De ontmaagding
 Geplaatst op  12-06-2008  door Rix
4177 keer bekekenZondag 08-06-08

piep! piep! piep! piep! piep! Kwart over 4 's ochtends schreeuwt de wekker in mijn oor dat ik eruit moet.
Eindelijk is het zondag, de dag dat ik met Pieter had afgesproken om vanuit zijn boot de snoekbaarzen achter de schubben aan te zitten.
Voorspeld was dat het een warme dag zou worden, en dat kon nog wel eens gaan kloppen want er lag 's morgens een dikke laag mist over het twentsche landschap, wat vaak gevolgd word door een zonnige dag.
En een zonnige dag werd het! want terwijl ik dit verslag schrijf pluk ik nog de vellen van mijn (verbrande) neus, wangen, voorhoofd en oren! (viel wel mee zei Pieter nog..)


Om ongeveer 5 voor 6 reed ik het plaatstje Ens binnen waar Pieter al klaar stond, vanaf daar was het nog 5 minuutjes naar de trailerhelling, en terwijl de mist verder optrok gleed de boot in alle rust het water in. De dag kon beginnen.
Genietend van de schitterende zonsopkomst voeren we naar de eerste stek waar we eerst zouden proberen roofblei te lokaliseren en te vangen.


Dit was echter makkelijker gezegd dan gedaan, de roofbleien waren heel nadrukkelijk aanwezig, maar bijten .. ho maar!
Pieter en ik kregen allebei één harde aanbeet, maar hier bleef het ook bij, niks gehaakt, niks in de boot dus. Het had trouwens niet veel gescheeld of ze waren zo in de boot gesprongen.


Dan maar vertikalen, ook dit had ik nooit eerder gedaan.
Pieter vertelde ondertussen dat de dag ervoor met KJ ook erg taai was geweest, maar we begonnen toch met volle moed, want de ene dag is immers de andere niet.
Het verticalen leverde niks op, dus we wisselden het af met stukken trollen met kleine plugjes die we op 4 meter diepte aanboden.


Pas tegen kwart over 12 was het Pieter die de eerste snoekbaars van de dag haakte, geen kanjer maar toch.
Voor mij was dit de 1e keer dat ik een snoekbaars in het echt zag, en ik moet zeggen dat ik ze mooi vind, vooral het indrukwekkende gebit van zo'n beestje, fantastisch!
Uren gingen voorbij, maar het was niet waar we op hoopten.
Totdat Pieter er tegen half 2 weer een haakte, even leek het toen los te gaan, want we haakten opeens 5 snoekbaarzen binnen een half uur. 4 voor Pieter, 1 voor mij.. op Pieters plugje.. (spuit jij die dingen in ofzo?)


Voor mij een mooie ervaring, onthaken, meetlint erlangs, en ja hoor.. dik over de magische grens van 30 cm, want hij bleef pas steken bij 34 cm!!!! Ongelooflijk wat een beest!
Vervolgens nog een paar keer over de stek getrold, maar opeens leek het wel weer uitgestorven.


Tegen vier uur zijn we weer richting de auto gevaren, onderweg nog even wat interresante plekken ons kunstaas geshowt, wat Pieter nog een mooie snoek opleverde van rond de 75 cm.


Dit was tevens de vis waar we de dag mee besloten.
We hadden de boot net optijd getrailerd, want goed en wel in de auto begon het te onweren, iets wat dus niet fijn is als je op het water zit.
Bij deze wil ik Pieter nog hartelijk bedanken dat ik een dagje mocht meevaren op zijn droomschip, en ik vond het zeker voor herhaling vatbaar! Alleen dan met iets meer vangsten!


Dinsdag morgen ben ik met een collega op pad geweest, en iets wat ik nooit voor mogelijk hield gebeurde, onder een brug een hele dikke aanbeet onder m'n voeten en een rare dril!
Toen ik voor het eerst de kop zag was ik even verward, zag ik dat nou goed? Een snoekbaars? Dat zou toch gek zijn, meer dan 3 jaar op deze stekken vissen, en dan vervolgens 2 dagen nadat je de 1e snoekbaars hebt gevangen gelijk in dit water ook snoekbaars vangen, maar het was wel zo!
Een prachtig nieuw pr voor mij werd geland en ik was zo blij als een kind!
67 cm, een nieuw pr waar ik trots op ben!

Tot de volgende keer,
RixReacties

Er zijn 3 reacties

 Markjan schreef op 15-06-2008 om 10:27:58
Ip opgeslagen


Het blijven prachtvissen, die snoekbaarsen. En je was met een echter expert op stap, dus dat is mooi meegenomen.
Bedankt voor de bijdrage!

 KJ Visser schreef op 12-06-2008 om 21:00:01
Ip opgeslagen


Rick, gefeliciteerd met je ontmaagding wat snoekbaarzen betreft,mooie foto's trouwens,vooral die met het mist op het water is een mooi plaatje,en nu maar afwachten tot de vangsten daar weer een beetje aantrekken.want het is en blijft een mooie visserij dat snoekbaarzen,

groet KJ

 Pieter schreef op 12-06-2008 om 16:39:47
Ip opgeslagen


Rix, het was inderdaad een taaie dag en dan die donderse roofblei'en ook nog rustig rondjes om de boot aan het zwemmen. Maar ik heb een hartstikke gezellige dag met je gehad. En het viel toch wel mee; je kop was alleen vuurrood! We gaan het binnenkort nog eens dunnetjes overdoen. Leuk verslag en dan uiteindelijk ook nog een mooie snoekbaars.
Commentaar van Rix:
dunnetjes?? dacht dat we hier toch wel dik overheen konden!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02809 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign