Goed ge -Daan ……. Uit leiden
 Geplaatst op  02-09-2008  door Wout
4177 keer bekekenZaterdag avond,23 aug. 2008 het weer bericht geeft weinig wind aan.

Hij ( Daan ) wilde graag een keer snoeken en het was natuurlijk fantastisch zijn als hij ook een snoek kon vangen. Voor alle zekerheid had ik de enthousiasme maar wat getemperd aangezien de vangsten niet echt best gesteld is de laatste tijd.

Zo gezegt, zo gedaan na wat eerst wat de basis regels van het snoeken uitgelegd . Hoe de dood-aas eraan moest , de dobber en de rest .


Daar zaten we dan vader en zoon te snoeken, ieder 1 hengel. Papa was na 10 min. Zijn vraag. Ja, antwoord ik. Als mij dobber onder is moet ik slaan? Ik , ja natuurlijk jongen dat moet je zeker. Nou zeg hij dan sla ik maar, ik heb beet. Plots waren de ogen zo groot keken me aan……’ dit word je eerste snoek’ zei ik. Er verscheen een glimlach van oor tot oor. Tijdens de dril heb ik nog wat aanwijzingen gegeven, al snel bleek dat de snoek heel mooi gehaakt te zijn in de bovenkant van de bek . Tot 3 keer kwam de snoek met veel bombarie aan de oppervlakte. Moe gestreden kon de snoek geland worden .


Nadat ik een foto van een heel jonge prof gemaakt hup dat meet lintje er naast en wegen en daarna hup terug het water in. Waar de snoek gelijk naar het diepte dook. Ik moet toegeven het was een mooi exemplaar. De snoek was 80cm lang en 4,5 kg en dat was niet slecht om als junior roofvisser mee te beginnen.

Ps de foto toestel de datum was verkeerd ingesteld.

De groeten van een trotse vader uit leidenReacties

Er zijn 4 reacties

 roseanne luurssen schreef op 07-09-2008 om 11:45:44
Ip opgeslagen


gefeliciteerd daan, met je prachtige snoek. Op naar de mooie vissen die nog gaan volgen!!!! je zus, roseanne

 Sybren schoustra schreef op 04-09-2008 om 22:01:33
Ip opgeslagen


Een goed begin is het halve werk mooie vis om mee te starten!

 Pieter schreef op 04-09-2008 om 18:57:24
Ip opgeslagen


Kijk zeker goed gedaan, op die leeftijd ving ik alleen nog maar baarsjes!

 Markjan schreef op 03-09-2008 om 08:53:47
Ip opgeslagen


Kijk, da's niet verkeerd om mee te beginnen. Ik heb er jaren over gedaan om op die maat te komen. Mooi hoor, gefeliciteerd!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.03008 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign