Van de nood een deugd maken
 Geplaatst op  19-06-2008  door Derk
4180 keer bekekenWoensdag, 18 juni, Ik moest met de auto even langs de garage voor wat kleine dingetjes, erg vervelend want je bent meteen een deel van je dag kwijt, maar ik dacht laat ik dan eens even mooi gebruik maken van die dag!!
Mijn zwager (net verhuist) woont vlakbij deze garage en die heb ik gebeld om mij even op te halen. Ik had al eens tijdens een wandelingetje (snoekplekken verkennen!!!) een paar hele mooie watertjes gevonden waar eigenlijk wel snoek MOEST zitten, maar je weet nooit iets zeker tot je er gevist heb niet waar? Goed spullen in zijn auto geladen en naar zijn nieuwe woning, hij moest nog wat dingetjes doen, dus voor mij een uitgelezen kans om eens even op verkenningstocht te gaan!!!


Aangekomen bij een soort van vijvertje ,die aangesloten was op een stromend watertje, bleek het water wel heel erg ondiep te zijn. Het stond er vol met onderwaterbegroeing maar het was er kraakhelder en er zwom behoorlijk veel speldaas, zelfs een behoorlijk karper kwam even polshoogte nemen maar toen hij mij ontdekte was ie ook meteen gevlogen.
Ik deed een eigenbouw aan mijn jerkstang om wat te jerken bij wat pompenbladen. Meteen bij mijn eerste worp schoot er werkelijk met een bloedgang een mooie snoek op het aasje welke hij aanzag voor een feestmaal. Na een paar seconden begon mijn hartslag wat terug te komen en sloeg ik aan....... Veel te laat en weg snoek. Balend van het gebeuren gooide ik nog een paar keer over de plek maar dat mocht niet meer helpen. Een paar meter verderop besloot ik om er een slidertje 7 cm drijvend eraan te knopen, goede keuze bleek. Ik zal een worp of 5 6 gemaakt hebben toen er weer vanuit het niets een mooie snoek zo vreselijk hard uit de startblokken knalde dat hij alles en iedereen voorbij schoot en miste. Ik heb nog een paar worpen gemaakt maar ook deze mochten niet resultaat opleveren. Deze moest ik even met rust laten om het later weer eens te proberen. Ik ging het nou eens even van de andere kant proberen maar wel weer over dezelfde stek. Ik wierp het aasje weer mooi aan de kant en liet hem dit keer met een rotgang voorbij gaan. Met een welgemikte aanval was mijn slidertje verdwenen in de enorme tandenmassa. Na een mooie dril kon het fototoestel op het standaartje, zelfontspannertje aan en samen met een mooie glimlach op de foto!!
Alles weer in orde gemaakt en de telefoon ging: Meneer de auto is klaar.
2 uurtjes gevist, maar ik ga hier zeker nog een keer heen!!!

De groeten en een ieder veel succes gewenst!!!

Derk(bait)Reacties

Er zijn 2 reacties

 Rix schreef op 20-06-2008 om 10:33:38
Ip opgeslagen


mooi bedacht en uitgevoerd! En natuurlijk altijd leuk als je aanvallen op je eigengemaakte jerks krijgt!

 Markjan schreef op 20-06-2008 om 08:51:16
Ip opgeslagen


Kijk, dat is nog eens efficient me je tijd omgaan  
En toch nog een leuke snoek om van de schrik te bekomen.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01788 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign