Dubbele cijfers
 Geplaatst op  12-08-2008  door Rix
4175 keer bekekenHet is zaterdag 9 augustus, dit keer ging de wekker niet overdreven vroeg, om 6 uur om precies te zijn.
Ik had om half 8 met Pieter afgesproken om samen eens even alles wat zwemt en tanden heeft achter de schubben te zitten.
Het weer was goed toen we de boot in het water hadden liggen, veel wolken en een mooie rimpel op het water, vol vertrouwen gingen we op pad.


Het duurde echter erg lang voor de 1e aanbeet kwam, dit was pas om 10 over half 10 onder een brug. Even werd gedacht aan een mooie baars, maar het was een snoekbaarsje. Mooie vis, mooie foto, en snel terug. Na nog een paar worpen te maken wist ik ook 2 leuke baarzen te vangen.
Onder deze brug heeft Pieter me trouwens ongelooflijk verbaast, de nauwkeurigheid waar hij mee kan gooien in echt fenomenaal! Je moet eens aan bergbeklimmen gaan denken Pieter, dat touw om te zekeren gooi jij zo naar boven… VAST!
Na de brug grondig uit te hebben gekamd trollen we verder, ik kreeg een mooie aanbeet, een paar harde klappen maar helaas loste de vis.


Even leek het erop dat het weer om ging slaan, maar wonder boven wonder kwam er geen druppel uit.
Toen we een mooie Lund boot tegenkwamen kreeg ik al een voorgevoel, en die bleek te kloppen, politie in burger, en we moesten even onze vispapieren laten zien.
Natuurlijk waren die allemaal dik in orde, en we konden dan ook weer snel verder vissen.


Een lange tijd bleef het rustig, maar om kwart voor 2 ging mijn hengel wel opeens heel krom staan. Een hard gevecht volgde met een mooie snoek die een paar keer onder de boot dook, gelukkig kon ik hem zonder al te veel problemen landen, en de 3e vissoort van de dag was een feit. Een mooie snoek van exact 80 centimeter mocht op de gevoelige plaat.
Helaas was dit voor mij de 3e en laatste vis vandaag, want waarschijnlijk was opeens toch Pieters aas een stuk lekkerder dan dat van mij.


Pieter ving opeens in 2 uur tijd 3 mooie snoeken waaronder de grootste van de dag die 83cm haalde, en een aantal mooie baarzen. Het was het traditionele bijtuurtje want het ging echt even heel snel.


Op de terugweg naar de trailerhelling zagen we opeens jagende roofblei aan de oppervlakte, en wij zagen onze kans schoon om het rijtje uit te gaan breiden naar 4 vissoorten.
Maar helaas, op 1 harde klap op m’n hengel na bleef het volledig rustig, en wilde de roofblei zich niet laten verleiden.
Ondertussen liep de klok tegen 17.00 en besloten we maar te gaan traileren, het was mooi geweest.
Met een totaal van 4 snoeken 1 snoekbaars en 6 baarsen konden we voor deze tijd van het jaar toch niet geheel ontevreden zijn. 11 vissen is toch een leuk aantal.


Eerder deze week was ik ook nog een keer met Sybren wezen vissen, dit was echter knap waardeloos, want over de hele middag en avond is er maar 1 baars gevangen. En die was ook nog in de 1e 5 minuten dat we visten.


Sybren loste nog wel 1 snoekje, ongeveer 5 minuten voor we de boot weer gingen traileren, dit was duidelijk een slechte dag!
Overigens was het wel erg gezellig en moeten we het zeker weer eens overdoen op dagen dat ze daar wel willen bijten, maar uit het roofviskampioenschap topic heb ik begrepen dat dit zeker goed moet komen.


Verder heb ik afgelopen week nog 2 keer met een rubberboot gevist die ik kon lenen van een goede bekende. Eindelijk met een ‘eigen boot’ het water op, en het is dan leuk om daar eens goed mee te gaan expirimenteren.
1 dagje ben ik samen met een goede vriend van me geweest, toen hebben we wat mooie baarzen gevangen, en een schitterende roofblei van 61cm.


2 dagen later ben ik samen met mijn vriendin ’s avonds even op pad gegaan en wist ik nog een hele mooie snoek van 83 cm te verleiden. Al met al heb hele leuke dagen beleefd want ook al vang je niet heel veel vis, het is altijd lekker om met het mooie weer op het water te dobberen.
Iedereen die afgelopen weken met me heeft gevist bedankt en alles was voor herhaling vatbaar!

Tot de volgende keer!

RixReacties

Er zijn 3 reacties

 KJ Visser schreef op 14-08-2008 om 12:54:14
Ip opgeslagen


mooie samenvatting van je visdagen rick, vind vooral de roofblei een ,,plaatje,,

groet KJ

 Gerbert schreef op 13-08-2008 om 21:51:35
Ip opgeslagen


Lekker gevangen jongens!

 Wouter schreef op 13-08-2008 om 20:15:14
Ip opgeslagen


Mooi verslag Rix en zeker ook mooie vangsten op een water dat je moet leren kennen.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.03676 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign