Vroege vogels... tenminste 1
 Geplaatst op  31-05-2008  door Kj visser
4439 keer bekeken7 uur sta ik voor de deur , met deze woorden hadden we de dag ervoor afgesproken , enfin het werd een half uurtje later .(had ik eigelijk al mee gerekend Jan Hendrik kennende).
Maar goed ,Even later reden we dan vol goede moed op weg naar een voor ons gevoel goede stek met veel potentieel .
En een 3 kwartier later werd de bus uitgeladen en de boot volgeladen,


En vertrokken we al trollend naar een meertje in de buurt,
Onderwijl verlekkerend kijkend naar de lunch pakketjes van mijn vismaat waarvan de schoonmoeder zich zeer verdienstelijk had gemaakt.


We besloten het meer al werpend te gaan afwerken , en hierbij ieder gaatje en overhangend takje met een bezoek van onze pluggen te vereeren.
Pas toen Jan Hendrik zijn plug verwisselde voor een Lil Ernie,,Fire Tiger,,stond hij even later met een kromme hengel en werd de eerste snoek van het seizoen een feit.

Van dit moment werd dan ook een kort filmpje gemaakt en hier is dan ook op te zien dat na enige kapriolen de vis weer in het diepe water verdwijnt,

Dit gaf goede moed en we vervolgden de sessie dan ook door het meer af te slepen met alle soorten en maten pluggen en ander kunstaas.

Dit bleef zonder succes en we besloten dan ook om de achter gelegen vaart af te gaan trollen,
Hoewel ik hiet een hard hoofd in had was het toch mijn hengel die na een 10 tal meters hoepeltje krom sloeg en een mooie snoek van 73 cm lag even later op de onthaak mat.
De eerst van het nieuwe seizoen voor mij was een feit en even later trokken onze kunstaasjes weer een spoor achter de boot .


Vele kilometers volgden , vele soorten waterplanten werden gedrild maar van roofvis was geen spoor meer te bekennen.

Vele mooie inhammen , watertjes om van te dromen, echt prachtige stekken werden aangedaan maar leverden niet veel meer op dan mooie plaatjes in ons geheugen.

Op terugweg werd het meer toch weer even aangedaan maar ook nu zonder succes.
We besloten te gaan traileren en na het redden van een jong waterhoentje zoefden we even later weer over het asfalt richting huis,

Onderwijl plannen makend voor de volgende trip,

De kop was er af,

VR GR KJ VisserReacties

Er zijn 2 reacties

 flatsy the fish hunter schreef op 01-06-2008 om 14:24:47
Ip opgeslagen


wat een geweldige dag kj heb echt genoten jammer dat we niet veel konden vangen zal wel aan dat half uurtje hebben gelegen.... mooi verslag... gr JH

 Pieter schreef op 31-05-2008 om 23:41:20
Ip opgeslagen


De eerste vis van het nieuwe seizoen, de kop is eraf voor je. En met zo'n lunchpakketje is het geen straf om op het water te zitten. Voor mij duurt het seizoen nog een weekje maar dan hoop ik ook los te gaan.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.01892 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign