Hangen moeten ze!!
 Geplaatst op  22-09-2008  door Alfred en grietje
4176 keer bekekenZondagmorgen om een uurtje of 7 stopt Pieter bij ons voor huis. We zouden gaan trollen op de Tjonger, een riviertje bij ons in de buurt. Eerst werd er een bakkie gedaan en daarna de visspullen bij Pieter in de auto gegooid. De trailerhelling is maar 2 min rijden bij ons vandaan dus de boot lag dan ook al gauw in het water waarna het vissen kon beginnen.


Na een goed half uur varen mocht Pieter dan de eerste snoek landen. Een 40cm snoekie was het en het bleek later op de dag dat dit ook wel ong de gemiddelde maat was wat gevangen of gelost ging worden.
Maar goed, we waren van de nul en de dag begon toch wel leuk. Even later werden er nog een paar aanbeetjes gemist op de SD,s en was het Alfred die de 2de vis IN de boot mocht brengen. De SD,s waren hot vandaag maar zoals gezegd werd er veel op gelost of gemist, wat volgens ons in hield dat de snoek nog niet geheel vol overgave op het gestort heeft maar voorzichtige aanvallen deed. De SDs waren aan het einde van de dag wel gehavend overigens.


Wie wat hierna allemaal ving of miste of loste weet ik niet helemaal precies meer maar het waren er veel in ieder geval. Grietje begon na de gehele morgen zonder aanbeet of misschien een klein voorzichtig tikje na dan ook in de middag te vangen. Ze wist er 1 in de boot te krijgen maar ook Grietje loste een paar vissen vlak na elkaar op de SD. Hier even een impressie van de springende snoek die Grietje ving. Deze vis werd gevangen op de favo stumpjumper.


Verticalen gingen we ook nog even proberen onder een spoorbrug maar dit leverde ons in de morgen helemaal niks op terwijl hier toch snoekbaars zit. Op de terug weg in de middag werd er weer even geprobeert een snoekbaarsje te pakken maar ook nu weer geen snoekbaars. Wel een mooie baars werd er gehaakt en ook hierna bleef het stil op deze stek dus werd besloten weer te gaan trollen.


Verder valt er over deze dag niet bijster veel te zeggen, buiten het feit om dat we ons verbaasden over de hoeveelheid lossers die we en met name Pieter hadden. We snapten het niet. Verder ook de hoeveelheid kleinere snoek zet ons aan het denken, we komen tot de conclusie dat hier de grotere snoeken nog niet los zijn en daarom de kleintjes vrij spel hebben. Ook in open water was het kleinen snoek die aan ons kunstaas ging hangen.


Ook dze foto bewijst volgens mij dat de snoek nog voorzichtig aandoet hier en hel kunstaas niet vo overgave pakt. We zullen hier over een poosje nog eens over heen gaan en kijken of de grotere dames dan ook eens gevangen willen worden, want dat ze er zitten is wel zeker daar Grietje en ik hier erg veel gevist en gevangen hebben!

We krijgen ze wel, en hangen zullen ze!!!Pieter, bedankt!!Reacties

Er zijn 4 reacties

 Markjan schreef op 28-09-2008 om 09:23:22
Ip opgeslagen


Genoeg actie, maar moeite om ze te vangen. Ik ken die dagen maar al te goed. Waar het aan ligt...? Maar kennelijk was het super gezellig, en dat is het belangrijkste  

 kj visser schreef op 23-09-2008 om 19:39:50
Ip opgeslagen


jammer van de missers maar toch een paar hele mooie plaatjes geschoten.
vooral de springende snoek richting lens vind ik een toppertje.

groet KJ

 Rix schreef op 23-09-2008 om 19:21:59
Ip opgeslagen


mooi verslag, en een veelbelovend water lijkt me zo.

 Pieter schreef op 23-09-2008 om 15:25:26
Ip opgeslagen


Niet bijster veel over de dag te vertellen??? Man ik heb in een deuk gelegen deze dag en actie van de snoek was er in overvloed. Nou ja ze bleven niet allemaal hangen maar voor de volgende keer.......... Hangen zullen ze!!
Bedankt voor jullie prettig gezelschap. Jullie zijn een bijzonder vissend echtpaar!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0253 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign