Op jacht met de metervreter
 Geplaatst op  01-09-2008  door Rix
4177 keer bekekenHet is 30 augustus, de dag breekt aan.
Om 6 uur ben ik onderweg, vanuit de auto ben ik getuige van een ontzettend mooie zonsopkomst. Stipt om 7 uur kom ik bij de trailerhelling aangereden waar ik Alfred Grietje en KJ al zie staan. Nog geen 5 min. later is Pieter ook van de partij en kan de bootvisdag beginnen. Het was erg jammer dat de opkomst zo minimaal was, want het was de bedoeling om met een stuk of 6 boten het water op te gaan. Nu dus met 2!
Hoe dan ook, we begonnen met volle moed aan de bootvisdag. Boot 1 was bezet met Pieter, Alfred & Grietje... boot 2 met KJ en mij.
Pieter ging direct richting hotspot terwijl wij al hadden besloten om eers eens even 2 snoeken voor de trailerhelling weg te plukken. Dit was blijkbaar de 1e slimme beslissing die dag.


Binnen 5 min. lag de 1e snoek in de boot voor KJ, en nog geen 5 minuten later ook de 1e voor mij, deze mat 74 cm.
Dit was geen slecht begin, de dag was nog geen kwartier onderweg en dan al 2 snoeken! Wat moest dit nog worden?
We besloten Pieters boot op te zoeken, die hadden we snel gevonden, en na ons verhaal van de 2 snoeken te hebben verteld trolden we verder.
Op het moment dat mijn horloge 8 en een half keer koekoek riep klapte KJ's hengel dubbel en na een mooie stevige dril werd zijn 2e snoek van de dag een feit.
Ook bij deze snoek bleef de rolmaat hangen bij 74 cm.


Na deze vis hebben we wat overleg gepleegd, en we waren het er beide over eens dat we gingen proberen om meerdere soorten roofvis te vangen.
We besloten een mooi gat af te vertikalen met een klein shadje om zo een mooie dikke baars of eventueel een leuke snoekbaars te haken. Helaas ging dit niet als gepland en we besloten te gaan trollen met kleine dieplopende plugjes, en dit leverde KJ een leuk baarsje op.


Toen besloten we maar even weer te gaan trollen op onze echte vriend esox en het duurde dan ook niet lang of KJ's hengel deed weer rek en strek oefeningen.
Niet veel later werd een mooie snoek geland van ongeveer 80 centimeter. Hoe het kan weet ik niet, maar ze vochten hard vandaag....
KJ op 4 vissen, ik op 1!


Ik moet toegeven dat ik me lichtelijk zorgen begon te maken over het verloop van de dag. We besloten een stuk stroomopwaarst de grote rivier af te trollen, om vervolgens stroomafwaarts terug te verticalen op snoekbaars. Dit bleek deze dag een gouden keus!!!
Anderhalf uur na de laatste snoek van KJ kreeg ik trollend een keiharde aanbeet op mijn Salmo Warrior, een kunstaasje waar ik zo langzamerhand aardig verliefd op begin te worden.
Mijn slip begint bijna te roken, en een droom begint!


Een dril die ik nooit meer ga vergeten. Zelfs de vraag: 'meerval?' werkte rustig op me in, want voorlopig zagen we alleen nog maar lijn van de spoel afgaan in plaats van erop.
Toen na 5 minuten de eerste glimp van een vis zichtbaar werd waren we het eens, dit was snoek, en wat voor éen!!
een gigantische riviersnoek, de droom van elke roofvisser stond ík te drillen.. Wat een meesterlijk gevoel was dit, maar aan de andere kant was ik zo bang als een klein kind want.... hij zal maar losschieten@
Toen de big mama wat rustiger begon te worden en ze in de buurt van de boot kwam leek het even een nachtmerrie te worden, 1 haak aan een heel klein velletje. En toen ik dat zag besloot ze nog maar eens even om gigantisch hard onder de boot door te gaan. Op dit moment was het even meer angst dan genieten, maar dankzij supersnelle KJ was 1 poging genoeg om dit gigantische monster de boot in te tillen. WAT EEN BAK!!!


Toen ik het meetlint bij 116 cm zag stoppen werd ik stil.. normaal iemand is door het dolle, maar het leek gewoon even niet door te dringen.
KJ schoot een paar prachtige platen, en na even te hebben gereanimeerd zwom deze schitterende dame weer rustig de diepte in!


2 snoeken voor mij, maar hoe dan ook, mijn dag kon niet meer kapot!! We besloten een stuk terug te gaan vertikalen om zo weer richting Pieter, Alfred & Grietje te gaan.
Na een mooie snoekbaars aanbeet te missen wist ik dan toch een klein snoekbaarsje te vangen. En niet veel later ook een voor KJ, deze was wat groter.


Onderweg naar Pieters boot kregen we nog wat aanbeten maar wisten deze niet te verzilveren, en toen we arriveerden, ging het bij hun nog steeds niet goed. Wat kan visserij dan raar zijn, de ene heeft een top dag, de andere een taai dag! Uiteraard vonden we dit heel sneu voor de anderen, maarja... we moesten maar weer eens door.
Het duurde niet lang of KJ's hengel klapte dubbel en terwijl de boot afremde om de snoek te gaan drillen klapte mijn steunhengel ook dubbel! DUBBELSTRIKE schreeuwde ik, en even later zag ik een hele grote snoek boven komen, 1 lompe sprong en weg.... BALEN... maarja, had ik daar nog recht toe? KJ wist zijn vis met een goed gevolg in de boot te krijgen, welke ook een mooi formaat had van ruim 70 cm.


Veel vis op de fishfinder riep KJ, bam hangen... hij blijft wel diep, hij bonkt... snoekbaars?? .... Neeee nog mooier, een roofbrasem! Waar komen al die rovers toch opeens vandaan.
Na een schitterende fotosessie maar weer even verder getrold. Op een gegeven moment kregen we controle en natuurlijk was alles voor elkaar. Toen de boa boot naar Pieters boot voer kreeg ik weer een keiharde aanbeet, en er hing een ontzettende sterke snoek aan de andere kant... even dachten we dat het weer om een meterbak ging, maar hij haalde er maar 86.... Wel een hele mooie vis, en de boa's keken of we de vis goed behandelden. Toen ik de vis een dikke zuigzoen op z'n hoofdje gaf knikte de boa goedkeurend en konden we weer verder.
Het einde van de dag naderde.


Het aantal vissen dat onze boot van binnen had bekeken stond op 11, en aangezien dit het gekkengetal was vond ik het nodig om er nog even 1 bij te vangen.
Zo gezegd zo gedaan, en toevallig was ook deze snoek exact 86cm, niet dezelde, maar net als zijn collega, beresterk!
Toen besloten we te stoppen, het was mooi geweest! Een dag om absoluut nooit meer te vergeten.
Iedereen heel erg bedankt voor de gezellige dag, dit is zeker voor herhaling vatbaar!


Groeten,
Rix & KJReacties

Er zijn 6 reacties

 Sybren schoustra schreef op 02-09-2008 om 16:25:03
Ip opgeslagen


Ik heb wat gemist! Geweldig verslag en wat een vis goeie middag. Je hebt je humor er ook aardig in verwerkt :Dhaha
En KJ als jullie de dag over doen ben ik er bij

 Pim Holthof schreef op 02-09-2008 om 11:09:34
Ip opgeslagen


KJ en Rick,

Wat een leuk en mooi verhaal om te lezen. Van harte gefeliciteerd met je 116 cm. Hebben we hetzelfde PR, en dat beide van KJ in de boot. KJ is de man die zijn gasten langs de beste stekken vaart! Super om te lezen. Geniet ervan, doe ik ook nog steeds! Groeten Pim

 Markjan schreef op 01-09-2008 om 21:57:54
Ip opgeslagen


Ik heb wat gemist zie ik al wel, jammer dat ik moest werken...

Mooie vissen, een mooi verhaal en veel mooie foto's. Top!

 KJ Visser schreef op 01-09-2008 om 21:19:52
Ip opgeslagen


Ja wat kan ik hier nog op zeggen, Rick geloof me ik heb net zo van die meterbak genoten als jij.
het liep die dag nu eenmaal lekker en alles leek te lukken.
we hadden graag de snoeken ook aan de andere boot gegund, maar ja net als Pieter verwoorde soms zit het mee soms tegen.

miste alleen de flamingo's.....
en de vele moppen,die de revu passeerden die dag.

top verslag .

toch wel raar eigenlijk 2 verschillende snoeken van 116 cm binnen een paar weken in de boot te hebben gehad.

stel voor het nog een keer over te doen met z'n allen

Groet KJ

 Pieter schreef op 01-09-2008 om 20:43:08
Ip opgeslagen


Rick vreselijk mazzelpik dat je bent, kijk nou eens wat een bak van een vis je in handen hebt. Nee echt jullie hebben het verdient, en gewoon de juiste beslissingen genomen die dag. Ja die KJ weet ze wel langs de juiste stekken te leiden. Echt verdient!!!!!!!!!!!

 Alfred en grietje schreef op 01-09-2008 om 20:19:09
Ip opgeslagen


Geweldig, geweldig... wat een verhaal, wat een vis (sen)!!!!! Idd een gezellige dag, met een heel mooi resultaat voor jou Rick! Ook KJ weer goede en mooie vangsten. Leuk om te lezen!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02773 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign