als een witte draad........
 Geplaatst op  16-10-2008  door Alfred en grietje
4185 keer bekekenZaterdagmorgen om kwart over 5. De wekker gaat. Alleen niet om te gaan vissen maar ik moet werken. Om half 1 ben ik weer thuis en Daniël, die net terug is van voetbal, wil graag eens mee om grote snoeken te vangen. Nu, dat kan natuurlijk. Gezellig! Om 1 uur kunnen we vertrekken en een uurtje later zijn we op de stek. Het is druk en de andere stekken liggen bezaaid met grote boten. Toch een plekkie op de steiger gevonden en na een tijdje kreeg Grietje haar eerste aanbeet. Na het slaan was er geen enkele weerstand en gedacht wordt aan een baars want die worden daar ook goed gevangen de laatste tijd. Daniël met zijn vaste stokkie weet ook leuke vissen te vangen en heeft het dan ook wel naar zijn zin!


Met de snoek blijft het stil. Later op de middag volgt er voor Grietje nog een aanbeet maar ook hier geen enkele weerstand. Lekker eten op de steiger en leuk kletsen is dan alles wat we doen. Daniël zegt toch wel een leuke dag te hebben gehad en ook vangt ie zijn eerste vis(baars) aan een werphengel!


Zondagochtend om 6uur gaat opnieuw de wekker. Ditmaal wel om te gaan vissen maar bij het wakker worden merkt Grietje dat ze niet helemaal fit is. Ik zeg tegen haar dat ze dan maar lekker moet blijven liggen, maar dat ik wel naar beneden ga. Ik heb de slaap wel uit!
Maar na 5 minuten staat Grietje dan toch naast me in de keuken en gaan we toch op pad. Wel met zijn tweetjes, Daniël hebben we gisteravond nog naar zijn vader gebracht.
We gaan om kwart voor 7 de deur uit en zijn dus een uurtje later op de stek. Goede keus, blijkt later, want dit is Grietje haar dag!


Bij aankomst zijn zowel de kade als de steiger bezet, dus wij gaan naar een plek waar we dit seizoen nog niet eerder gezeten hebben.
En al 10 minuten na het ingooien, verdwijnt mijn dobber de diepte in. Een leuke 92cm mag even boven water komen kijken.


Een paar jongens komen even een half uurtje bij ons staan om voorns te vangen voor een doodaassessie. In dat halve uurtje komen er nog 4 snoeken boven water! De eerste is een mooie 108 cm voor Grietje, gevangen op de hengel met de witte draad, waar ik niks op vang. Een mooie grote kop heeft deze snoek.


Dan, nog geen 10 minuten later, de tweede aanbeet voor Grietje, op exact dezelfde plek, en ook op die witte draad. Ik snap er niks van... Ditmaal een mooie 86er.


Na nog weer eens 5 minuten verdwijnt mijn dobber weer in de diepte. Gelukkig, begon al te twijfelen aan mijn groene lijn... Een prachtige 104 cm mocht op de mat na een leuke drill.


Terwijl deze snoek nog aan het poseren is, maakt een van de voorntjesvangende jongens ons er op attent dat Grietje's dobber er vandoor gaat. Snel de 104 terug in het water, en meteen de volgende geschept: een leuke 88cm.


Nu hebben we even tijd om een bakkie te doen en te roken. En natuurlijk die bijtmanie en de voorkeur voor de hengel met witte lijn evalueren. De pauze duurt een half uurtje, dan verdwijnt Grietje's dobber met een luide "ploep", op dezelfde plek als de eerdere vangsten, onder water. Een mooie 94 cm komt even in Grietje's handen uitrusten van de runs.


Even later is het wederom die witte draad op die ene plek die met de dobber in de diepte verdwijnt. Na een leuk gevecht komt er een mooie 87cm aan snoek op de mat uithijgen. Het wordt haast ongelooflijk!


Na een bakkie en een sjekkie/sigaret was het weer de beurt aan de hengel met de witte draad! Ik begin er zo langzamerhand een punt hoofd van te krijgen. Ik ving nooit wat op deze draad en Grietje vangt zich er scheel op! Nu komt er zoals na de meting blijkt een nieuwe 108cm boven. Het kan niet op!!


Proef op de som!! Ik leg mijn aasvis een kleine 50cm naast de stek van Grietje. En jahoor, De witte draad wint! Weer verdwijnt de dobber die aan deze lijn zit voor de 7de keer deze dag onder water. En dit op een halve vierkante meter vlak onder de kant!!! Ik wordt debiel!... Ditmaal komt er een 106cm op de mat. Ik weet zolangzamer hand niet meer of dit allemaal toeval is. Dat Grietje weet wat vissen is staat ondertussen in ieder geval wel vast!


Tot slot na een toch wel taaie middag waarin verder niets meer gebeurd mag dan toch ook mijn dobber nog een keer in de diepte verdwijnen. Zeker een kleurenblinde snoek geweest! 80cm was de maat en na enig uitleg aan de voorbijgangers mag deze snoek dan weer gauw terug in haar element. Wat een topdag is dit geworden.


10 snoeken waarvan 7 op exact de zelfde hengel op exact de zelfde plek!! Ongelooflijk, en waar het aan ligt?! Wie het weet mag het zeggen! We kregen nog een gebakken vissie aangeboden door 1 van de omwonenden die ons eerder die morgen de eerste snoek al had zien vangen. Hij bekende dat ie de omgeving afbrilde met een verrekijker en dat ie toen dat stel uit Friesland ook weer op de korrel had.

Hierna gaan we snel naar huis en genieten onderweg nog even na van deze geweldige dag.


Voor iedereen een goede vangst en tot een volgend verslag!Reacties

Er zijn 5 reacties

 P.v.dijk schreef op 17-10-2008 om 22:49:23
Ip opgeslagen


nou alfred en grietje weer een prachtig verhaal . en jullie vangen de laatste tijd best.
dat wou ik ook wel eens zo goede te hebben.
groetjes peter.

 Kj visser schreef op 17-10-2008 om 21:57:45
Ip opgeslagen


A&G wat een bakken van vissen, ongelofelijk.
leuk verslag weer.
enne volgens mij lijkt het kleine mannetje met de voorn op zijn moeder.(letterlijk en figuurlijk) 

 Alfred en grietje schreef op 17-10-2008 om 10:44:58
Ip opgeslagen


Ja Rinus, ik ook
En ongelooflijk is het zeker! Het is dat ik er bij was

 Rinus schreef op 17-10-2008 om 10:08:53
Ip opgeslagen


Ongelooflijk, maar wel geweldig :D
Top sessie mensen, ik hoop hem ook ooit eens zo mee te maken  

 Pieter schreef op 16-10-2008 om 21:10:42
Ip opgeslagen


Dat Grietje vissen kan was ik al van overtuigd en loopt als een witte draad door het verhaal......... Pracht verhaal met hele mooie foto's!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02853 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign