Mooi visweekend!
 Geplaatst op  28-09-2008  door Alfred en grietje
4179 keer bekekenVrijdagmiddag om een uur of 4, Grietje was klaar met werken en ik was de hele dag al vrij. Kids waren bij hun vader, dus ja dan is de keus niet zo moeilijk om te besluiten hoe we het weekend zouden beginnen.
Met een dode aasvis natuurlijk! Favo stek opgezocht, voorn eraan en een bakkie ingetapt. Na een kwartier a 20 minuten was het Grietje die een aanbeet kreeg. 4 tellen wachten, slaan en de eerste snoek van het weekend kon worden gedrilld! Een mooi eind achter in de 80 mocht komen uitrusten bij ons op de mat.


Hierna werd besloten om de chinees te bellen die hier 100mtr vanaf zit. Een loempia de man werd besteld en na een kwartier kon er worden gegeten! Alfred kreeg ook nog een aanbeet en na het zetten van de haak kon het gevecht beginnen. Maar naar een 2 tal zenuwslopende seconden..... WEER ALLES WEG!!! De derde keer dat me dat overkwam met deze hengel en deze draad!! Snap er niks meer van. Maar goed, het werd donker en de breekstaafjes werden gemonteerd en ook al vang je niks, het is een mooi gezicht.
In het pikkedonker liep dan toch weer Alfred zijn dobber huppelend over het water.(andere hengel) aanslaan en nu bleef ie wel goed hangen en na een leuke dril mocht 94cm aan snoek geland worden door Grietje haar schepkunst. Joepie!!


Hierna werd er richting huis gereden en het weekend was weer leuk van van start gegaan. Zondagmorgen hadden we met 2 visvrienden afgesproken om te gaan doodazen. 5 uur wekker en om 6 uur in de auto richting stek. Daar waren we kort voor 7 uur en het vissen kon beginnen. Na een 3kwartier mocht Alfred de spits af bijten met een mooie snoek van 89cm. Het begon alweer lekker. (Let wel even op het keurig gekapte haar en hoe natuurlijk het valt)


Aanbeten bleven hierna uit het lag volgens ons aan de meerdere malen ingevroren aasvis. Besloten werd dan ook om even aasvis te gaan vangen, maar de eerste vis die ik ving was een Meun van in de 30cm. Leuk maar onbruikbaar. Hierna toch nog de nodige aasvissen weten te pakken en aan alle hengels kon dan ook een verse dode aasvis. En 5minuten hierna brak de hel los! Grietje haar dobber liep weg en....Hangen! 96cm was het resultaat. 10min later was het weer Alfred zijn dobber die weg was.Ook deze bleef net als de vorige snoek, op de hengel die eerder geen vis kon houden, ook ditmaal keurig hangen. De eerste mtr+ snoek voor Alfred van dit seizoen was een feit:103cm.


Weer 10min later was het de beurt aan Simon die dit maal een vis mocht aanslaan en ook dit was weer een mooie 80er. Kortom binne een kwartier werden er nog 3 vissen geland waar onder allen in de 90 zaten. Voor Susan was dit ook haar eerste snoek na een aantal gemiste en geloste snoeken eerder in haar carriere.Toch leuk als je daar mag zijn.


Inmiddels liep het nu richting middag en Alfred besloot om een paar 100mtr verderop zijn geluk te proberen. Nou dat werkte! Binnen een minuut stond ie al te brullen dat ie: Net, tangen onthaakmatten, meetlinten en fotocamera's nodig had. Weer een leuke 90er mocht even op het droge komen kijken. Hier is een foto van maar staat op toestel van onze visvrienden en ik kon niet wachten met verslag.
Nu werd wederom besloten om Hua Hou of zo iets te bellen en voor een ieder een loempia in het hoofd te bestellen. Na de gloeiend hete tauge besloot Grietje om ook op de steiger te gaan zitten en ja, het is toch mijn vriendin dus ga ik mee.....Duurde niet lang of ook Grietje stond weer een snoek te drillen en potverdorie het beest besloot om om een paal heen te zwemmen! Weg snoek..... Balen.
Maar even later was het voor Grietje dan toch weer raak en een mooiesnoek werd met kunst en vliegwerk bij de palen weg gehouden. 95cm was het resultaat!


Alfred was hierna weer aan de beurt en ving ook nog een 86cm aan snoek erbij. Wat een dag wat een dag! Maar we zijn er nog niet! Even later was het weer Grietje haar dobber die weg zwemt, en na het aanslaan kon er weer gedrild worden. Ditmaal een 105cm mocht komen uitblazen op de mat. Wat een mooie koppies toch weer!!


Na een tijdje wat dom praten zeuren tegen een ieder die maar langs kwam en het wou aanhoren zag ik Grietje weer iets staan drillen.
Niet groot zei ze nog maar het was toch wel iets bijzonders, namelijk een baars van 29cmdie de voorn met dreg gepakt had en dan ook keurig geland kon worden. Machtig wat een dag!


Er mocht nog 1 snoek door toedoen van Alfred even in de openlucht vertoeven en hierna werd en een einde gebreidt aan een weekend die ons 11 snoeken en een mooie baars opleverde. 3 vissen werden door onze vissende vrienden gevangen dus het was erg goed vissen dit weekend!

Graag tot het volgende verslag!!!Reacties

Er zijn 6 reacties

 Martinva schreef op 08-10-2008 om 19:30:30
Ip opgeslagen


heeey alfred en grietje, mooie snoeken en leuke foto's.. ik ben ook erg actief laatste tijd met dood aas, maar et vangt soms egt super goed, en soms is er gewoon geen beet tekrijgen,,
snoekze

groeten martin (die jongen die jullie toen aasvisje had gegeven)

 Markjan schreef op 01-10-2008 om 09:04:40
Ip opgeslagen


Wat een dag! Wat een vissen! Ik ben zwaar jaloers...

 P.v.dijk schreef op 30-09-2008 om 17:58:30
Ip opgeslagen


mooi verslag hoor alfred en grietje . jullie hebben een mooie visdag gehad

 Sybren schoustra schreef op 29-09-2008 om 22:38:43
Ip opgeslagen


Niet verhuizen hoor moet ik nog verder rijden voor een bak koffie en een pizza! weer een mooi verslag en prachtige vissen. Die mist camoufleert de stek wel mooi. Die chinees daar is wel goed wordt hoog tijd !

 Kj visser schreef op 29-09-2008 om 20:08:01
Ip opgeslagen


A en G. weer mooie vissen geland zo te zien en te lezen, en word het geen tijd dat jullie gaan verhuizen,beetje dichter bij julie stek,???

groet KJ 

 Pieter schreef op 28-09-2008 om 22:04:33
Ip opgeslagen


Top,top,top wat een weekend weer voor julie. Grietje met een aantal prachtige vissen, en zo stoer als ze erbij staat kijken. Prachtig. Zeg Alfred dat kapsel zit inderdaad erg keurig en zo natuurlijk als het valt, zo hé. Heb je voor mij het adres van die kapper? Bedankt weer voor het leuke verslag!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01889 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign