Een meter en mee-eters
 Geplaatst op  23-06-2008  door Kj visser
4180 keer bekekenHet is zaterdag morgen , de dag dat we zouden gaan snoeken op een heel mooie oude rivier arm in de buurt,Pieter zou samen met Rick aanwezig zijn en ik had geen vismaat deze keer.
Dus alleen de boot in dan maar.
Ik was wat later dan de andere jongens op het water en de zon prikte al flink.
In de verte zag ik de witte boot van Pieter al liggen en even later lagen we langszij en werden de verdere plannen voor die dag doorgesproken.
Het zou een combinatie worden van trollen , werpen en verticalen.lekker afwisselend dus.
De eerste vis was inmiddels door Rick gevangen en bleek zoals ik later op de foto zag, een heel mooie getekende snoek van 83 cm te zijn.


We trolden vlak achter elkaar aan en ik kon dan ook tot 2 maal toe zien dat Pieter een snoekje tot vlak bij de boot drilde om vervolgens met een slappe lijn te eindigen, das de nieuwste manier van onthaken zei hij met een big smile

Even later was het mijn beurt en kon ik een snoekje van zo’n 60 cm landen.
Pieter voer achter me en was ook stil gevallen,waarschijnlijk waren die ook druk aan het drillen.
Juist op dat moment geeft de digitale camera aan dat hij het welletjes vond en pas weer in actie zou komen als er nieuwe voltage door de body werd gestuurd , m.a.w nieuwe batterijen ,
Ik vervolgde mijn weg en gebruikte de tijd om nieuwe batterijen te plaatsen toen mijn fatso onderwater bruut werd gegrepen en het arme kunstaasje vast bleek te zitten tussen enorme snoekekaken,snel probeerde ik het kunstaasje van de brute aanvaller te bevrijden en even later werd ik door de inmiddels passerende medevissers vereeuwigd met een snoek van 73 cm.


Nu werd besloten om ,aangekomen op de nieuwe stek, deze te gaan afwerpen.
Een lekker briesje zorgde ervoor dat we een mooie lange drift konden maken.
Toen ik aan het eind gekomen was en net een boterham wilde pakken zag ik dat zowel Pieter als Rick aan het drillen waren.
De boterham werd opgeborgen en snel voer ik naar de plaats van delict.
Zowel de handhengel als de steun hengel was gegrepen en 2 mooie snoeken zagen even later het daglicht.
(Voor details zal Rick jullie aankomende donderdag helemaal bijpraten).
De beide vangers stonde even later breed lachtend op de foto.


Na dit spektakel werden dan in beide boten de boterhammen en koffie te voorschijn getoverd en al smakkend werd besloten om al trollend naar een goede snoekbaars stek te varen.
Tijdens dit trollen zagen we weinig teken van onderwaterleven, en werd op de stek aangekomen , besloten om deze eerst met kleine diep lopende pluggen te bestoken .
Ik monteerde een pike fighter van Spro aan het uiteinde van mijn lijn en hoopte hiermee diep genoeg te komen om de stekelridders tot overgave te dwingen.
En na een tiental meters knalde mijn hengel bijna uit de steun en stond ik een mooie snoek te drillen,welke meerdere malen het wateroppervlakte doorkliefde.
Dit werd allemaal haarfijn vast gelegd door Rick die deze dag de rol van fotograaf op zich genomen had en gezien de prachtige foto’s meer dan geslaagd is voor deze taak
Dit was nummer drie van de dag en het meetlint stopte bij 82 cm .


Na dit wapenfeit werden de pluggen gewisseld voor shads en even later gleed er een felgeel gekleurd fin S shadje de diepte in en werden de ja knik beweging van de hengels vaste regelmaat tot er vanuit het niets een zwaar object vol op mijn shadje knalde en aan de diepbonkende bewegingen wisten we alle drie dat dit een snoekbaars moest zijn , en wat voor 1


de curve in mijn lichte vertikaal hengel werd tot het uiterste getest en om met de woorden van rick te spreken kromde de hengel tot in het handvat ……wat een kracht …..
De diepbonkende bewegingen werden al korter en even later werd een blanke zijkant
Van een hele beste snoekbaars duidelijk .
Een knots van 84 cm werd na de foto’s ook weer aan het rimpeloze water toevertrouwd.
Mijn dag kon niet meer stuk ……dacht ik…..
Op deze stek werd verder geen vis meer gezien nog minder gevoelt …en al trollend vertrokken we weer naar begin punt.


Daar Pieter iets sneller voer dan ik , verloor ik die weldra uit het oog en net toen ik in de verte nog een stipje van hun boot om de hoek zag verdwijnen knalde er weer een snoek op de pike fighter.onder het oog van op 2 waterbedden spelende jongens die na het zien van de snoek heel rap het water verlieten , toch wel aangespoord door mijn woorden,,snoeken zijn gek op tenen,,
Nummer 5 was een feit en met het onthaken vond snoeklief het nodig om enig vlees uit mijn duim tot zich te nemen en mij bloedend achterliet,
De snoek was overigens 85 cm groot en werd op de onthaakmat ontdaan van de Pike fighter.
Ik voer nu richting vertrek punt en kon nog net in de verte de boot van mijn collega vissers ontwaren , weer in de buurt gekomen liet ik de Fatso en de Spro weer hun werk doen .


Pieter viste op het talud en ik besloot iets dieper water aan te houden , daar ik de vorige snoek ook op water dieper water ving.
Deze keuze leek een goede want net toen ik dicht bij mijn medevissers kwam werd mijn vertikaal hengel weer hoepeltje krom getrokken en een tegenstander van formaat was de strijd aangegaan.
Even later werd een grote snoekkop zichtbaar en ik vermoede dat deze weleens richting de meter kon gaan.
De snoek was vrij snel bij de boot maar gaf te kennen dat hij nog niet van plan was zich uit zijn woonomgeving te laten ontrekken.


Na een paar schijnbewegingen kon ik dan eindelijk de onfortuinlijke dame in de kieuw grijpen en de snoek binnenboord halen,tijdens dit spektakel gaf de snoek te kennen dit geen goed idee te vinden en al kopschuddend vloog de plug uit de bek en vond een plaatsje in mijn shirt .
Nu heb ik meestal ander plekken waar ik mijn kunstaas opberg maar voorlopig had ik er even geen last van.
Dat het om een grote vis ging was Pieter en Rick inmiddels ook wel duidelijk en nadat ze langszij waren gekomen werden de nodige plaatjes geschoten waarna de dame weer in haar vertrouwde water werd terug gezet.
De snoek van 1.02 mtr moest even op krachten komen en nam afscheid met een ferme staart beweging.

Wat een dag….5 snoeken …en een knots van een snoekbaars,
Nou als dit geen goed begin van het seizoen is ……

Bij Pieter werd even later ook een mooie snoek gevangen , maar hier zal Rick jullie donderdag verslag van doen.

Om 5 uur stond de boot op de trailer , en even later snorde ik met een goed gevoel richting huis.
Weer een dag die een plaatsje krijgt in de archieven , genaamd herinneringen …


Met vr gr KJ VisserReacties

Er zijn 2 reacties

 Klaas ras schreef op 05-07-2008 om 09:38:13
Ip opgeslagen


heej ome klaas-jan
je hebt wel lekker veel snoeken gevangen,urs zien hoeveel ik dr vang.  

 Pieter schreef op 23-06-2008 om 23:32:42
Ip opgeslagen


Inderdaad KJ, het was een hele mooie dag met voor jou toch wel een heel leuk staartje! Zeg Rick, zullen we die KJ voortaan maar Martin noemen?! Prachtig verslag heb je ervan gemaakt, ik heb er echt van genoten.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01388 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign