Nieuw speelgoed.
 Geplaatst op  24-05-2008  door Kj visser
4445 keer bekekenNog een paar dagen dan begint het seizoen weer, in deze tijd hebben we dus alle tijd om onze spullen voor het nieuwe seizoen in orde te maken en aanpassingen te doen aan boten e.d.
Ik gebruik de stille periode dan ook steevast om de boot weer tiptop in orde te maken en aanpassingen te doen waar nodig, nu was het dit keer wel heel anders omdat ik in december mezelf getrakteerd had op een nieuwe boot.
Vorig seizoen heb ik met veel plezier gevist vanuit een Topcraft Fish,
dit is een enkelwandige polyester boot zonder veel luxe, ideale boot om even een paar uurtjes mee door te brengen


Maar na een tijdje miste ik toch wat opberg mogelijkheden en ging ik via via eens kijken of er iets beters te vinden was,
Nu was aluminium niet direct mijn favoriet daar ik mijn vorige aluminium boot een Quicksilver DLX had weg gedaan om dat hij me te zijwind gevoelig was.
Toch liep ik tegen een hele mooie Sylvan Supersnapper aan en was weer meteen verkocht aan de ruimte en vooral de vele bakken en opbergmogelijkheden ,
Dus dit seizoen hoop ik de snoeken te belagen vanuit een fraaie aangeklede Sylvan Supersnapper.
Die tijdens de proefvaart verbazend stabiel bleek en ook de Honda motor was echt muis stil
.


Het was een week of 2 geleden dat ik samen met mijn oudste zoon Jaap een middagje had gepland om even op een witvisje te gaan vissen vanuit de boot en dit te combineren met een testvaartje.

De witvissen waren echter massaal aan het paaien en het riet werd menig maal verstoort door paaiende brasems die dan ook geen enkele belangstelling toonden in de voor gehouden maden
(ach kan me er wel iets bij voorstellen)

op terug weg werden we echter te gemoet gevaren door een volledig uitgeruste visboot die ondanks het gesloten seizoen gewoon aan het trollen waren , jammer ..


we zijn nu bezig om de boot zo efficient mogelijk in te delen , een nieuwe accu is geplaatst ,
visvinder is aangesloten, de antifouling die de vorige eigenaar had aangebracht is inmiddels verwijderd, dus ik ben er helemaal klaar voor.

Vorig seizoen heb ik geen meter snoek kunnen vangen bleef bij 95 cm steken.
Ik ben echter wel bij 3 meters aanwezig geweest,
We hebben topdagen beleeft van 13 en zelfs 20 stuks op een dag , geloof me dat vergeet je nooit meer


De eerste afspraken zijn alweer gemaakt voor het nieuwe seizoen , en ook de belofte aan mijn mede vissers dat ook zij dit jaar een meter gaan vangen (toch Jan Hendrik).
De eerste paar weken worden gebruikt om de snoekbaars achter de stekels te zitten ,en ik hoop samen met Pim hier een leuk verslag van te kunnen maken.

Ik wens een ieder een goed seizoen toe , en dat we met zn allen zuinig mogen zijn op onze roofvissen en er ook zo mee omgaan,

We spreken elkaar ,

Vang ze

Vr gr KJ VisserReacties

Er zijn 6 reacties

 flatsy the fish hunter schreef op 01-06-2008 om 14:30:16
Ip opgeslagen


een mooie boot kj en mag ik me zeker vereerd voelen aan de reacties te lezen dat ik er al mee weg geweest ben!!!! het is zeker een mooie boot en vist ook super...... gr JH

 Fleaxes schreef op 28-05-2008 om 21:18:04
Ip opgeslagen


Jemig, een mooie boot en een mooi verhaal. Dat word nog flink wat jaren sparen Tarquin haha

 Pim Holthof schreef op 26-05-2008 om 17:40:46
Ip opgeslagen


Klaas, je hebt er weer een leuk verhaaltje van gemaakt. Hoop dat we binnenkort mooi samen achter de snoekbaars aan kunnen. Vrijdag lever ik mijn scriptie in en dan heb ik vrij. Wat een super gevoel! De eerste weken ben ik zeker veel op het water te vinden. Heb je gemaild en we horen het wel!
Groeten Pim

 Rix schreef op 24-05-2008 om 22:25:42
Ip opgeslagen


zeker een hele mooie boot! daar ga je ongetwijfeld weer heel veel plezier aan beleven! en ja, daar zou ik ook wel eens uit willen vissen.... hehe!

 Markjan schreef op 24-05-2008 om 21:28:47
Ip opgeslagen


Zo hé! Wat een schitterende boot. Ben ik even jaloers  

 Pieter schreef op 24-05-2008 om 18:02:04
Ip opgeslagen


KJ, dat is een verdomd leuk bootje. Daar wil ik ook wel eens vanuit vissen!?

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.02944 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign