Een taaie dag
 Geplaatst op  09-06-2008  door Derk
4186 keer bekekenAfgelopen zondag, 08-juni, had ik afgesproken met een oud collega en vervent snoekenjager, Jan de Groot. We zouden die dag gaan trollen op een kanaal met kans op snoek en snoekbaars en misschien zelfs een baars, nou dat ging even vreselijk tegenvallen.... Om 6 uur opgestaan en de auto volgeladen met allerlei kunstaas en versnaperingen, alles mooi in de rugtas en in de nieuwe lure en jerktas van Rozemeijer die ik onlangs gekocht had. Om 7 uur in de morgen overstappen in de auto van Jan en naar het kanaal!!!!


Daar aangekomen werd onze hoop op veel vis al wat ingebonden, de Bewolking die voorspeld was kwam niet en het zonnetje prikte al mooi in de nek. Oei dat kon wel eens een zware dag worden.
Tegen half acht waren we op de plek vanwaar we zouden vertrekken, spullen uit de auto, Zodiac opblazen, motor erachter en alle tassen en hengels in de boot. Eindelijk we kunnen vertrekken. Onderweg even lekker een kopje koffie drinken, terwijl je de hengel vasthoud en elk moment die verlossende knal op je hengel kan verwachten.


We waren al een goede drie kwartier onderweg toen Jan een beste klap op zijn hengel kreeg en een mooie snoek mocht gaan drillen. De hengel ging mooi rond, na een aantal stevige runs kon ik de snoek voor Jan landen en de SD uit de bek halen. Een mooie gezonde volle vis mocht voor heel even poseren, en was nog vol van energie om er als een speer er vandoor te gaan toen ze het water raakte, toch altijd weer fijn om te zien.


Dit was ook meteen de mooiste vis van de dag. Over de hele dag hebben we nog drie snoekjes en een snoekbaars gevangen maar deze waren allemaal onder de 50 centimeter, deze hebben we (mede door de warmte) in het water onthaakt zodat ze van ons zo min mogelijk last hadden.
Het was die dag vreselijk warm en alle vis lag in grote scholen midden op het kanaal stijf tegen de bodem. De rovers lagen uitgeteld aan de kant van het water, van aktie was weinig sprake, helaas maar soms is het niet anders.
We kwamen op een gegeven moment langs een plek van ongeveer 150 meter een stuk of tien karpers tegen die heerlijk lagen te zonnen, een mooi gezicht om die grote onderzeeers te zien liggen.


Binnenkort zullen we opnieuw een keer afspreken en dan hopen we dat het een betere dag gaat worden met meer vangsten en in de tussentijd struin ik lekker de kantjes af met jerkbaitjes en ander fopspul om toch mijn snoekjes van dit jaar weer op de foto te krijgen. Misschien pak ik mijn eigen bootje ook nog een paar keer, want ik heb alweer wat plekken gezien waar ik toch nog een keer wil kijken.
Ach plannen zat!!

Dit was voor mij het eerste verslag voor deze site, ik hoop dat een ieder plezier beleeft aan het lezen ervan.

Vriendelijke groet Derk(bait)Reacties

Er zijn 4 reacties

 Markjan schreef op 15-06-2008 om 10:26:40
Ip opgeslagen


Mooie vissen hoor!

 Derk schreef op 13-06-2008 om 18:51:32
Ip opgeslagen


zo een rubberboot is echt helemaal geweldig, weegt weinig is overal inzetbaar en zeer windongevoelig. Er gaan echt niet zomaar dreggen in want je blaast hem keihard op, en de wanden zijn behoorlijk hard!! dank voor de reakties!!

 Pieter schreef op 13-06-2008 om 18:40:03
Ip opgeslagen


Ok Derk de kop is eraf voor je met dit eerste verslag. Ik hoop dat je er nog veel mag schrijven met veel spectaktulaire vangsten.

 KJ Visser schreef op 13-06-2008 om 12:00:33
Ip opgeslagen


mooie snoek Derk,toch lijkt het me niet altijd even lekker met al die grote dreggen met zo'n rubberboot.
voordeel is wel dat je hem overal te water kunt laten.

leuk verslag ,

groet KJ

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0202 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign