Snoek ,Baars en een rode sweater.
 Geplaatst op  25-07-2008  door Kj visser
4186 keer bekekenHet is 5 uur, vaag in de verte hoor ik iets dat op een wekker lijkt , eigenlijk ben ik al een tijdje wakker tenminste dat dacht ik.
Na een bak koffie en de nodige voorbereidingen spring ik in de auto en rijdt ik naar de trailer helling waar ik samen met Pim had afgesproken om een dag op de rivier door te brengen.
We komen gelijktijdig aan en rijden richting helling, tot onze verbazing liggen er op en om de helling een tiental stalen sloepjes van een of andere scouting groep met daarin diepslapende scouts.
Een met wallen bedekte scout is zo vriendelijk om voor ons de leiding wakker te maken en die komt in niet veel meer dan een dun pyamaatje met ons overleggen, we kunnen haar gelukkig overtuigen dat de bootjes even verplaatst moeten worden en even later zijn er een dozijn slaperige scouts in de weer om hun bootjes te verplaatsen,


We nemen afscheid van het pyamaatje en zijn blij dat we opdat moment een dikke trui aan hebben , het is niet veel warmer dan 15 graden.
Ik heb ondertussen Pim’s nieuwe aanwinst bewonderd ,een prachtige sylvan sporttroller is de nieuwe boot van Pim,,vanaf nu kijk ik toch met andere ogen naar die ,,arme studenten,,.
Met een duw op de knop start de 25 p.k Suzuki in een keer en voor ik er erg in heb vliegen we richting eerste stek.


Bij de brug aangekomen beginnen we te trollen en bespreken ondertussen de rest van de dag .
Na nog geen 10 minuten krijg ik een flinke dreun op mijn handhengel en dit geeft aan dat de Pikefighter zijn naam weer eer aan doet.
Een mooie snoek komt even later aan de oppervlakte en niet veel later is de snoek aan boord ,
Het meetlint geeft 82 cm aan en dat is zeker geen slecht begin van de dag .
Na een paar rondes wisselen we van kunstaas en hopen nu met dieplopend kunstaas de bodemrovers te kunnen verleiden , en niet veel later verschijnt dan ook de een na andere baars aan boord,die leuke sport geven aan de lichte vertikaal hengels.


Bij een betonnen stuwwand draai ik de dieplopende plug naar binnen om een fin S aan de haak te doen tijdens dit binnen draaien klapt de hengel weer krom en heb ik het vermoeden dat er weer een snoek aan de andere kant van de lijn hangt , even hopen we op een snoekbaars maar aan de dril te zien is het toch echt een snoek.
en ons vermoeden word snel werkelijkheid als er even later een mooie snoek uit het water gehaald word ,
De snoek is groter dan ik vermoede en de teller stopt bij 73 cm.
We gaan verder met wat we van plan waren en even later huppelen de vertikaal geviste shads over de bodem.


Wat niet het gehoopte resultaat opleverde dat we gehoopt hadden trouwens.
we gingen dan ook richting rivier en binnen een mum van tijd sleepten de pluggen langs veel belovende riet kantjes.
Op de rivier zelf tikten we met de vertikaal geviste shads vele diepe en ondiepe stekjes af en zo nu en dan krgen we dan ook best een mooie aanbeet maar het lukte niet om een snoekbaars aan boord te krijgen.
Er werd dan ook koers gezet naar de monding van de rivier ,maar wat we hier ook probeerden geen snoekbaars , wel felle aanbeten maar daar bleef het bij.


Om iets afwisseling te krijgen besloten we naar een verderop gelegen geul te gaan om deze af te gaan trollen, maar wat in eerste instantie een veel belovende stel leek , bleek zo dood als een pier .
Snel werd de rivier weer opgezocht en met dieplopende pluggen werd de terug reis ingezet.
Het was inmiddels rond 2 uur en in alle rust voeren we tussen de vele schepen naar een volgende stek …..en wat doet een doorgewinterde roker op zo.n moment…..


.. juist hij steekt een sigaretje op om de nodige nicotine tot zich te kunnen nemen , om zodoende nog meer genot uit het moment te kunnen halen .
De sigaretten van Pim bevonden zich in zijn sweater die hij bij het verlaten van de vorige stek over zijn stoel had gelegd……..juist ….had….de sweater was nergens meer te bekennen .en was waarschijnlijk tijdens het varen overboord gewapperd


Nu was de sweater niet het ergste dat miste ……de sleutels die in de zakken zaten des te meer.
Snel werd alles binnengehaald en werd er koers gezet naar de vorige stek ….maar wat we al vermoeden werd werkelijkheid…..de sweater was nergens te bekennen en lag waarschijnlijk al een tijdje op de bodem van meer.
Snel werden noodzakelijke telefoontjes gepleegd en werd er koers gezet naar de trailerhelling,
De dag was dus eerder afgelopen dan we beiden verwacht hadden , gelukkig had Pim een redder in nood wiens naam ik hier niet mag noemen, en die stond binnen 45 minuten met de reserve sleutels bij de auto en kon de trailer en boot veilig richting Hogeveen vervoert worden.


Na de spullen overgeladen te hebben.
Een spijtig eind van een dag die zo goed begon,,,Pim het was nou niet echt je geluksdag , ik hoop dat je de verloren spullen dan ook met niet te veel moeite weer kunt vervangen.,,


VR GR KJ VisserReacties

Er zijn 2 reacties

 Markjan schreef op 27-07-2008 om 10:26:00
Ip opgeslagen


Vanaf mijn vakantieadres kan ik het toch niet laten even te spieken op de site. En wederom een leuk verslag, met een minder mleuk einde. Gelukkig is alles toch nog goed gekomen, met dank aan de 'redder in nood'

 Pim Holthof schreef op 26-07-2008 om 10:48:28
Ip opgeslagen


Klaas,
Je hebt er weer een mooi verhaal van gemaakt. Het was zeker een leuke dag, met een minder einde, dat wel. Gelukkig heb ik een deel van de sleutels alweer vervangen. Een ander deel moet nog bijbesteld worden, waaronder de auto sleutels. Tom is net met de auto vertrokken richting Duitsland. Dat is allemaal goedgekomen.
Tot donderdag, hopelijk dan betere vangsten van mijn kant!

Groet Pim

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0196 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign