Wie de jeugd heeft.....
 Geplaatst op  09-07-2008  door Kj visser
4180 keer bekekenDat ene visdag de andere niet is, is ons allemaal duidelijk, waar de snoeken een paar weken geleden bijna de boot in sprongen moest er nu hard gewerkt worden en moesten er vele(kilo)meters gemaakt worden.
Afgelopen zaterdag was er een korte vismiddag gepland en lagen we dan ook om ong 13.00 uur op het water.
Het weer was fantastisch en even later sleepten we de salmo en Spro pluggen in een constant tempo achter de boot , dit keer had ik neef Klaas aan boord die ook vorig jaar een aantal keren was mee geweest en zich ondertussen had ontwikkeld tot een echte roofvisser.
We merkten dat er heel veel vakantieverkeer op het water aanwezig was , en het leek wel of alles wat kon drijven of ook maar enigszins op een boot leek deze middag op het lag .
Luchtbedden , surfplanken,autobanden,mannen en vrouwen met of zonder zwembandjes. doorkliefden ons traject,


Ook waren er veel drijvende waterplanten en grote stukken lelies in het water aanwezig wat het trollen er niet makkelijker op maakte.
Na een flink stuk getrold te hebben , wisselden we van plek en Klaas voer als een volleerd stuurman strak langs de waterlelievelden.
Plots was er dan ook de kreet…..ja ….en een van de hengel hing hoepeltje krom in de steunen.
Snel werd de kracht van de motor gehaald en de andere hengel binnengedraaid,nu kon neef aan de dril beginnnen,de snoek bleek een forse vechterbaas te zijn die zich van zijn beste kan liet zien,en het onze jonge medevisser het niet bepaald makkelijk maakte , run na run werd gelukkig opgevangen en na een poosje kwam de snoek dichterbij de boot.
Hier volgden nog een paar kopschuddende kapriolen en kon ik de nu moe gestreden snoek makkelijk binnenboord pakken en de plug die heel losjes in de bek hing verwijderen.
Klaas kreeg even later de snoek in handen en werden de nodige plaatjes geschoten van de wel heel breed glunderende visser.


De snoek was een knappe dame van 85cm en meteen een verbetering van 1 cm voor onze Klaas.
We vervolgden onze weg en hoopten na dit succes op meer….maar wat we ook probeerden de snoeken waren niet echt los ….toen we de pluggen voor rubber omwisselden wist lucky neef toch nog een baarsje naar de oppervlakte te drillen.
na dit zenuwslopende gevecht werden de pluggen wederom uit de koffers gehaald en begonnen we nu wat dieper water af te slepen.


Inmiddels trokken donkere wolken samen en begon de wind op te steken.
Via de telefoon werd ik op hoogte gehouden van de vangsten van het noorden en iets verderop .
De zonnebril werd afgezet en wolken werden steeds donkerder, we besloten dan ook maar te gaan traileren , en na een kleine file stond even later de boot op de trailer.
Gelukkig hadden we een mooie vis aan boord gehad , maar we hoopten eigenlijk op meer.
Toch een leuke middag die we vast nog een keer gaan over doen
Vr gr Kj visserReacties

Er zijn 3 reacties

 Derk schreef op 11-07-2008 om 08:42:15
Ip opgeslagen


Mooi beesje!!!

 Markjan schreef op 10-07-2008 om 16:47:26
Ip opgeslagen


Zo zie je dat het water in deze tijd niet alleen van ons is. Toch nog wat kunnen vangen, dus geen verloren dag. Bedankt weer, voor jullie bijdrage!

 Pieter schreef op 09-07-2008 om 22:10:21
Ip opgeslagen


KJ, ondanks de magere vangsten toch prachtig dat juist je neefje deze snoek vangt. Schitterend om te zien hoe trost hij met zijn vangst op de foto staat!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02235 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign