Stamgasten en bootgasten
 Geplaatst op  12-08-2008  door Wouter
4185 keer bekekenMaandag 14 juli 2008. Gast van de dag: Sander Koop. Binnen ons vriendengroepje is het aantal visliefhebbers toch wel bovengemiddeld. Menigeen stapte al eens in ons bootje, maar de heer Koop bleek toch een uitzondering op de regel. Aangezien we geen stiefkinderen willen maken en hij me al een paar maanden de oren van de kop zeurt wanneer het nu eens zijn beurt is, bracht deze dag uitkomst. Onze Sander algemeen bekend staand om zn niet-geringe stemvolume (hij kijkt niet op een paar dB meer of minder) voorspelde qua snoekaantallen de vloer met me aan te zullen vegen. Oppertunistisch als hij soms is voorspelde hij een snoek van 1,07 meter te zullen vangen vandaag. Sanders PR is 84 cm. We laten ons graag verrassen..


Aldus glijdt ons bootje pas tegen het middaguur eerder kon niet de trailer af. Ik had Sander een gouden combi gegeven; een kort trolstokje met daaraan een dikke Fatso geknupt. Op de rivier blijkt Sander toch niet zo professioneel want hij pakt regelmatig bodem terwijl hij denkt beet te hebben. Na het zoveelste JAA! ik wist genoeg brak er toch ineens een echte snoek door het oppervlak. Altijd lachen, de eerste van de dag is voor Sander. Het verbaasde me wel dat ondanks het warme weer (± 24°C) de snoek van hooguit anderhalve meter water kwam. Gelukkig stond er nog een behoorlijk windje, anders was het qua warmte bijna onaangenaam geweest.


Aangezien de diepere stroomnaden nog niets hadden opgeleverd, besloten we langs de oevers verder te varen. Op een goede plek aangekomen zeg ik Sander dat hij zn hakken in het zand mag zetten. Niet ten onrechte, want op een met riet begroeide hoek kwam ineens een beste aanbeet van een groter exemplaar. Weer een PR aan diggelen want de snoek mat toch eventjes 90 cm! Gedurende een kleine 10 seconden is er sprake van acute geluidsoverlast op het water; door een alles behalve zachtzinnige overwinningskreet van mijn bootgast, gaan in een straal van ongeveer 100 meter alle watervogels op de wieken. Sander blijkt voorspellende gaven te hebben, want ik sta met 0-2 achter.


Jammer voor Sander, maar de 0-2 achterstand werd in anderhalf uur omgezet in een 2-2 gelijkspel. Ik pak er nog twee bij waaronder een mooi exemplaar die overigens wel dieper lag. Rond zessen was het mooi geweest en besluiten we weer richting trailerhelling te varen. Onderweg zien we nog een bruine kiekendief doodsimpel met één poot een jonge meerkoet uit het riet trekken, maar snoek vangen we niet meer. We besluiten een heerlijke dag met 4 snoeken.


Binnenkort nog een dagje op stap met Sietse. Er zal nog een revanche volgen. Jullie horen nog wie de gelukkige is..

Good goan
WouterReacties

Er zijn 3 reacties

 Markjan schreef op 29-08-2008 om 09:23:59
Ip opgeslagen


Je verdeelt het verkeerd, eerst de gasten en dan de gastheer....

 Pieter schreef op 14-08-2008 om 18:04:41
Ip opgeslagen


Prachtig hoe jij je gasten langs die snoeken vaart. Hoop dat je zondag ook mij even langs die vissen loodst.

 KJ Visser schreef op 14-08-2008 om 12:56:19
Ip opgeslagen


Wouter, goed weer eens wat van je te lezen ,hopelijk volgen er meer dergelijke verslagen,
je bent je ,,schrijfkunst ,, in ieder geval niet verleerd.

groet KJ

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02811 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign