Snoekennet bootvisdag
 Geplaatst op  01-09-2008  door Alfred en grietje
4179 keer bekekenZaterdag morgen, wekker op half 6, 6uur in de auto. Op weg naar Pieter,KJ en Rix. De bedoeling was om op groot water achter de snoek aan te gaan. KJ troffen we een paar km voor de verzamelplek en na enkele minuten kwam ook Rix aangereden. Na nog een paar minuten was ook Pieter van de partij en konden de boten te water.
Wij zaten bij Pieter in de boot en we besloten om in 1x naar de eerste stek te varen en daar te beginnen te vissen.


KJ en Rix (de boefjes) begonnen direct na het traileren te slepen en wij waren dan ook nog niet eens op onze stek aangekomen of de telefoon van Pieter ging over en de eerste vangst van snoek werd door gegeven. Nou hadden wij de indruk dat KJ en Rix wel ontzettend blij waren dat die telefoons zijn uitgevonden.( leek wel een boot van de MOBIELE eenheid). Na een half uurtje waren zij ook bij ons op de stek gearriveerd. Wij waren net de stek aan het afwerpen want we zagen ook jagende roofblei. Maar helaas ze lieten zich niet vangen!
Besloten werd om de stek nog eens af te slepen en dit leverde dan toch het eerste snoekje op voor onze boot.


Er werd ons ondertussen ook nog even toe geschreeuwd dat de teller trouwens al op 2 snoeken stond bij KJ en Rix.(mazzellaars). Pieter had het idee om de snoek dan maar gaan te belagen rond een groot eiland met wierbedden.Na het wierbed had je direct een talud tot een meter of 4 diep. Trollen, gooien en jerken het mocht allemaal niet baten. Geen enkel teken van leven wat volgens Pieter toch niet echt normaal was rond deze stekken. Telefoon,: Pieter neemt op, niemand! Een paar minuten later, weer telefoon en dit keer was het Rix met een vangstmelding. Ook hij had op stromend water een leuk snoekje weten te vangen. (Nou ja, snoekje, zeg maar gerust SNOEKJE). Maar hierover in zijn eigen verslag meer.


Wij besloten om terug te keren naar de eerste stek om daar te gaan kijken of de snoeken al los waren. Half uur getrolld, niks! KJ en Rix naderen de stek, 1 keer in de rondte en we zagen ze een snoek drillen op de plek waar eerst Pieter en daarna ik een aanbeet kregen. Weer een leuk snoekje in de boot bij KJ.(mazzellaars) Telefonisch (hoe kan het ook anders) werd er ook nog een melding gemaakt dat er ook nog 2 snoekbaarzen bij hun in de boot waren geland.(mazzelaars). Na nog een rondje of 2 was het dan weer raak bij KJ en Rix, sterker nog, ze stonden beide een snoek te drillen!(...........). Maar helaas was Rix zijn snoek niet gecharmeerd van een avontuur in de boot en zo besloot hij zonder haak weer in de diepte te verdwijnen.


Eindelijk was het dan ook bij ons in de boot weer eens raak. Grietje haar hengel sloeg dubbel op bijna de zelfde plek waar Rix zojuist de snoek had gelost. Op de stumpjumper, alleen dan in de grote versie mocht dit keer dienst doen als bijt object.


Even later was er nog een boot bij ons op de stek. Een groene?!
Ja hoor, controle. De papieren bleken allemaal in orde en we mochten dan ook weer verder. Op dat moment op ong. 15mtr van de BOA's verwijdert stond Rix weer een snoek te drillen. Ik heb nog geroepen naar de BOA's dat die 2 heren in die boot al de hele dag met levend aas aan de gang waren, maar daar trapten ze niet in.


Even later was het de beurt van Pieter, een aanbeet en een dril.
Hij doet niks volgens mij zegt Pieter, of toch wel. Ja het is wel vis. Toen de vis aan de oppervlakte kwam een hoop gescheld van Pieter zijn kant. Resultaat een mooie brasem vals gehaakt in de staart. Slijmbakken volgens Pieter waarna hij dan ook weigerde om de vis in de boot te onthaken.


Ook Grietje mocht nog een leuke snoek landen en ondertussen 300mtr verderop stond ook Rix(mazz.....) weer een snoek te drillen. Wel weer een double strike maar nu eerlijk verdeelt over 2 boten.


Het was een mooie maar taaie dag, althans bij ons in de boot. Prachtig weer, leuke mensen om je heen en zoals al eerder gezegd in eerdere verslagen, kijk om je heen en ook tussen de snoeken door is er zat te zien!

Pieter en KJ, bedankt voor het schipperen en voor de leuke dag.
Zeker voor herhaling vatbaar.
En Rix?......Tja lees zijn verslag maar even, Het is je gegunt!(mazze.....)Reacties

Er zijn 4 reacties

 Markjan schreef op 01-09-2008 om 22:00:55
Ip opgeslagen


Mooie omschrijving van een mooie dag. Bedankt voor jullie bijdrage. En ehhh.... plan het volgende keer even op een dag dat ik niet hoef te werken  

 Pieter schreef op 01-09-2008 om 20:38:46
Ip opgeslagen


Soms zit het mee en soms............., Vergeet niet dat we toch 4 snoeken in de boot gehad hebben en geweldig mooi weer gehad. Tel daar bij op het leuke gezelschap dat jullie waren en al het moois rond je op het water en het was een dag om in te lijsten. Ik nodig jullie dan ook uit om nog eens plaats te nemen bij mij in de boot want jullie waren echt een super leuk gezelschap!!! En Rick, die mazze........ Nee echt vindt het prachtig dat ie die schitterende vissen ving!

 KJ Visser schreef op 01-09-2008 om 19:44:18
Ip opgeslagen


ook ik zit te genieten van het verslag , met een smile van oor tot oor.
je hebt het heel toepasselijk verwoord ,echt top verslag .
moet zeggen we hadden het weer mee, en ja we vingen een paar leuke vissies.

ennuh ...geluk dwing je af ...... 

 Rix schreef op 01-09-2008 om 19:01:52
Ip opgeslagen


whahhahahahaa wat een suuuper gaaf verslag hebben jullie ervan gemaakt!! en ik vind die foto met die staatsbosbeheer boot erachter wel heel strak, en ze zagen dat levende aas niet eens!!   zouden jullie me die nog even willen sturen??
Ik begin nu m'n verslagje te typen, maar ik denk dat ik zo klaar ben, zoveel is er niet gebeurd!  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02834 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign