Fair for Lure & Fly 2008
 Geplaatst op  05-09-2008  door Pieter
4177 keer bekekenActief kennismaken met een dynamische hobby
De sportvisserij is een en al dynamiek. In tegenstelling tot de heersende opvatting zit slechts de recreatieve gelegenheidsvisser vrijwel inactief aan de waterkant te wachten op de dingen die komen gaan. Het overgrote deel van de sportvissers zit tijdens de visdag evenwel nauwelijks stil en is constant op zoek naar de vis. Dat geldt helemaal voor roofvisvissers en vliegvissers. Zonder te werken zullen zij immers geen vis kunnen vangen en daarom schaven zij aan hun werptechniek, presenteren zij hun kunstaas op velerlei wijze en schuwen zij niet om gebruik te maken van de modernste technieken, hulpmiddelen en materialen. Bij leken die kennismaken met deze vorm van sportvisserij, valt dan ook altijd de mond van verbazing wijd open en kan het overgrote deel van hen opkomend enthousiasme niet onderdrukken.


Zie daar het decor van de ‘Fair for Lure & Fly’, die op 13 en 14 september a.s. voor de vierde keer wordt georganiseerd op het fraai landelijk gelegen ‘Eiland van Maurik’.
Op een indoor-beurs van ruim 4.000 m² en een activiteitenterrein van ruim 15.000 m² direct aan de waterkant zullen de bezoekers kennis kunnen maken met de nieuwste specialistische producten voor de kunstaas- en vliegvisserij. Moderne sportvissers proberen met kunstige nabootsingen van prooivissen en insecten roofvissen als snoek, snoekbaars en forel te vangen. Grote, tot de verbeelding sprekende vissen, die in de regel na het maken van een foto direct weer worden teruggezet. Het gaat immers om de spanning en de kick van het vangen en nauwelijks om de consumptie van de gevangen vis.
Met name deze visserij met kunstaas kent aspecten die menige niet-hengelaar versteld doen staan. Het gebruik van moderne elektronica, volledig uitgeruste, snelle boten en uit de ruimtevaartindustrie afkomstige materialen maken de sportvisserij voor velen tot een ware ‘way of life’. Een ‘way of life’ die in al zijn facetten op de ‘Fair for Lure & Fly 2008’ aan bod komt. Zo wordt onder andere de gelegenheid geboden om met ruim 60 boten de praktijk aan den lijve te ondervinden. Daarnaast vinden er op en aan het water ook voortdurend andere activiteiten plaats. Te denken valt dan aan werpdemonstraties, kunstaasdemonstraties, werken met dieptemeters en GPS, vissen vanuit de meest uiteenlopende types visboten en belly boats, bootdemonstraties etc. Vrijwel alle auteurs van het specialistische hengelsporttijdschrift DĂ© Roofvis zullen met hun eigen boot aanwezig zijn, terwijl ook de medewerkers van de SNB (Snoekstudiegroep Nederland Belgi?) en de VNV (Vereniging Nederlandse Vliegvissers) hun kunde tentoon zullen spreiden aan de waterkant. Daarnaast kunnen de bezoekers de gehele dag deelnemen aan verschillende workshops die worden gegeven door prominente hengelsportauteurs.


De officile belangenorganisatie ‘Sportvisserij Nederland’ zal in haar paviljoen voorlichting geven over alle facetten van de hengelsport en over visstandbeheer. In de praktijk zal ‘Sportvisserij Nederland’ laten zien hoe door het afvissen met een zogenaamde zegen de visstand van een water wordt geĂŻnventariseerd. Op een activiteitenplein voor de jeugd leren ervaren jeugdbegeleiders jongeren de kneepjes van het vak, waarbij het overbrengen van kennis over de zoetwaterflora en fauna een belangrijke rol speelt . Door de strijd aan te gaan met een fictieve haai of marlijn kan op een drilsimulator het adrenalinegehalte stevig worden opgevoerd. Grote aantrekkingskracht op de kinderen hebben ook de presentatoren Ed & Marco van het populare TV-programma Vis-TV, die beiden in het paviljoen van ‘Sportvisserij Nederland’ aanwezig zullen zijn.
Het Eiland van Maurik bleek de voorgaande edities in een aantal opzichten de ideale locatie te zijn voor het organiseren van dit evenement. Niet alleen is deze centraal in het land gelegen locatie omgeven door water, maar op het eiland zelf is ruim 4.000 m? expositieruimte gecreĂ«erd voor het houden van lezingen en presentaties en het tonen en verkopen van producten. En daarnaast zijn er de pleinen en grasvelden voor ‘droge’ demonstraties en botenshows. Een betere infrastructuur voor het welslagen van de ‘Fair for Lure & Fly’ heeft de organisatie niet kunnen vinden.
Een bezoek aan de ‘Fair for Lure & Fly 2008’ staat op zaterdag 13 en zondag 14 september a.s. garant voor avontuur voor jong en oud. Het Eiland van Maurik is op beide dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur toegankelijk en er is ruime gelegenheid voor (betaald) parkeren. Entree € 5,-- p.p. (leden VNV en SNB op uitnodiging). Verdere informatie, inclusief een fotoimpressie van de 'Fair for Lure & Fly 2007' vindt u op deze site www.fairforlureenfly.nl .
Eiland van Maurik – Rijnbandijk 20 – 4021 GH Maurik.

Routebeschrijving: Vanaf de A2 (Utrecht-’s-Hertogenbosch) afslag Culemborg en dan richting Kesteren aanhouden. Vanaf de A15 (Rotterdam – Nijmegen) afslag 33 Tiel, richting Maurik. Volg verder de ANWB-borden: ‘Eiland van Maurik’Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02278 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign