn vangsthistorie. Eind november hoop ik weer op snoek te jagen. Het blijft ene prachtvis, zeker in de handen van MJ :) groet Jos

 walter schreef op 27-10-2008 om 21:27:47
Ip opgeslagen


Het mooiste is toch dat je weer iets hebt om over te schrijven Markjan. En leuk om weer iets van jullie te horen. Groeten van Walter...

 Pieter schreef op 24-10-2008 om 15:47:44
Ip opgeslagen


Prachtige snoek Markjan. En eehh Wout, ja iemand moet de missers van een dag incasseren en toevallig was jij het die dag. Nou ja volgende keer is het een ander moet je maar denken!

 Rix schreef op 18-10-2008 om 22:55:50
Ip opgeslagen


toppers, goed bezig hoor ik alweer!! in ieder geval een hele mooie snoek!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01881 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign