Klein Wereldje
 Geplaatst op  28-09-2008  door Derk
4178 keer bekekenGisteravond zat het me alweer te kriebelen, avondje in de garage geweest en ben bezig weer eens wat aasjes te maken.... Even naar binnen gegaan en even overlegd met de vrouw, hebben we nog plannen morgen?? Zij weet dan meteen waar ik heen wil en zegt: ga maar lekker vissen morgen hoor!! Ik glimlach en denk in mijzelf, tjonge wat kent ze me goed.
Ik heb die avond niets kaar gezet omdat het toch vreselijk mistig is de laatste drie dagen dus wacht ik op de morgen om dan plannen te maken.
Het is half acht, wekkertje gaat, de kleine is wakker en ik trek het rolgordijntje omhoog en zie alleen maar mist. Aj das jammer.... nou ja kopje koffie de mail lezen en dan maar eens even kijken. Vorige week ook nog op pad geweest voor het huis met de boot en heb toen 8 snoeken en twee mooie baarzen gevangen, 1 snoek was 90 centimeter en wist mijn snoekershart weer eens mooi op gang te brengen.
Aangezien ik het water voor het huis tot op de centimeter ken, besloot ik de rubberboot te laten voor wat het was en ging dus niet naar ander water toe. Ik heb nog een paar watertjes waar ik graag nog even heen wil voor de winter maar die komen nog wel een keer aan bod.
Nu wil ik gewoon lekker vissen!!!


Snel de motor achter de boot, de visvinder, hengels en Rozemeijer tas met allerlei aasjes die het moeten gaan doen vandaag, tangen, lipgrip, fototoestel en een doek om de handen af te vegen klaar gelegd. Ruk aan het koord en ik kan gaan.
Na een uurtje niks geen aanbeet gehad te hebben begint het wisselen van kunstaas, dieptes opzoeken en dan komt de eerste aanbeet. Snoek blijft mooi diep en na wat gedril til ik de snoek in de boot. De haak zit op een of andere onmogelijke manier in de bek, en met mer geluk dan wijsheid floept hij der ook zomaar weer uit. Dan begint het ritueel, doekje over de ogen van de snoek toestel op de standaard, ontspanner aan, knopje drukken, snel de snoek pakken, leuke lachen en floep de eerste foto, zitten blijven en yep foto twee!!! snoek in het water.... en klaboem weg schiet hij alweer en mij met een natte bril achterlatend. Ik kan er wel om lachen. Hé lekker!!
Alles weer in orde gemaakt en we kunnen weer verder.


Een uurtje later is het weer raak, ik heb mijn aasje omgewisseld voor een good old Rapala Magnum Forel. Schijnbaar ziet de Essox dit wel aan voor een lekkere hap en ik sta weer even te drillen. Deze is iets voller van omvang en na hem bij de nek gepakt te hebben kan ik weer de haken eruit halen en de volgende foto is klaar.
Ik ben dan weer dicht bij huis en besluit ermee te stoppen, ik heb er twee gevangen en ben tevreden met de vangsten.
Vanmiddag maar eens even de garage weer in en weer lekker knutselen, een van de aasjes die ik maak is een "manta" en daar zit inmiddels de lip al in!!

Tjonge wat een hobby!!!Reacties

Er zijn 3 reacties

 Sybren schoustra schreef op 29-09-2008 om 22:31:10
Ip opgeslagen


Leuk verslag Derk. Altijd handig dat je niet te ver hoeft te reizen om te gaan vissen. Ben benieuwd wat je allemaal in elkaar knutseld!

Groeten Sybren

 KJ Visser schreef op 29-09-2008 om 08:40:02
Ip opgeslagen


leuk verslag Derk,

groet KJ

 Pieter schreef op 28-09-2008 om 22:11:10
Ip opgeslagen


Prachtig Derk dat je zo bij je voor de deur het water op kunt met de boot. Leuk verslag weer en inderdaad, Tjonge wat een hobby! 100% mee eens.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01922 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign