Eerste weekend
 Geplaatst op  02-06-2008  door Alfred en grietje
4178 keer bekekenZoals de meesten van jullie weten zijn Grietje en ik controleurs van de Federatie Friesland. In deze hoedanigheid werd ons dan ook gevraagd om een controle te doen ism politie en BOA op de Friese meren en Prinses Margrietkanaal. Om 6 uur waren wij aanwezig. Grietje zou met een BOA op pad vanuit Ter Herne en ik vanuit Grouw met de politie. We vertrokken allebei in een snelle boot en de eerste vissers werden dan ook al gauw gecontroleerd. Wat ons overigens opviel was dat 99%van de vissers de papieren en aassoorten keurig voor elkaar had. Er waren van de 128 gecontroleerde vissers "maar" 2 met levend aas!! Die dus direct beboet zijn. 3 man moest zich maandag tonen op het politiebureau om alsnog hun papieren te kunnen laten zien. Verder werd er 1 man beboet voor het veel te snel varen en het niet kunnen tonen van de benodigde papieren voor het besturen van een snelle motorboot. Wat ons wel tegenviel is dat zo goed als alle snoekbaars meegenomen werd. En er zaten echt zware exemplaren tussen. Ook hier een paar keer de discussie van wel of niet mogen snoeken. De politie weet zich eigenlijk geen raad met deze wet, want het mag niet maar ja je kunt er niks aan doen als je PER ONGELUK een snoek pakt. Lastige kwestie is en blijft dit...


Ook werd er goed voor ons gezorgd dmv een zeer luxe lunchpakket en heb ik zelfs nog enkele reparaties gedaan aan beide politie boten. De ene boot had geen koelwater meer en de andere boot was ineens de schroef kwijt!? Geslaagde dag en gelukkig weinig boetes want blijkbaar weten een boel mensen dan toch hoe het hoort en moet, want ook de politie ziet een duidelijk dalende lijn in het aantal overtredingen vergeleken met voorgaande jaren!


En dan zondag 1 juni 05.30 begint ons snoekbaars seizoen eindelijk!!
Nieuw water, nieuwe vissoort (voor ons) en een nieuwe vismaat.
Vroeg in de morgen knalde hier 17mm regen naar beneden en ik dacht bij me zelf: Als dit maar goed komt! Maar goed, eenmaal bij de vismaat aangekomen even de handen geschud en vol goede moed de boot in.
We zouden beginnen op een mooie zandplaat en deze met shads af te verticalen maar zonder enig resultaat. Shads aan de kant en een plug eraan en verder trollen dan maar. Al vrij snel kreeg ik (Alfred) een lekkere tik op de hengel maar helaas. Het zelfde stuk dan nog maar eens langs maar dan aan de overkant en hier was het Grietje die een aanbeet kreeg en de vis keurig wist te haken. mooie 50cm snoekbaars was het resultaat. Foto'tje en weer verder.
Toeval wou dat we alledrie zonder dat we het wisten begonnen met de zelfde plug namelijk de "stumpjumper". Zeker Grietjes favo plugje.


Onder de brug door en verder trollen op het kanaal gebeurde er eerst vrij weinig. Soms eens een klein tikkie maar dat was het dan wel.
Alfred vroeg aan Lodie of ie op deze stek al eens een snoekbaars had gepakt en precies op dat moment knalt Lodies hengel dubbel! Een mooie snoekbaars van zeker ver in de 70 mochten we even aanschouwen voor ie zich van de dreggen ontdeed. Jammer en pech door te dikke dreggen dacht Lodie en verving ze dan ook direct.
Ook hierna bleef het een tijdje stil.


We kwamen nu op een stuk waar je mooi diep kunt trollen en nooit vast kwam te zitten (aldus Lodie die dit water kent als zijn broekzak).
Prompt kwam Alfred vast te zitten en dan ook wel zo dat zelfs de kunstaas redder geen redding meer bracht! Weg Stumpjumper!!!
Tuurlijk heb ik weer! Maar nog na mokkend en zeurend tegen onze "gids"was het wederom Grietje die een mooie dikke 60er ving. Op exact de zelfde kleur plug als we de hele morgen al mee vissen en ik dus kwijt ben. Maar goed een knappe snoekbaars dus!!
We gingen hierna even met een dode spiering aan het stunten maar dit leverde na een uur nog geen enkele aanbeet op.


Maar weer trollen werdt er besloten. Een klein vaartje in waarvan ik dacht als je hier wat vangt dan zal het wel snoek zijn maar de hengels lagen nog maar net overboord of sterker nog, ik had de plug nog in de hand of ik kon weer een mooie snoekbaars van Grietje landen. Niet al te groot maar toch wel weer aan de maat. En ik kreeg nog wel ff een lekkere prik mee met het landen van deze "stekelridder".


Een paar honderd meter verderop is een leuke kruising waar ik ook wel regelmatig een snoekbaarsje pak zegt Lodie. Dus volgas naar de kruising en daar de hengels maar weer overboord gegooid (niet letterlijk nemen). En eerlijk waar amper op de kruising staat Grietje weer met een kromme hengel in de handen. Weer een mooie 50er! En weer op de stumpjumper!!! Lodie en ik kijken elkaar eens aan en hopen dat ook wij nog een visje mogen pakken. En idd mag bij de terug tocht over de kruising Lodie een mooie snoekbaars landen. We besloten om een paar x over de kruising heen te trollen.


Hierna was Lodie aan de beurt en na een leuke dril: Shit een snoek!
Gauw onthaken en weer terug met esox! Na een paar minuten een snoeier van een aanbeet op de hengel van Grietje en weer een leuke 60er op de stumpjumper. Nummer 5 voor Grietje en de 6de in totaal!!
Ik mocht hierna ook nog met de fel begeerde Stumpjumper vissen maar nu was er natuurlijk niks meer wat het ding nog interessant vond!
Sterker nog Lodie pakte een Salmo nogwat goudkleur en weer toen ik vroeg of hij op dit aquaduct wel eens wat ving: PATS een lel van een aanbeet! Een flinke snoekbaars kwam na een fel gevecht aan de oppervlakte en ging ook daar nog even flink te keer met als resultaat dat de snoekbaars loste. Erg jammer want dit was de grootste van de dag. Rest mij trouwens nog te vertellen dat ik, ja je leest het goed op de stumpjumper ook een aanbeet kreeg. Een hele beste van 35cm wist ik te verspelen. Tjongjongejonge!!!!


Al met al was het (ook voor mij) een zeer leuke en geslaagde visdag en echt ik vond het prachtig dat Grietje die toch nog maar een jaartje serieus op roofvis vist, vandaag en trouwens het hele afgelopen seizoen zoveel prachtige vissen heeft weten te vangen! Op naar de volgende visdag en bij deze: LODIE BEDANKT!!Reacties

Er zijn 10 reacties

 Alfred en grietje schreef op 07-06-2008 om 12:59:16
Ip opgeslagen


Hoi Pike-hunter, gesloten tijd kunstaas loopt samen met gesloten tijd baars/snoekbaars. Je mag dus vanaf de laatste zaterdag van mei weer met alle kunstaas vissen. Bovendien mag je bij ons in Friesland snoek nooit meenemen!

 pike-hunter-hamberg schreef op 07-06-2008 om 11:37:09
Ip opgeslagen


het zit zo eigenlijk mag je nu nog maar alleen met kunstaas TOT 3,5 cm vissen groter betekent snoek ( wat ik dus ook niet snap  ) en je mag nu nog op snoekbaars als men snoek vangt ord emn gedrongen om de snoek te onthaken en GELIJK weer terug te gooien dus je mag ze ook NIET mee nemen

 Pieter schreef op 03-06-2008 om 22:54:42
Ip opgeslagen


Kijk die Grietje flikt het hem weer, de mooiste vissen zijn voor haar! Top meid dat je die kerels er weer eens uit viste, heb respect voor je.

 P.v.dijk schreef op 03-06-2008 om 21:32:53
Ip opgeslagen


mooi verhaal hoor . en prachtige vissen

 Alfred en grietje schreef op 03-06-2008 om 20:49:10
Ip opgeslagen


ik vind het nog steeds jammer dat je zelf niet een snoekbaars mocht vangen,maar misschien ben je nog maar een beginnende JUMPSTUMPER.

gr Lodie

we doen het nog wel een keertje over,houdt moed.

 Alfred en grietje schreef op 03-06-2008 om 17:27:35
Ip opgeslagen


Hee Rick, mijn eerste snoekbaars heb ik vorig jaar al mogen vangen. De dril verschilt nogal met snoek; kleine snoekbaars kan er net zo hard op knallen als grote snoek! Vond het geweldig... volgend weekend weer!

 Rix schreef op 02-06-2008 om 23:29:56
Ip opgeslagen


mooie vissen, mooie foto's! Waren het de 1e snoekbaarzen die je hebt gevangen grietje? en hoe is zo'n dril? Mooi verhaal! groeten Rix

 Derk schreef op 02-06-2008 om 22:04:09
Ip opgeslagen


Leuk een verhaal van een viscontroleur!! kijkje van de andere kant. Mooi verslag

 Markjan schreef op 02-06-2008 om 21:54:41
Ip opgeslagen


Leuk om te lezen hoe het vanuit een controleur wordt gezien. En prima dat er weinig boetes nodig waren. Bedankt voor de bijdrage!

 Fleaxes schreef op 02-06-2008 om 21:47:00
Ip opgeslagen


Kijk dat zijn nog eens mooie vissen en dat gecombineerd met een mooi verslag is natuurlijk werelds! Ik verwacht nog enige mooie snoekbaarzen van jullie zijde komende maand! Succes!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02835 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign