Monsters van (loch) Nes
 Geplaatst op  19-08-2008  door Alfred en grietje
4177 keer bekekenZaterdag middag, om een uur of 1 zijn we er klaar voor, we gaan weer vissen! We kiezen dit keer voor de boot en willen richting Nes om achter de snoekbaars aan te gaan. Boot klaar gemaakt en op weg naar de volgens een vismaat redelijke trailerhelling.
Boot achteruit richting water en laten vieren die lier. Shit!! hele boot met de boeg richting maan in het water!!! Boot vol water en de motor ook. Die moet eerst droog gestart worden! Begint alweer goed! Grietje,hond en hengels in de boot en toch maar gaan slepen.


Uren gesleept waarin er niks gebeurde. Misschien een enkele voorzichtige aanbeet maar daar bleef het dan ook bij.
Tot Grietje op de Stumpjumper dan toch eindelijk een èchte aanbeet kreeg. Maar deze snoek (tenminste dat denken we) bleef niet hangen. Een paar honderd meter verder op was het dan toch raak. Weer op de Stumpjumper pakte Grietje de eerste vis van de dag: dikke 60er snoek!
Opgelucht dat we dan toch eindelijk vis in de boot hadden gingen we met nieuwe moed verder.


Na een paar honderd meter stond mijn steunhengel in de steun te rammelen. Ik had hier een blauwe SD aangeknoopt in de hoop de vissen te wekken en dat werkte uiteindelijk. Vis bleef diep, dus de gedachte was dat dit misschien wel eens een snoekbaars kon zijn, en dan ook geen kleintje. En ja hoor een fraaie snoekbaars van 72cm!
Op de terugweg op ong de zelfde plek werd later nog een snoekbaars gehaakt en deze mat 68cm. Eveneens op de blauwe SD!
Vond het altijd maar een onding maar begin toch mijn mening te herzien....


Opvallend was wel dat de beide vissen de SD vol overgave hadden gepakt.Alle 2 de dreggen vast in de bek en de SD overdwars tussen de tanden.


Nadat hierna geen vangsten meer in de boot kwamen werd besloten om te stoppen en het hier morgen vroeg nog eens te proberen.
Om 6 uur weer op het water en ditmaal had Grietje de blauwe SD aan de lijn geknoopt. Weer bleef het een hele tijd erg rustig tot na ong een uur de eerste vis zich meldde: Een fraaie snoek van dik in de 60 vergreep zich ditmaal aan..... DE BLAUWE SD!


Even later was het weer Grietje haar hengel die doorgaf dat er aan de andere kant van de lijn iets aan de hand was. Ditmaal was het de Stumpjumper die tussen de kaken van een rover kwam te zitten. Raar hoor zegt Grietje, je voelt dat er iets aan zit maar wat dat is nog niet duidelijk. Het was in ieder geval klein!
Nou ja klein, een baars van 36cm is toch weer niet echt klein te noemen en zo was iets wat klein was dan toch weer groot. Volg je het nog? Nee? Dan gaan we verder.


Toen we even een sanitaire stop moesten maken draaiden we de hengels in en het kunstaas scheerde over het water. Goh zeiden we er zou nu maar een snoek op klappen! Nog niet eens half uitgesproken of....KLAP maar hij miste hem net! Wel lachen hoor. Heb je het er net over en dan gebeurt het ook nog!! Even later was het dan weer raak voor Grietje op de blauwe SD, weer een snoek die volledig over de SD heen was geschoven. Je snapt dat van deze vis geen foto is daar onthaken ons te lang duurde en we de snoek weer in het water wouden hebben. Had nog wel kracht over want ik kreeg nog een behoorlijke douche van hem.


Na deze toch wel leuke morgen begon de ellende weer van voor af aan. Eenmaal bij een andere helling aangekomen lier ik de boot uit het water, wanneer plots de lier het begeeft en de boot met een rot klap naast de rollen op de trailer dondert met als gevolg een groot gat in de bodem van de boot! Wat had ik de hel in zeg!!!
Met hulp van enige omstanders toch de boot nog op de trailer weten te krijgen en maar naar huis. Weet ik hoeveel uur hadden we gestoken in het maken van deze boot en nu was ie weer zo lek als de koppakking van Sybren zijn auto. Al met al toch nog een mooi weekend gehad met weer een paar monsters van Nes!!!Reacties

Er zijn 4 reacties

 Kj Visser schreef op 21-08-2008 om 20:38:31
Ip opgeslagen


hey alfred, goed verslag .
denk je dat je je boot snel weer op orde hebt?

we willen namelijk zaterdag 30 augustus een dagje organiseren met de snoeken.net lezers en schrijvers.

we horen het wel.

vr gr Kj Visser

 Sybren Schoustra schreef op 20-08-2008 om 19:06:48
Ip opgeslagen


Leuk verslag en mooie vissen toch een leuk stekkie daar wordt ook veel gevist dus het staat er ook wel om bekend.Jammer van het einde van de visdagen  

 Wouter schreef op 20-08-2008 om 08:50:47
Ip opgeslagen


Jullie pakken het goed aan. Ik moet de snoeken de laatste tijd bijna de boot inschreeuwen, zo weinig aanbeten krijg ik. Bij jullie gaat het gelukkig heel wat beter!

 Pieter schreef op 19-08-2008 om 23:10:01
Ip opgeslagen


Goh, jullie weten er toch iedere keer weer een avontuur van te maken. Leuk weer eens een visdag van jullie mee te maken.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.029 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign