Uitdaging.
 Geplaatst op  16-06-2008  door Pieter
4183 keer bekekenZaterdag 14 Juni, vandaag ga ik met Gijsbert de rivier op. Na de toch wel tegenvallende vangsten van vorig weekend besluit ik een ander deel van de rivier te gaan bevissen. Een deel met veel meer structuur in de vorm van bruggen, kades en kribben. Dit geeft meer stroming in het water en dus ook productievere stekken voor onderandere de roofblei waar ik toch een beetje mijn zinnen op heb gezet dit seizoen. Dat deze vissoort meer dan onvoorspelbaar is was ik al voor gewaarschuwd maar dit maakt de uitdaging dan ook groter.


Het weer was van een heel andere soort dan het vorige weekend want met 15* was het toch dik tien graden kouder. Dit was ook van invloed op de watertemperatuur want die was drie graden gezakt ten opzichte van vorige week.
Tijdens het traileren om negen uur s'morgens trokken donkerblauwe luchten over ons heen en het wachten was op de eerste regen. Dat de regen deze dag uit zou blijven hadden we toen nog niet kunnen vermoeden! Geregeld brak de zon door de enorme stapelwolken en werdt het zo af en toe behagelijk op het water.


We begonnen met het afdriften van een aantal kribben waar de stroming goed langs stroomde en dus de ideale roofblei stek zou moeten zijn. Maar na een uur lang zonder aanbeten besloten we om de rivier verder stroomafwaarts te gaan verticalen. Dit in combinatie met een hengel in de steun waaraan een dropshot montage zit. Het duurde heel lang voordat ik dan eindelijk een aanbeet krijg en mijn eerste snoekbaars kan landen. Op het volgende stuk krijgen we dan nog een aantal aanbeten maar weten deze niet te verzilveren.


Na een aantal uren besluiten we de dag verder te gaan trollen omdat dit ook vorig weekend meer vis opleverde. Het duurt niet lang of ik krijg een mooie aanbeet op mijn steunhengel maar de vis rolt er ook direct weer af. Dit blijft zo de verdere dag doorgaan want we krijgen nog verscheidende aanbeten op ons getrolde pluggen maar geen van de vissen blijft er aanhangen. De vis is gewoon niet geneigd om het aas goed te pakken en overtuigend aan te vallen. Aan het eind van de dag bestoken we nog een aantal snelstromende stekken met roofblei aasjes in de vorm van kleine ratelplugjes maar ook hier verder geen resultaten. Eerlijkheids halve moet ik bekennen dat ik dit stuk rivier niet echt goed ken en dus moest zoeken naar goede stekken maar dat het slecht gaat met de vangsten op deze rivier hoor ik van meer kanten. De reden hiervan is mij een raadsel want normaal rond deze tijd moet het gewoon goed zijn. Maar een rivier is nog eenmaal een grote uitdaging en die uitdaging ga ik de komend tijd dan ook graag aan............

Pieter Nederlof.Reacties

Er is 1 reactie

 Markjan schreef op 16-06-2008 om 22:03:54
Ip opgeslagen


De volhouder wint, zullen we maar zeggen  
Ik denk dat het helemaal goed gaat komen met jullie, die roofblei mogen wel uitkijken!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0071 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign