Daan supersnoek!
 Geplaatst op  26-09-2008  door Markjan
4184 keer bekekenJa vissers, er is weer een aanleiding om wat te schrijven.
De laatste tijd zijn er veel mooie vissen gevangen alhoewel een snoekje van 80 cm. Ook heel mooi kan zijn. Maar afgelopen woensdagmiddag zijn we aan het vissen geweest op een mooi "bekent" watertje. Daar wordt weinig gevist. De diepte was bekend, wel moest er goed (roof)vis zitten. En dat lijkt wel te kloppen!


Beetje wind, en een graad of 18. Echt superweer om de roofvis te belagen maar je weet het maar nooit! Papa en ik(Daan) gingen alvast , opa Kees zou later komen. We zagen de dobber hij was weg . Dit werd gevolgd door het vastslaan van Daan op een vis. Vrij snel bleek dat het een grote vis moest zijn. De vis zwom, bleef op diepte en liet zich niet zomaar van z'n plaats trekken. Terwijl Daan met een kromme hengel zat draaide papa pijlsnel de andere hengel binnen om het water vrij te maken. De spanning steeg omdat we de vis nog niet hadden gezien. We schrokken ons rot toen we de vis boven zagen komen, hij was groot! En het was… een snoek! Een snoek waar je bijna bang voor wordt! De haak leek in een velletje te zitten dus meteen werd het lippers erbij gepakt om deze kanjer te landen. Zo gezegd, zo gedaan. Het viel niet mee het net op te tillen met deze mega snoek er in.


Onthaken was een makkie en ook het meten ging soepeltjes. Deze prachtige, hoge, sterke en gave snoek waar vele jonge vissers van dromen was 100 cm! Hoe vaak maak je dit mee? Hoe vaak zit je nog echt te "shaken" aan de kant vanwege de vis die aan je doodaas boven water komt? 1 meter en 6,5 kg!!! En opa ... ja die baalde dat hij er niet bij kon zijn. Conclusie van de dag: Ondanks het nazomerweer hebben we een prachtige dag gehad waarop een de prachtige meter snoek. Nogmaals besef je dan dat je een kneiter van een snoek hebt gezien…Maar ook dit formaat snoek vang je niet iedere dag.

Daan luurssenReacties

Er zijn 4 reacties

 dennis schreef op 23-10-2009 om 21:52:48
Ip opgeslagen


he daan,ik ben een collega van je vader,echt een mooie meter snoek,om trots op te zijn!!!

 Thijs schreef op 22-10-2008 om 19:40:57
Ip opgeslagen


Prachtige vis, het verslag had nog een grotere boost gehad als je de snoek normaal had vastgehouden en niet in die lipgrip, die de snoek beschadigd op lange termijn. volgende keer gewoon een kieuwgreep zou niet verkeerd zijn!

des al niet te min een mooie vangst!

 Pieter schreef op 26-09-2008 om 22:04:44
Ip opgeslagen


HĂ© Daan geweldig die vis van je, gefeliciteerd met deze meter.

 Alfred en grietje schreef op 26-09-2008 om 15:18:09
Ip opgeslagen


Prachtig zo'n vis!! En ik weet hoe je staat te trillen... de adrenaline giert door je lijf... Zelfs na meerdere meters hou je dat (gelukkig). Mooi verhaal, prachtige dag!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02127 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign