Nieuw PR voor Sietse
 Geplaatst op  19-08-2008  door Wouter
4445 keer bekekenSander’s persoonlijk record bleef uiteraard geen lang gekoesterd geheim. Ook Sietse heeft er weet van gekregen en zag zijn PR van 89 cm met één lullig centimetertje verpletterd worden door maatje Sander. Dit kon hij niet zonder slag of stoot aan zich voorbij laten gaan en aldus zat ik zaterdagochtend de 26e juli rond de klok van 8 in de boot. Sander was op vakantie, dus alleen met Sietse deze keer. ’s Ochtends – we waren net de haven uit – vaar ik onder een ophaalbrug door, terwijl mijn 2.70 m lange Rozemeijerstok nog rechtop in de hengelsteun staat. Te laat zie ik m’n hengel krommen op een manier zoals ik het liever niet heb. Wonder boven wonder en met heel veel geluk blijft m’n hengeltje heel. Niet een, maar twee engeltjes op de schouder..


Een keer op het water vallen al snel de eerste regendruppels terwijl het gewoon ordinair warm is. Een onweersbui passeert op een paar kilometer, maar vormt geen gevaar. We trollen veelbelovende stekken af, jerken wat langs een paar bedden fonteinkruid en uren verstrijken zonder ook maar een aanbeet. Rond tienen komen we aan op een kleinere plas. De zon brandt er inmiddels al best op en we gaan er vanuit dat de rovers in de diepere gaten te vinden zijn. Terwijl Sietse net zegt dat hij op deze plas überhaupt nog nooit een snoek heeft gezien, krijgen we gelijk. Op ongeveer 4 meter water grijpt een snoek uiterst subtiel Sietse’s tweedelige Rapalaplug. Vooraf spraken we af dat iedere snoek gewoon met de hand geland zou worden, tenzij het zeker een nieuw PR zou betekenen, in dat geval zou het schepnet gebruikt worden. Bij het zien van deze snoek dacht ik aan een mooie tachtiger. Toen ik haar voor Sietse uit het water pakte, bleek dit toch iets te voorbarig: toch nog 92,5 cm! We onthaken zo snel mogelijk en binnen no-time zocht de snoek de verkoelende diepte weer op. Puur vanuit collegiaal oogpunt (zo zijn wij), wordt Sander op z’n vakantieadres even op de hoogte gebracht van deze wijziging in het algemeen klassement.


Hier blijft het bij de rest van de dag. Ik krijg op hetzelfde plasje nog een snoeiharde aanbeet op een Screaming Devil en op een rivier wordt Sietse’s bulldawg tot twee keer toe door dezelfde snoek geataqueerd, maar dat is dan ook het laatste wapenfeit geweest. Rond een uur of vier is het mooi geweest. De hitte – het is inmiddels meer dan 26°C – wordt bijna ondraaglijk en het snoeken onder deze omstandigheden is voor ons en vooral voor vriend Esox helemaal niet leuk meer. Slechts eentje vandaag, maar wel een mooie die het – dankzij het snelle releasen – gewoon na kan vertellen.


Good goan,
WouterReacties

Er zijn 4 reacties

 Markjan schreef op 27-08-2008 om 09:13:19
Ip opgeslagen


En wat voor een PR, daar hoef je je niet voor te schamen hoor.

 Sybren Schoustra schreef op 20-08-2008 om 19:12:26
Ip opgeslagen


Leuk verslag, ze zijn bij wouter in de boot gemiddeld niet klein. Hengels in steunen en bruggen is een bekend probleem, ook in de horizontale steun!"kuch"

 Pieter schreef op 19-08-2008 om 23:01:30
Ip opgeslagen


Wouter jij verwent je gasten toch iedere keer weer met een mooie snoek. Ons avontuur komt later deze week.

 Alfred en grietje schreef op 19-08-2008 om 20:49:56
Ip opgeslagen


Mooi verslag Wout. Ondanks tegenvallende vangst toch een mooie dag!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.01884 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign