Tussen doortje met een paar mooie vissen.
 Geplaatst op  24-09-2008  door Pieter
4176 keer bekekenHet is Zaterdagmorgen vroeg als ik de hond aan het uit laten ben. Het is windstil en de natuur is nog in alle rust. Vandaag staat er geen visdag gepland want morgen ga ik al richtig Ter Idzard om te vissen met het snoekende paar Alfred en Grietje. Jullie hebben het verslag ondertussen al gelezen maar wat heb ik genoten deze Zondag. Met Alfred is het echt feest in de boot en Grietje probeer de rust ondertussen te bewaren want zij is echt super geconcentreerd tijdens het vissen. Veel aanbeten hebben we gehad maar de meeste vissen rolden er direct danwel vlak bij de boot eraf! Een prachtig stuk water hebben we bevist temidden van een eindeloze Friese polder, de rust en de natuur was schitterend. Bijgaande foto geeft even een indruk van dit prachtig stukje water!
Maar het is nog steeds Zaterdagmorgen trouwens en ik besluit toch om deze dag te gaan vissen. Als ik thuis kom met de hond ligt alles thuis nog in diepe rust, een kan koffie en een paar broodjes zijn snel klaar. Hengels en kunstaas in de auto en even later koppel ik de boot achter de auto en ga ik op weg naar het water. Ik kies deze dag voor groot water want het weer is er perfect voor.


Het is rond half tien als ik met de boot op de eerste stek aankom. Het water ligt er zeer strak bij en de doorzicht in het water schat ik toch wel op twee meter. Het is de vraag hoe de vis hier op reageerd maar weldra zal ik dit ondervinden. Aan de steunhengel gaat een perch 14 en de handhengel wordt van een twintig cm lange fel groene shad voorzien. Het duurt een half uurtje maar dan volgt de eerste aanbeet. Een knappe snoek breekt een paar keer door het water en in het helderde water kan ik de vluchtpogingen van de snoek goed volgen. Prachtig gezicht om te zien maar de vis moet uiteindelijk toch afzien. Eenmaal in de boot is de snoek snel onthaakt want één dreg van de shad zit mooi gehaakt en is in een wip verwijderd. Het meetlint stopt bij 92cm en ik ben dik tevreden met deze eerste vangst!


De aasjes gaan weer overboord en met een tevreden gevoel trol ik weer verder. Het duurt nog geen half uurtje of ik krijg weer een aanbeet op mijn handhengel waar de groene shad aanhangt. Ook dit blijkt weer een mooie vis als ik hem voor het eerst langs de boot heb. De vis zit aan de enkele haak van de shad en ik besluit om de vis in het water te onthaken. Zo kan de vis weer zonder het water uit geweest te zijn verder, de vis was naar mijn schatting begin negentig. Ik ben dik tevreden met twee negentigers in een uurtje vissen en ik besluit om verder het meer op te gaan. Ik wil nog wat gaan verticalen en wat stekken verkennen waar ik een poosje niet geweest ben. Alleen in de boot kan ik mij met een snelheid van rond de dertig km per uur lekker snel verplaatsen.


Het verticalen levert geen aanbeten op en ik ga een beetje op verkenning uit. Zover zelfs dat ik nu op plekken kom waar ik eigenlijk op dit water nog nooit geweest ben alhoewel ik er toch al een lange tijd vis. De plekken zijn trouwens niet interesant en niet te bevissen door de extreme ondieptes. Ik besluit om weer terug te gaan naar de stek van vanmorgen en de middag hier verder door te vissen. Terug op de stek begin ik te trollen en ik ben nog maar net begonnen of KJ komt bij mij langs samen met zijn neefje. We praten even wat bij en gaan weer ieder een kant op. Ondertussen verwissel ik de perch 14 van Salmo voor een rode warrior en dit bleek een juiste wissel want direct als ik verder ga krijg ik een keiharde aanbeet op deze warrior. De vis knok lekker in de diepte wat toch wel aangeeft dat het een leuke vis is. Als ik de druk wat opvoer komt de vis aan het oppervlak en geeft hier even een leuke show weg. Vele malen komt ze volledig het water uit wat de aandacht van KJ trok wat jullie in zijn verslag al lezen konden. De plug is volledig verdwenen en als de vis wat rustiger wordt kan ik haar landen en kan ik met het onthaken beginnen wat mij toch wel wat zorgen baart. De dreggen zitten namelijk diep en de hulp van KJ is dan ook welkom als hij even later bij mij langs komt. Het onthaken heeft naar mijn zin te lang geduurt en de dril had de vis waarschijnlijk ook al uitgeput. Foto's nemen en meten neem ik voor lief ondanks dat het een hele mooie vis is maar het beest moet nu gewoon direct terug. Met veel moeite komt ze op gang nadat ik het water goed door de kieuwen heb laten door stromen. Even later zwemt ze dan ook met een ferme slag weg wat mij toch echt goed doet. Een vis die ver in de negentig zit mischien wel tegen de meter kan weer ongedeerd weg zwemmen en daar doen we het voor!

Niet veel later besluit ik dat het genoeg is geweest voor vandaag want morgen ga ik al weer met Alfred en Grietje op pad zoals jullie eerder konden lezen.

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn 5 reacties

 Markjan schreef op 28-09-2008 om 09:20:36
Ip opgeslagen


Het is al gezegd... maar wat een prachtig getekende snoek! Zo kom je ze maar weinig tegen.

 Derk schreef op 25-09-2008 om 20:52:13
Ip opgeslagen


Schitterende tekening die snoek, en dat heldere water is ook om jaloers op te zijn!! prachtstek!

 Wouter schreef op 25-09-2008 om 19:32:05
Ip opgeslagen


Goed dat je het wel en wee van de snoek ver boven alles stelt. Normaal gesproken zou je maar graag willen weten hoe lang een grote snoek precies is. Dat dit door omstandigheden nu niet kon, is dan jammer. Goed gehandeld. Klasse!

 Kj Visser schreef op 25-09-2008 om 13:33:07
Ip opgeslagen


wat een prachtig getekende snoek was dat zeg, met tijger- tekening.


KJ

 Alfred en grietje schreef op 24-09-2008 om 20:36:51
Ip opgeslagen


Leuk verslag Pieter! En ik zal volgende keer een feestmuts op doen, dan wordt het echt feest!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01877 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign