Dubbel genieten
 Geplaatst op  26-06-2008  door Rix
4175 keer bekekenDe wekker ging dit keer om 6 uur, alles was al ingepakt, en nadat de koffie erdoor was en inclusief alle luxe in de thermoskan was gegooid kon ik opweg naar het prachtige water waar ik had afgesproken een dagje met Pieter en KJ te gaan vissen.
Ik was er van uit gegaan dat ik er wat te vroeg aan zou komen, maar doordat her en der wegen waren opgebroken was het stipt 8 uur toen ik arriveerde. KJ kwam wat later.
Pieter had de boot al zwemles gegeven en we konden dan ook gelijk op weg.


De motor werd aangetrokken en het kunstaas achter de boot gegooit, eerst maar een stukje trollen zei Pieter.
we zetten de boot in gang en de dag was begonnen!
'alles goed met Pieter?' vroeg ik? BAM! de eerste snoek greep het kunstaas al, nog geen 30 meter van de trailerhelling af! Dat begon lekker. een snoekje van ergens in de 60 mocht even op de foto!


Heel wat plantenbedden werden afgegooid met jerkbaits, poppers en pluggen, maar de snoek liet zich even niet meer zien, tot Pieter weer een aanbeet kreeg maar deze kort voor de boot verspeelde. Dat scheelde weer een paar vieze handen, en zo erg was het niet, want het was toch een kleintje. Ondertussen was KJ ook gearriveerd en we besloten weer een stukje te trollen. Toen ik luisterde over al die metersnoeken die Volkmar op een bepaald stuk had gevangen klapte opeens de steunhengel inclusief de steun nog nét niet uit de boot, ik kon hem nog net grijpen en blijkbaar was mijn warrior vol gepakt door iets wat ik niet helemaal thuis kon brengen, log gewicht, het zal toch niet??
En nee, het was inderdaad niet de lengte waar we op hoopten, maar het was een schitterend getekende dikke snoek van 83 centimeter, die waarschijnlijk mis had gegrepen, maar waar mijn superscherpe gamakatsu toch nog kans had gezien om aan de buitenkant van de bek vast te prikken. Een foto en vervolgens snel de snoek eerlijk terug gegeven aan dit schitterende water. Ziezo, we waren allebei van de nul af!


Tijdens het trollen kregen we nog wat aanbeten, maar Pieter en ik wisten het beide weer voor elkaar te krijgen om ze kort voor de boot te verspelen.
Toen was het opeens weer raak voor Pieter en z'n hengel boog mooi door wat aangaf dat dit een leuke snoek moest worden, tijdens de dril werd de lijn van de steunheng opeens weggetrokken en het leek alsof de snoek door de andere lijn was gegaan, toen stonden we samen 1 snoek te drillen.... dachten we.. tot dat opeens Pieters lijn naar links ging en die van mij naar recht!
Een double strike! Gelukkig kreeg KJ hier ook lucht van en kwam naar ons toe om een foto te maken. De grootste was voor Pieter en het meetlint stopte dan ook bij 94cm. Mijn snoek was maatje standaard!


Verder zagen we dat KJ ook de nodige visjes aan het vangen was, en was het erg gezellig op het water, lekker rustig, goed weer, bakje koffie erbij... wat wil je als een mens nog meer.
Het werd rustig met de aanbeten, en we besloten even te gaan snoekbaarzen, dit begon goed, binnen 5 minuten verticalen pakte KJ een bak van een snoekbaars, die iedereen al gezien heeft in het vorige verslag, maar na deze schitterende vis was er geen teken van leven meer op de bodem.


Bij het terugtrollen richting de trailerhelling was het opvallend rustig terwijl KJ steeds verder achter bleef.
Achteraf hoorden wij dat hij onderweg nog 2 keer de boot had moeten stilleggen om een snoek te drillen. Bij ons was het alleen maar de roofplanten die om de minuut onze dreggen te pakken had.
Op het laatste stukje voor de trailerhelling gebeurde dan toch waar we de hele dag al op hoopten... een dubbel strike hadden we gehad! Een 80+ snoekbaars hadden we gehad! Dus wat moest er nog komen? Juist! Een meter natuurlijk, en die kwam er.
KJ was wel opvallend lang aan het drillen en tilde toen een toch wel hele forse snoek de boot in, het meetlint stopte bij de 1.02, KJ z'n 4e metersnoek!


Pieter sloot de dag af met een snoekje die niet van zijn busterjerk af kon blijven.
Om 5 uur hebben we de boot eruit gehaald en kon iedereen met een tevreden gevoel naar huis rijden, al was het wel jammer dat het 's middags zo rustig bleef.
Ach ja, met z'n 3en toch 10 snoeken in de boot gehad en 1 80+ snoekbaars! mag je dan nog klagen??

Rix


ps: tegenwoordig kun je op verslagen reageren via het forum door op onderstaande witte link te klikken!Reacties

Er zijn 6 reacties

 P.v.dijk schreef op 28-06-2008 om 18:49:33
Ip opgeslagen


mooi verslag hoor
ik ben ookk weg geweest van 6 tot 14 maar hellemaal niks . het was gewoon waarde loos

 Markjan schreef op 28-06-2008 om 11:09:19
Ip opgeslagen


Leuk verslag van een leuke dag. Bedankt voor je bijdrage!

 Derk schreef op 27-06-2008 om 23:15:54
Ip opgeslagen


Zo een snoekbaars maakt wel veel goed!! En je heb in elk geval aktie gehad. Heb nog geen dag gehad dat ze helemaal los waren jammer genoeg, maar het zeizoen is nog maar net begonnen!!!

 Alfred en grietje schreef op 26-06-2008 om 22:13:52
Ip opgeslagen


mooi gevangen jongens!
We hebben zelf de boot bijna kaar en hopen hem dit weekend te kunnen dopen. Dan volgen uiteraard de verslagen ook weer want de afgelopen weekenden druk geklust en niet gevist

 Pieter schreef op 26-06-2008 om 21:20:20
Ip opgeslagen


Inderdaad niets om te klagen. Een visdag valt of staat met een goede vismaat. Jij bent zo'n vismaat die begrijpt waar het om gaat, dezelfde passie deelt. Maar ook KJ is een vismaat waar ik graag mee vis. Ik hoop dan ook nog vele uurtjes met jullie door te brengen het komende seizoen!!!

 Kj Visser schreef op 26-06-2008 om 16:14:18
Ip opgeslagen


mooi verslag Rick, en als ik de foto's weer terug zien begint het al weer te kriebelen .
blijft ook een heel mooi water om te vissen ,nog bedankt voor de foto's .
en het lijkt me leuk het nog eens over te doen met nog een paar boten.
groet KJ

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02919 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign