uurtje eruit..
 Geplaatst op  25-08-2008  door Derk
4182 keer bekekenNou ben ik in de gelukkige positie dat ik een kanaal voor de deur heb liggen, en waar de groene vechtjassen ook nog eens te vinden zijn!! Het is voor mij dan ook heel erg makkelijk een hengel uit de schuur te pakken een aasje eraan te hangen en te gaan vissen. Ik vind het dan ook erg fijn om even na mijn werk de kop even leeg te maken op die manier.
Vandaag (25-08-08) was het supper weer, grijze lucht, gitzwart water, en een strominkje. Ik besloot de Salmo perch te gaan gebruiken supperaasje welke volgens mij nog snoek vangt als hij in de koffer zit!! Verder nog wat aasjes meegenomen, maar die komen zoals gebruikelijk niet aan bod en blijven dan weer op zak.


Na een tien minuten met de op een zieke baars gelijkende stuk plastic te hebben gesmeten, en hem af en toe bijna stil te laten hangen zodat hij mooi wiebelt als hij omhoog komt, knalt er een behoorlijke snoek onbeschoft volledig over de Salmo heen. De slip die niet kinderachtig afgesteld was moet toch terein geven en de Rozemeijer moet toestaan dat de hele blank in een ronding komt. Een heerlijk gevoel begin ik te krijgen en de gedachten van een meter beginnen langzaam in mijn hoofd af te spelen. na een aantal runs mag ik haar voor het eerst zien!! een dikke brede rug krijg ik te zien maar een meter gaat ze niet halen.
Buurtbewoners komen kijken de kiewen staan open, de staart hangt naar beneden... en KABOEM!!! bijna volledig uit het water!! En hop daaar gaat ze weer de diepte in.
Dit gaat een keer of twee door en dan zie ik dat ik de lipgrip moet gebruiken want het aasje, compleet verdwenen, zit overdwars in de bek en naar het lijkt kan de hele collectie van Salmo er nog wel bij!!
Op de kant zie ik dat ik de achterste dreggen door moet knippen om schade aan de kieuwbogen te voorkomen. De operatie slaagt en ik kan de voorste dreg er makkelijk uit tikken. Fotootje laten knippen want er was volk zat op dat moment.


De vis was nog vol energie want op het moment dat ze het water zag dook ze der al in en zwom met een paar flinke slagen er vandoor.

Vaak lees je de verhalen over de dikke meters en komen de "kleinere" bijna niet aan bod, maar deze zal ik niet snel vergeten en heeft mij weer eens dat speciale gevoel gegeven.

Groeten Derk(bait)Reacties

Er zijn 6 reacties

 Derk schreef op 28-08-2008 om 22:07:20
Ip opgeslagen


Ja het blijft een leuke hobby! dank voor de reacties, vandaag even baarsjes tikken geweest met een blinkertje. 6 binnen een uur op dezelfde plek en als bonus mocht ik oma ook nog even vasthouden!!!

 Markjan schreef op 27-08-2008 om 09:10:06
Ip opgeslagen


De spanning is heel herkenbaar... dat is waar je het voor doet! (al is de rust ook wel lekker)

 Pieter schreef op 26-08-2008 om 21:18:39
Ip opgeslagen


Derk, leuk weer eens van je te horen en inderdaad een leuk watertje voor de deur. Voor de rest geen woord te veel gezegd, prachtig het gevoel beschreven.

 Rix schreef op 26-08-2008 om 19:59:36
Ip opgeslagen


He derk, supergaaf verslagje heb je er weer van gemaakt, en ook ik kan me er helemaal in vinden!!

 Alfred en grietje schreef op 26-08-2008 om 07:42:39
Ip opgeslagen


Mooi verhaal Derk! Je geeft precies aan welk gevoel het vissen je soms kan geven. Leuk om te lezen!

 Sybren schoustra schreef op 25-08-2008 om 22:26:02
Ip opgeslagen


Heey Derk leuk verslag, je hebt idd gelijk de kleinere vissen komen vaak niet aan bod, mooi beschreven herken kan me helemaal in leven in die spanning!
Groeten sybren

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02801 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign