Een goede start
 Geplaatst op  01-06-2008  door Markjan
4187 keer bekeken‘s morgens vroeg afgesproken met mijn vismaatje Peter. Om als eerste op het water te zijn zouden we vroeg weggaan. Mijn wekker had ik op 3.30 uur gezet om op tijd bij de werkplaats te zijn. Tot mijn verbazing kreeg ik om 4.45 uur een telefoontje van mijn maatje waar ik bleef, hij was er namelijk al. Hij stond te popelen om te vertrekken !! Zo’n 30 min later was ik aanwezig op de afgesproken plek. Vanuit daar moesten we nog 45 minuten rijden en om 6.00 uur lag de boot te water.


We zouden trollen na onze eerste hotspot waar we verleden jaar verschrikkelijk goed gevangen hadden, namelijk 17 snoeken op rij! Dat was voor ons de reden om hier als eerste te beginnen. De kanten uitwerpen was onze plan voor vandaag! Ik begon met een busterjerk en mijn maatje met een rat waar verleden jaar de meeste vis op gevangen werd. Maar helaas volgden er geen aanbeten. Ik begon van kunstaas te veranderen namelijk een Fatboy. Meer dan een jaar lang had ik hem en tot dat moment had ik er niet één aanbeet op gekregen. Peter zei nog ‘dat ding doet het niet’. Oke zei ik, zonder er verder aandacht aan te besteden. En ja hoor… bij mijn derde worp kreeg ik er een enorme dreun op. Mijn hengel stond zo krom als een hoepel. We keken elkaar aan en zeiden ‘dit is hem’. Na 10 minuten drillen kwam hij boven, we keken elkaar aan. ‘Een meter vis’? Na wat foto's en een korte meet sessie hebben we haar weer keurig terug gezet. Resultaat :113 cm op... jaja de FATBOY het ‘ding’ wat het volgens Peter niet doet.


De volgende 2 uur volgeden er geen aanbeten meer op de fatboy. Peter was ondertussen 3 snoeken verder van plus minus 70 cm. We besloten nog maar even te gaan trollen. Maar dit bleef helaas ook zonder resultaat. Weer op onze hotspot te zijn gekomen zijn we nogmaals de kanten gaan uitwerpen wat nog 2 snoeken opleverde. Niet slecht voor een ochtend! Het zonnetje kwam erbij, en na 2 uurtjes te hebben geworpen en nog 1 uurtje te getrold hebben we de visdag afgesloten. Onze conclusie : de zon had weg moeten blijven, dan hadden we waarschijnlijk meer vissen kunnen vangen. Maar goed onze eerste visdag leverde 6 vissen op, waaronder die hele mooie 113cm. Onze tweede visdag wordt de rivier, waar we op diverse rovers gaan jagen. Ook hiervan zal ik jullie op de hoogte houden.

Groetjes PlaatjeReacties

Er zijn 4 reacties

 KJ Visser schreef op 02-06-2008 om 12:14:23
Ip opgeslagen


mooie dag zo te lezen , en om te beginnen met een beste metersnoek is al helemaal niet verkeerd,
mischien de volgende keer ook wat foto's van de andere snoeken.
en we zien je rivier verslag graag tegemoet ,

vr gr KJ Visser

 Rix schreef op 02-06-2008 om 11:37:22
Ip opgeslagen


Mooie dikke big! was geen vervelend dagje zo te lezen!

 RK schreef op 02-06-2008 om 10:10:49
Ip opgeslagen


Mooie snoek. Jammer dat hij in het gesloten seizoen gevangen is. Je bent een maand te vroeg. Kijk maar in je boekje.

Snoekseizoen is gesloten tot 30 juni.
 Pieter schreef op 01-06-2008 om 22:10:02
Ip opgeslagen


Dat is een prachtige snoek plaatje! Zo blijkt maar weer waar vertrouwen in je kunstaas toe leidt. Ben benieuwd wat de rivier jullie straks gaat brengen.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02641 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign