Herfstig
 Geplaatst op  06-10-2008  door Pieter
4185 keer bekekenZaterdag 4 Oktober, de herfst is nu echt begonnen en dat is aan het weer dan ook goed te merken. Een ware storm raast over ons land en nodigd niet echt uit om te gaan vissen. Ik had voor deze dag afgesproken met KJ en zijn vismaat en Pim zou deze dag met zijn vader in de boot door brengen. Gijsbert had andere plannen voor deze dag dus moest ik noodgedwongen alleen in de boot. Dus deze keer geen foto's in de vorm van snoekenporno want als ik alleen ben is het foto's maken tussen dril, onthaken, terugzetten mij te lastig. Tussen 8 en 9 uur zouden we gaan traileren en even voor negen arriveer ik bij de helling. Als ik de boot net te water heb arriveerd KJ en ondanks dat Pim nog niet aangekomen is gaan wij maar vast een stukje op pad. Even later hoor ik van KJ dat Pim met een lekke band van de trailer langs de weg staat en dus wat later zal komen.


Het eerste stuk dat we bevissen leverd niets op ondanks de combinatie van stukken trollen en de bekende stukken afwerpen. Tijdens dit afwerpen van een stek zie ik schuin achter mij een snoek door het water breken. Raar gezicht want de snoek leek niet te jagen maar kwam met de vinnen en staart door het wateroppervlak, maar wellicht zocht hij mijn jerkbait die kort daarvoor door het water flankte. Al trollend kom ik bij de volgende stek om te werpen aan en dit is een stek vol met gele waterplompen. Doordat de meeste planten langszaam aan het afsterven zijn is er nu ruimte genoeg om de jerkbait er doorheen te vissen. Dit levert mijn uiteindelijk twee leuke snoeken op die ik vanuit de planten op mijn busterjerk zag klappen.


De combinatie van jerkbait en fluorcarbon onderlijn bleek weer uitstekend te werken in dit heldere water. Ik vis de laatste tijd wel met nieuwe wartels en deze bevallen me uitstekend want al te vaak heb ik wartels open zien gaan en dan niet alleen bij grote snoek. Ikzelf heb er overigens nog nooit een vis of kunstaas mee verspeeld maar ik heb het wel zien gebeuren. En in het belang van onze portemenee maar zeker in het belang van de snoek is het belangrijk dat we een goede wartel gebruiken. Op bijgaande foto staat zo'n wartel die mocht hij onverhoopt open gaan hij weer sluit op het ringetje waar de sluiting doorheen gaat. Ik heb ze van het merk Rozemijer maar ze zijn er ook van andere merken en ik beveel ze van harte aan!


Maar terug naar het vissen, later in de morgen krijgen we enkele buien over ons heen en begint de wind toch wel aan te trekken. Het driftend vissen wordt moeilijker en ik besluit om deze dag verder te gaan trollen. Het leverd mij nog drie aanbeten op die ik niet weet te verzilveren. Twee keer een flauwe aanbeet op de shad waarbij één van die aanbeten vlak achter de boot aan het wateroppervlak kwam. De steunhengel had ik net afgesteund als ik de shad aan de handhengel te water laat. Ik laat hem even door het wateroppervlak lopen als ik een snoek de shad plots zie missen. De vis draait rond en zoekt zijn prooi en valt de shad nogmaals aan maar doordat ik de shad te kort achter de boot had en juist naar voren had gehaald kon ik niet goed aanslaan. Het was overigens wel een prachtig schouwspel om te zien. Rond vier uur zijn de anderen van het water af en besluit ook ik om de boot te traileren.

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn 3 reacties

 vic. bolsius schreef op 18-11-2011 om 17:00:05
Ip opgeslagen


probeer het eens op de noorder vaart van af weert naar meiyel

 Kj visser schreef op 07-10-2008 om 21:02:23
Ip opgeslagen


een taaie maar mooie dag op het water .
7 snoeken met 3 boten is geen topdag inderdaad.
we wachten op de omslag...
toch mooie weergave van deze visdag.
groet KJ

 josKusters schreef op 07-10-2008 om 00:34:31
Ip opgeslagen


Beste ik ben woonachtig in Belgie en ben op zoek naar een snoekwater in limburg mag in Nl.zijn ben van nl afkomstig en wil graag terug gaan snoeken zou heel tevreden zijn met een beetje advies van specialisten
alvast mijn oprechte dank
Commentaar van Markjan:
Vragen stellen doe je in het forum!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02804 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign