Eindelijk weer!!
 Geplaatst op  09-06-2008  door Pieter
4188 keer bekekenZaterdag 7 Juni, ik ga vandaag voor het eerst sinds eind Januari het water weer op met de boot. Er is veel gebeurd deze maanden en het voelt heerlijk aan om weer het water op te gaan, mijn hoofd weer even helemaal leeg te maken. Samen met KJ gaan we het vandaag op de rivier proberen. Snoekbaars met tussendoor proberen een roofblei te verschalken, deze vis houd me al een tijdje bezig en buiten een paar toevallers tijdens het trollen om wil ik proberen er nu gericht op te gaan vissen.


We vertrekken niet te al te vroeg deze dag en rondt tien uur komen we op de eerste stek aan, een uitmonding van de rivier. We proberen hier eerst een paar stekken die ik nog van eerdere jaren ken. En eindelijk na een half uurtje verticalen vang ik mijn eerste snoekbaars. Veel meer valt hier niet te halen want deze stek leverde verder geen enkele aanbeet meer op. We besluiten om de rivier zelf op te gaan.


We laten ons met de stroom meedriften en proberen zo verschillende dieptes uit te verticalen. Maar na een uur ook hier zonder aanbeten gaan we proberen om een eind te gaan trollen. Dit doen we stroomopwaarts zodat onze pluggen door de druk van de stroom en vaarsnelheid goed diep tegen de bodem aanlopen. We zijn nog geen tien meter onderweg "ik zal net bezig om een bak koffie in te schenken" of ik heb al een aanbeet op mijn handhengel die ik dus net even afsteun. Ik mis de vis dan ook doordat ik te laat reageer.


Onderweg komen we nog een aantal bootjes tegen die allen op hun eigen manier de snoekbaars aan het bevissen zijn. Ook broer Bert sleept met shads op snoekbaars nadat hij deze nacht hier op het meer aangrenzend aan de rivier op karper heeft gevist. Ook hij geeft aan dat de snoekbaars maar moeilijk over de streep te trekken is en dat het de hele morgen dan ook al moeizaam gaat. Toch duurt het niet lang daarna dat KJ een enorme beuk op zijn hengel krijgt en deze meteen hoepeltje krom staat. Een fikse dril volgt en niet veel later komt een mooie snoekbaars bij de boot. Met een lengte van 70 cm een prachtige vis.


Het blijft daarna dan toch weer lang stil en we proberen wat stekken uit te verticalen maar krijgen hier nog wel af en toe een tik op maar weten verder niet tot vangst te komen. Ondertussen komt er een donker lucht op ons aandrijven met onweer erin. Veel bootjes verdwijnen van het water maar het is nog maar net drie uur en omdat we al laat op het water lagen besluiten we het erop te wagen. We krijgen een klein bui'tje over ons heen maar dan klaart de lucht ook weer goed op en hebben we van onweer geen last gehad.


We besluiten te gaan trollen richting een brug om daar nog even de pijlers rond de brug uit te werpen met kans op een roofblei. Tijdens het trollen vang ik dan nog een prachtige snoekbaars van 71 cm. Bij de brug blijft het verder stil rond de aanbeten en ook van activiteit van roofblei was geen sprake. We besluiten dan ook om de rivier te verlaten en op de terugweg nog wat stekken aan te doen.


Op een bekende stek voor ons gaan we weer trollen en gelijk vang ik een mooie baars op een timbertiger plugje. Net als ik de baars de boot in wil tillen valt hij van de plug. Opnieuw over dezelfde stek leverd me een mooie snoekbaars op en we besluiten om de stek nog even uit te verticalen. KJ vangt dan nog twee mooie baarsen op een fel geel fin-s shadje. Na deze vangsten besluiten we dat het mooi is geweest want de klok loopt al weer tegen zeven uur. We hebben een prachtige dag gehad en ondanks dat het een taaie visserij was wisten we toch nog een aantal mooie vissen te vangen.
Zondag heb ik afgesproken met Rix om met mij met de boot mee te gaan, we zijn naar dezelfde rivier geweest. Wat we deze dag allemaal beleefd hebben gaat Rix jullie verder deze week allemaal uit de doeken doen!

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn 4 reacties

 Fleaxes schreef op 10-06-2008 om 23:17:54
Ip opgeslagen


Kijk eens aan! Wat trouw aan de gesloten tijd wel niet kan opleveren! Echt heeeeel spectaculair!

 KJ Visser schreef op 10-06-2008 om 12:06:03
Ip opgeslagen


was een mooie dag inderdaad , en zelfs spannend tijdens de dril van een roofblei/brasem.
het was de hele week al matig met de vangsten hoorde ik later, dus zo slecht was het achteraf toch nog niet.

we spreken elkaar ,
groet KJ

 Alfred en grietje schreef op 09-06-2008 om 20:15:04
Ip opgeslagen


Geeft toch wel voldoening dat na een taai begin je dan toch nog vis weet te haken!
Mooi verhaal.
Neem ons maar mee als het minder taai is! hahaygerme
Commentaar van Pieter:
Komt goed. Heb ik jullie beloofd!

 Rix schreef op 09-06-2008 om 19:23:43
Ip opgeslagen


Super mooi verslag Pieter!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.03038 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign